Nedelja, 08.04.2018.

17:15

Fetel pobedio u Bahreinu, 2/2 na početku sezone!

Sebastijan Fetel, vozač Ferarija, pobedio je na Velikoj nagradi Bahreina.

Izvor: PT

Fetel pobedio u Bahreinu, 2/2 na poèetku sezone! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

leptiriću_šareniću

pre 6 godina

Vidim da se malo ko bavi Maksovim nasrtajem na Luisa, svega 2-3 komentara, da je ovako išao na Fetela već bi ga linčovali na sva zvona...
Takođe niko da pomene kako je Perez ukočio Hamiltona kad ga je obilazio za krug, Luis je tu izgubio oko 2-3 sekunde a ni ovi dvojica na sport klubu ništa nisu primetili

Aleksandar

pre 6 godina

@Ne lupetaj bre

Pazi ovog što odmah zna za koga navijam.Što se ne potpišeš "Kristalna kugla"?
Skup pehova je kada ti otkaže motor, kada ti mehaničari unište trku(Haas Australija, Rajkonen Bahrein), ili već slična viša sila.
Kada ideš okolo i praviš karambole i pri tome tvrdiš da ni za jedan nisi odgovoran onda je to problem sa bahaćenjem u sinergiji sa problemom u glavi.
Moje je mišljenje da Verštapen nije šampionski materijal a dodatno ga koči loš tajming u karijeri.Premlad je dobio na tanjiru i sad misli da mu pripada i da će samo agresivnošću da popuni rupe kojih ima oho-ho.Pa još Josovo nasleđe jednog od najgorih vozača ikada.
U svakom slučaju ne kladim se na njega.

Ne lupetaj bre

pre 6 godina

(Aleksandar, 9. april 2018 09:

Ne lupetaj imenjace, Ferstapen je jedan od najtalentovanijih vozaca, a sigurno je talentovaniji od tvog Fetela, kao i Kimija. U buducnosti ce se to jos vise odraziti na rezultate. Skup pehova koji se dogadjaju je sada na strani Red Bula, ali sve ce se uskoro promeniti. Sacekaj kraj sezone i samo ce ti se kazati.

Aleksandar

pre 6 godina

Tek sad se vidi koliko je Ekleston bio u banani i nije imao ideju šta da radi.
Kao očajnički potez daje Verštapenu super-licencu, koji obećava ali je previše klinac.
I sada, 4 godine posle, imamo nadobudnog vozača kome je ponestalo vetra u leđa iz uprave.
Sveo se da se na prazno širi po stazi,pravi udese i svaki put priča kako nije njegova greška.
Sve nešto mislim da će da završi kao neuspeo eksperiment da oživi F1 u Bernijevoj režiji.

c

pre 6 godina

I opet vozači Hasa nepoštuju plave zastave i zadržavaju Hamiltona iako kasne ceo krug,pokazali na obe ovogodišnje trke da su pobratimi skyderiji iz Maranela.
(Već vidjeno, 08. april 2018 22:41)

I ?

c

pre 6 godina

(No pasaran, 08. april 2018 22:05)

koje vozacko umece majke ti ? bila je u pitanju cista snaga mercedesa i biki su u pravu komemtatori ! prva 3 mesta ferari i mercedes sve ostala po krug zaostatka i nije ti iz toga logicno ko ima najjace bolide !!!

Vlade

pre 6 godina

Fetel je 2 kruga pre kraja maksimalno stedeo pneumatike, i dokazao da je verovatno najbolji vozac ikad u tom segmentu, a onda zadnja 2 kruga malo i na rizik stisnuo gas kad je trebalo i odbranio poziciju, tako da Botas koji jeste bio na m. gumama 3-4 kruga mladjim ipak nije mogao da ga prestigne osim da Fetelove gume nisu izdrzale- prosto bar na ovoj trci Ferarijev bolid bio je generalno brzi za malu nijansu. Mala pomoc Fetelu su i bolidi sa krugom zaostatka sa kojima se Botas mucio, jer 3 ili vise krugova u zoni DRS ipak ne bi izdrzao u tim okolnostima.

Već vidjeno

pre 6 godina

I opet vozači Hasa nepoštuju plave zastave i zadržavaju Hamiltona iako kasne ceo krug,pokazali na obe ovogodišnje trke da su pobratimi skyderiji iz Maranela.

No pasaran

pre 6 godina

Prosto neverovatno koliko komentatori na SK navlače za Fetela a u isto vreme i omalovažavaju Hamiltona.Kod prve situacije kad Luis pretiče troicu od jednom,gde se takva situacija i vozačko umeće da videti jednom u pet godina,njihov bizarni komentar je da je sve to učinjeno zahvaljujući snazi mercedesa,čist apsurd.Drugo da je vozio nervozno i imao lošu trku,pa kako da nije nervozan kad je kažnjen i startovao sa devete pozicije,na početku upao u gužvu i imao kontakt sa kamikazom Verštapenom.Još kažu da je imao sreće!!!koja sreća peh u Australiji,peh u Bahreinu.A i na svoju ekipu ne može da se osloni.Ako je Luis prvi vozač,trebali su Botasa da povuku u box na zamenu guma,kako bi Luis max.umanjio štetu bio bi drugi i ostao u konkurenciji,siguran sam da bi Ferari tako isforsirao Fetela da su bili u ovakvoj situaciji.Ovako terati sterilnog Botasa da pretiče Fetela bila je nemoguća misija,jednostavno nije agresivan vozač.Ali i prošle godine je Fetel silovito krenuo a na kraju Hamilton se radovao,tako da očekujem reprizu prošle sezone!

opa

pre 6 godina

Opaa druga trka gotova a Ferari ne posustaje. Bice ovo zanimljiva sezona. Sto se vozackih sposobnosti tice najbolji je Fernando Alonso, a to shvataju samo pravi poznavaoci ovog sporta

Test-driver

pre 6 godina

Prvi poeni za Alfa Romeo!
Ok, Sauber Ferrari, ali ja ih od milošte zovem Alfa Romeo, iako su samo sponzori.
Možda zvuči smešno, ali 2 velika boda! :)

Anti-Jumko

pre 6 godina

Stef@ Komentatorski dvojac profesionalan!? Pa reći ću ti iskreno u najmanju ruku su kompetentni. I pored tolikih godina nisu puno naučili, ali to je SportKlub.

dzonicackalica

pre 6 godina

cestitke fetelu..majstorska voznja...botas jednostavno nije kalibar sampiona..ziheras..i uvek ce biti drugi vozac kao irvajn..barikelo..masa i ostala masa vozaca koji nemaju to nesto sampionsko..luis dobar rezultat kako je bio los vikend..ovi sto kazu da je imao srece..da ih podsetim da je zadnju trku i fetel imao neku srecu u obliku vozila sigurnosti...klasicni srpski sindrom..licemerje + zaboravnost ..zar ne;)

Stef

pre 6 godina

Komentatori hoće da plaču na lošu trku Hamiltona
(Ledilo 21, 08. april 2018 18:51)

Ne mislim da je komentatorski dvojac maestralan, ali su maksimalno profesionalni. Zašto ti i ostali masovno lažete ljude da su pristrasni? Istom silinom hvale Fetela i Luisa, jedine pretendente na titulu. Šta više, pošteno su (zasluženo) ispozivali Hamiltona, rekavši da je Britanac imao samo jedan dobar manevar, da je sve ostalo što je pokazao bilo neupečatljivo i bledo. Odali su počast Gasliju, rekli da je Botas bio bolji u dvojcu Merca, da je Seb odradio fantastičan posao uz pretešku strategiju, a i uvažili su fantastičan uspeh Eriksona.. Šta bi ti više, da zapnu za tvog miljenika možda (ko god to bio)?

Banana12345670

pre 6 godina

@formula1 fan
Nisu mu ni namontirali zadnju levu kumu, napravili su grešku i spustili bolid pre nego što su namontirali sve gume, pa je Kimi krenuo i prešao preko noge jednom mehaničaru. Brz oporavak mehaničaru koji je završio sa polomljenom nogom. Svaka čast Fetelu, Botasu i Gasliju i šteta za Kimija, Rikarda i Verstapena jer trka bi bila dosta zanimljivija. Nadamo se zanimljivoj trci sledeće nedelje.

Zastava AMG Petronas

pre 6 godina

Totalna suprotnost u odnosu na prošlu trku! Mnogo preticanja i donekle neizvesnost na kraju trke. Bilo je mnogo akcije. Mnogo mi bode oči da je Vilijams ubedljivo najgori tim u šampionatu...

Ajvanho

pre 6 godina

Odavno je neko pametno rekao da kada su trke F1 u pitanju 85% zasluga ide vozilu a 15% vozacu. Ali narod voli "neizvesnost" pa to ti je.

спортски уметник

pre 6 godina

Bravo Fetel sa skroz istrosenim gumama neverovatan uspeh.Koji srecnik Hamilton sto ispadose Verstapen i Riciardo i Kimi,inace bi bio verovatno 6-ti.Ogromna steta za Kimija.Jel se meni cini ili su mu montirali jednu pogresnu gumu?Prednja leva soft(zuta sara) a zadnja leva supersoft(crvena sara)
(formula1 fan, 08. april 2018 19:11)

задња лева није замењена, остала је стара гума на болиду

masinista

pre 6 godina

Sve sto su u F1 uradili poslednjih 5-6 godina je katastrofalno. Prvo turbo motori koji se cuju kao kosacice, ogranicenje goriva i besmisao stednje goriva u F1, siri bolidi koji zauzimaju vise mesta na stazi i smanjuju mogucnost preticanja, jos brdo manje uocljivih pogresnih promena i onda kao slag na tortu ova skalamerija na bolidu koja je dovela do toga da poslednji bastion uzivanja u F1, on board slika postane smesna...

formula1 fan

pre 6 godina

Bravo Fetel sa skroz istrosenim gumama neverovatan uspeh.Koji srecnik Hamilton sto ispadose Verstapen i Riciardo i Kimi,inace bi bio verovatno 6-ti.Ogromna steta za Kimija.Jel se meni cini ili su mu montirali jednu pogresnu gumu?Prednja leva soft(zuta sara) a zadnja leva supersoft(crvena sara)

HARIS

pre 6 godina

Fetel i Raikonen ne mogu zavrsiti trku na mekim gumama, treba im jos jedno stajanje, sto moze skupo da ih kosta. 
(HARIS, 8. april 2018 18:00) 

Izvin'te, nesto ste rekli?
(Jotaro, 08. april 2018 18:56)

Vec sam napisao komentar da nisam vjerovao da ovo moze izvjesti i svaka mu cast na tome. Ako si pomno pratio trku, onda si cuo da je ovo bio plan D, dakle tek neka 4. solucija, ali fenomenalna voznja.

Joe

pre 6 godina

Ne razumijem ljude u Mercedesu, gluposti koje rade sa strategijom.
Vettel je mislim u 18. krugu usao u box, izasao je 10sec iza Hamilton i u prvom krugu na novim gumama bio 1,5sec brzi od Hamiltona.
Mercedes gleda kako Vettel skida 1,5 do 2 sec po krugu i u 24. krugu kad je Vettel prestigao Hamiltona oni Hamiltona uvode u box i stavljaju na najtvrdje gume sto je opet greska.
Hamilton je od 18. do 24. kruga izgubio 12 sekundi u odnosu na Vettela.
Zasto nisu isli na 2 zamjene, 2 puta po super soft, ta dva seta bi bez problema izdrzala 40 krugova sa laksim bolidom.
Zamjena vise bi ih kostala 20 do 22 sec koliko bi izgubili u boxu ali Hamilton tad ne bi izgubio onih 12sec od 18. do 24. kruga vec bi nadoknadio vrijeme jer je Vettel bio na soft a on bi bio na super soft.
Od 19. do 38. kruga Hamilton bi na super soft u prosjeku bio bar 0,5sec po krugu brzi nego na tvrdim gumama, vjerujem da bi prestigao i Kimmia iza kojeg bi izasao sa 6sec zaostatak (ovako je izasao sa 19).
Od 39. do 57. na drugom stintu super softa Hamilton bi u prosjeku bio vise od 1,5 sec brzi nego na tvrdim gumama koje su stavljene u 24. krugu.
Kimmia bi tako sigurno prestigli , a Ferrari bi bio u nedoumici sa Vettelom sta da rade, da li da idu u box po super soft i izadju 17sec iza Bottas koji ide do kraja na tvrdim ili ostanu i rizikuju da ih Hamilton s laganim bolidom i super soft gumama stigne

F1fan

pre 6 godina

Seb majstorski izdrzao do kraja, iako mislim da se Botas uplasio mogucnosti da pobedi - da je Luis ili neko drugi bio iza Fetela onako blizu na kraju, siguran sam da bi pokusao da ga obidje. Kimi....ne znam sta da kazem, niz pehova i dalje traje...
Apsolutni junak trke Gasli, svaka cast za cetvrto mesto!!!

Stef

pre 6 godina

Ovim komentatorima na SK cim neko ima bolje vreme od Fetela odmah menjaju boju glasa i z veselog u tuzan glas smesno koliko su navijacki raspolozeni za ferari i Fetela
(nesha67, 08. april 2018 17:56)

Iluminati su svuda, jel da? Ne mogu da verujem da imaš preko 50 god. Starost ne znači mudrost, lekcija za sve prisutne.

Za dzemoer spremni!

pre 6 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stef, 8. april 2018 18:

Godine nikada nisu bile jednake kolicini mudrosti i obrnuto. Ali, poznato je da jedan od njih dvojice navija za Ferari, a to pravda zeljom za ujednacenom borbom. Tako da je on ovaj put u pravu.

Jotaro

pre 6 godina

Fetel i Raikonen ne mogu zavrsiti trku na mekim gumama, treba im jos jedno stajanje, sto moze skupo da ih kosta.
(HARIS, 8. april 2018 18:00)

Izvin'te, nesto ste rekli?

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Јуче прије квалификација била квота 4,00 на побједу 🚘Фетела, па сам уложио неку пару. ДАНКЕ СЕБАСТИАН! 👍

CJC

pre 6 godina

Svaka cast Fetelu, jos 15 krugova pre kraja sam video da ce biti u problemu da zadrži prvo mesto. Botas je trebao jače da ga napadne kad je vec stigao do njega, Fetel brat jedva završio trku. Da je za mm promašio putanju raspala bi mu se guma.

the Sith

pre 6 godina

Ne razumem samo odakle ovolika mržnja prema Verstappenu, šta god da uradi i kako god da uradi, uvek ispadne negativno. Pogotovo za nas srbe, ne znam zbog čega.

Ledilo 21

pre 6 godina

Au bre, komentatori treba da budu neutralni, a oni samo Hamilton ovo, Hamilton ono, Botas će pobediti, Hamilton stiže do pobede i slično.

HARIS

pre 6 godina

Ko ovo uopšte više gleda?
(Besmisleno odavno, 08. april 2018 17:58)

A sto ti komentarises? Ja ne trcim da komentarisem sport koji ne pratim kao sto je rukomet ili odbojka. Ima nas dosta koji gledamo.

nenad

pre 6 godina

Kako su pojačali komentatori RTL-a kada je Botas stigao Vetela ali mali nemac ima i sreće i znanja da bude prvi. Žao mi Kimija mogao je do trećeg mesta bar, nekako nema podršku tima uvek se oklizne a često nije njegova krivica

sah 88

pre 6 godina

Crni Verštapen koliko je trka upropastio sebi i drugima?! Ovako se postaje idiot a ne šampion. Od super talentovanog simpatičnog klinca do retarda kratak je put.

nesha67

pre 6 godina

Ovim komentatorima na SK cim neko ima bolje vreme od Fetela odmah menjaju boju glasa i z veselog u tuzan glas smesno koliko su navijacki raspolozeni za ferari i Fetela

HARIS

pre 6 godina

Ko ovo uopšte više gleda?
(Besmisleno odavno, 08. april 2018 17:58)

A sto ti komentarises? Ja ne trcim da komentarisem sport koji ne pratim kao sto je rukomet ili odbojka. Ima nas dosta koji gledamo.

sah 88

pre 6 godina

Crni Verštapen koliko je trka upropastio sebi i drugima?! Ovako se postaje idiot a ne šampion. Od super talentovanog simpatičnog klinca do retarda kratak je put.

F1fan

pre 6 godina

Seb majstorski izdrzao do kraja, iako mislim da se Botas uplasio mogucnosti da pobedi - da je Luis ili neko drugi bio iza Fetela onako blizu na kraju, siguran sam da bi pokusao da ga obidje. Kimi....ne znam sta da kazem, niz pehova i dalje traje...
Apsolutni junak trke Gasli, svaka cast za cetvrto mesto!!!

Stef

pre 6 godina

Ovim komentatorima na SK cim neko ima bolje vreme od Fetela odmah menjaju boju glasa i z veselog u tuzan glas smesno koliko su navijacki raspolozeni za ferari i Fetela
(nesha67, 08. april 2018 17:56)

Iluminati su svuda, jel da? Ne mogu da verujem da imaš preko 50 god. Starost ne znači mudrost, lekcija za sve prisutne.

Ledilo 21

pre 6 godina

Au bre, komentatori treba da budu neutralni, a oni samo Hamilton ovo, Hamilton ono, Botas će pobediti, Hamilton stiže do pobede i slično.

masinista

pre 6 godina

Sve sto su u F1 uradili poslednjih 5-6 godina je katastrofalno. Prvo turbo motori koji se cuju kao kosacice, ogranicenje goriva i besmisao stednje goriva u F1, siri bolidi koji zauzimaju vise mesta na stazi i smanjuju mogucnost preticanja, jos brdo manje uocljivih pogresnih promena i onda kao slag na tortu ova skalamerija na bolidu koja je dovela do toga da poslednji bastion uzivanja u F1, on board slika postane smesna...

Jotaro

pre 6 godina

Fetel i Raikonen ne mogu zavrsiti trku na mekim gumama, treba im jos jedno stajanje, sto moze skupo da ih kosta.
(HARIS, 8. april 2018 18:00)

Izvin'te, nesto ste rekli?

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Јуче прије квалификација била квота 4,00 на побједу 🚘Фетела, па сам уложио неку пару. ДАНКЕ СЕБАСТИАН! 👍

nenad

pre 6 godina

Kako su pojačali komentatori RTL-a kada je Botas stigao Vetela ali mali nemac ima i sreće i znanja da bude prvi. Žao mi Kimija mogao je do trećeg mesta bar, nekako nema podršku tima uvek se oklizne a često nije njegova krivica

CJC

pre 6 godina

Svaka cast Fetelu, jos 15 krugova pre kraja sam video da ce biti u problemu da zadrži prvo mesto. Botas je trebao jače da ga napadne kad je vec stigao do njega, Fetel brat jedva završio trku. Da je za mm promašio putanju raspala bi mu se guma.

Zastava AMG Petronas

pre 6 godina

Totalna suprotnost u odnosu na prošlu trku! Mnogo preticanja i donekle neizvesnost na kraju trke. Bilo je mnogo akcije. Mnogo mi bode oči da je Vilijams ubedljivo najgori tim u šampionatu...

dzonicackalica

pre 6 godina

cestitke fetelu..majstorska voznja...botas jednostavno nije kalibar sampiona..ziheras..i uvek ce biti drugi vozac kao irvajn..barikelo..masa i ostala masa vozaca koji nemaju to nesto sampionsko..luis dobar rezultat kako je bio los vikend..ovi sto kazu da je imao srece..da ih podsetim da je zadnju trku i fetel imao neku srecu u obliku vozila sigurnosti...klasicni srpski sindrom..licemerje + zaboravnost ..zar ne;)

Stef

pre 6 godina

Komentatori hoće da plaču na lošu trku Hamiltona
(Ledilo 21, 08. april 2018 18:51)

Ne mislim da je komentatorski dvojac maestralan, ali su maksimalno profesionalni. Zašto ti i ostali masovno lažete ljude da su pristrasni? Istom silinom hvale Fetela i Luisa, jedine pretendente na titulu. Šta više, pošteno su (zasluženo) ispozivali Hamiltona, rekavši da je Britanac imao samo jedan dobar manevar, da je sve ostalo što je pokazao bilo neupečatljivo i bledo. Odali su počast Gasliju, rekli da je Botas bio bolji u dvojcu Merca, da je Seb odradio fantastičan posao uz pretešku strategiju, a i uvažili su fantastičan uspeh Eriksona.. Šta bi ti više, da zapnu za tvog miljenika možda (ko god to bio)?

formula1 fan

pre 6 godina

Bravo Fetel sa skroz istrosenim gumama neverovatan uspeh.Koji srecnik Hamilton sto ispadose Verstapen i Riciardo i Kimi,inace bi bio verovatno 6-ti.Ogromna steta za Kimija.Jel se meni cini ili su mu montirali jednu pogresnu gumu?Prednja leva soft(zuta sara) a zadnja leva supersoft(crvena sara)

Banana12345670

pre 6 godina

@formula1 fan
Nisu mu ni namontirali zadnju levu kumu, napravili su grešku i spustili bolid pre nego što su namontirali sve gume, pa je Kimi krenuo i prešao preko noge jednom mehaničaru. Brz oporavak mehaničaru koji je završio sa polomljenom nogom. Svaka čast Fetelu, Botasu i Gasliju i šteta za Kimija, Rikarda i Verstapena jer trka bi bila dosta zanimljivija. Nadamo se zanimljivoj trci sledeće nedelje.

HARIS

pre 6 godina

Fetel i Raikonen ne mogu zavrsiti trku na mekim gumama, treba im jos jedno stajanje, sto moze skupo da ih kosta. 
(HARIS, 8. april 2018 18:00) 

Izvin'te, nesto ste rekli?
(Jotaro, 08. april 2018 18:56)

Vec sam napisao komentar da nisam vjerovao da ovo moze izvjesti i svaka mu cast na tome. Ako si pomno pratio trku, onda si cuo da je ovo bio plan D, dakle tek neka 4. solucija, ali fenomenalna voznja.

спортски уметник

pre 6 godina

Bravo Fetel sa skroz istrosenim gumama neverovatan uspeh.Koji srecnik Hamilton sto ispadose Verstapen i Riciardo i Kimi,inace bi bio verovatno 6-ti.Ogromna steta za Kimija.Jel se meni cini ili su mu montirali jednu pogresnu gumu?Prednja leva soft(zuta sara) a zadnja leva supersoft(crvena sara)
(formula1 fan, 08. april 2018 19:11)

задња лева није замењена, остала је стара гума на болиду

Test-driver

pre 6 godina

Prvi poeni za Alfa Romeo!
Ok, Sauber Ferrari, ali ja ih od milošte zovem Alfa Romeo, iako su samo sponzori.
Možda zvuči smešno, ali 2 velika boda! :)

Vlade

pre 6 godina

Fetel je 2 kruga pre kraja maksimalno stedeo pneumatike, i dokazao da je verovatno najbolji vozac ikad u tom segmentu, a onda zadnja 2 kruga malo i na rizik stisnuo gas kad je trebalo i odbranio poziciju, tako da Botas koji jeste bio na m. gumama 3-4 kruga mladjim ipak nije mogao da ga prestigne osim da Fetelove gume nisu izdrzale- prosto bar na ovoj trci Ferarijev bolid bio je generalno brzi za malu nijansu. Mala pomoc Fetelu su i bolidi sa krugom zaostatka sa kojima se Botas mucio, jer 3 ili vise krugova u zoni DRS ipak ne bi izdrzao u tim okolnostima.

opa

pre 6 godina

Opaa druga trka gotova a Ferari ne posustaje. Bice ovo zanimljiva sezona. Sto se vozackih sposobnosti tice najbolji je Fernando Alonso, a to shvataju samo pravi poznavaoci ovog sporta

Anti-Jumko

pre 6 godina

Stef@ Komentatorski dvojac profesionalan!? Pa reći ću ti iskreno u najmanju ruku su kompetentni. I pored tolikih godina nisu puno naučili, ali to je SportKlub.

Za dzemoer spremni!

pre 6 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stef, 8. april 2018 18:

Godine nikada nisu bile jednake kolicini mudrosti i obrnuto. Ali, poznato je da jedan od njih dvojice navija za Ferari, a to pravda zeljom za ujednacenom borbom. Tako da je on ovaj put u pravu.

nesha67

pre 6 godina

Ovim komentatorima na SK cim neko ima bolje vreme od Fetela odmah menjaju boju glasa i z veselog u tuzan glas smesno koliko su navijacki raspolozeni za ferari i Fetela

the Sith

pre 6 godina

Ne razumem samo odakle ovolika mržnja prema Verstappenu, šta god da uradi i kako god da uradi, uvek ispadne negativno. Pogotovo za nas srbe, ne znam zbog čega.

Joe

pre 6 godina

Ne razumijem ljude u Mercedesu, gluposti koje rade sa strategijom.
Vettel je mislim u 18. krugu usao u box, izasao je 10sec iza Hamilton i u prvom krugu na novim gumama bio 1,5sec brzi od Hamiltona.
Mercedes gleda kako Vettel skida 1,5 do 2 sec po krugu i u 24. krugu kad je Vettel prestigao Hamiltona oni Hamiltona uvode u box i stavljaju na najtvrdje gume sto je opet greska.
Hamilton je od 18. do 24. kruga izgubio 12 sekundi u odnosu na Vettela.
Zasto nisu isli na 2 zamjene, 2 puta po super soft, ta dva seta bi bez problema izdrzala 40 krugova sa laksim bolidom.
Zamjena vise bi ih kostala 20 do 22 sec koliko bi izgubili u boxu ali Hamilton tad ne bi izgubio onih 12sec od 18. do 24. kruga vec bi nadoknadio vrijeme jer je Vettel bio na soft a on bi bio na super soft.
Od 19. do 38. kruga Hamilton bi na super soft u prosjeku bio bar 0,5sec po krugu brzi nego na tvrdim gumama, vjerujem da bi prestigao i Kimmia iza kojeg bi izasao sa 6sec zaostatak (ovako je izasao sa 19).
Od 39. do 57. na drugom stintu super softa Hamilton bi u prosjeku bio vise od 1,5 sec brzi nego na tvrdim gumama koje su stavljene u 24. krugu.
Kimmia bi tako sigurno prestigli , a Ferrari bi bio u nedoumici sa Vettelom sta da rade, da li da idu u box po super soft i izadju 17sec iza Bottas koji ide do kraja na tvrdim ili ostanu i rizikuju da ih Hamilton s laganim bolidom i super soft gumama stigne

Ajvanho

pre 6 godina

Odavno je neko pametno rekao da kada su trke F1 u pitanju 85% zasluga ide vozilu a 15% vozacu. Ali narod voli "neizvesnost" pa to ti je.

No pasaran

pre 6 godina

Prosto neverovatno koliko komentatori na SK navlače za Fetela a u isto vreme i omalovažavaju Hamiltona.Kod prve situacije kad Luis pretiče troicu od jednom,gde se takva situacija i vozačko umeće da videti jednom u pet godina,njihov bizarni komentar je da je sve to učinjeno zahvaljujući snazi mercedesa,čist apsurd.Drugo da je vozio nervozno i imao lošu trku,pa kako da nije nervozan kad je kažnjen i startovao sa devete pozicije,na početku upao u gužvu i imao kontakt sa kamikazom Verštapenom.Još kažu da je imao sreće!!!koja sreća peh u Australiji,peh u Bahreinu.A i na svoju ekipu ne može da se osloni.Ako je Luis prvi vozač,trebali su Botasa da povuku u box na zamenu guma,kako bi Luis max.umanjio štetu bio bi drugi i ostao u konkurenciji,siguran sam da bi Ferari tako isforsirao Fetela da su bili u ovakvoj situaciji.Ovako terati sterilnog Botasa da pretiče Fetela bila je nemoguća misija,jednostavno nije agresivan vozač.Ali i prošle godine je Fetel silovito krenuo a na kraju Hamilton se radovao,tako da očekujem reprizu prošle sezone!

c

pre 6 godina

I opet vozači Hasa nepoštuju plave zastave i zadržavaju Hamiltona iako kasne ceo krug,pokazali na obe ovogodišnje trke da su pobratimi skyderiji iz Maranela.
(Već vidjeno, 08. april 2018 22:41)

I ?

c

pre 6 godina

(No pasaran, 08. april 2018 22:05)

koje vozacko umece majke ti ? bila je u pitanju cista snaga mercedesa i biki su u pravu komemtatori ! prva 3 mesta ferari i mercedes sve ostala po krug zaostatka i nije ti iz toga logicno ko ima najjace bolide !!!

Već vidjeno

pre 6 godina

I opet vozači Hasa nepoštuju plave zastave i zadržavaju Hamiltona iako kasne ceo krug,pokazali na obe ovogodišnje trke da su pobratimi skyderiji iz Maranela.

Aleksandar

pre 6 godina

Tek sad se vidi koliko je Ekleston bio u banani i nije imao ideju šta da radi.
Kao očajnički potez daje Verštapenu super-licencu, koji obećava ali je previše klinac.
I sada, 4 godine posle, imamo nadobudnog vozača kome je ponestalo vetra u leđa iz uprave.
Sveo se da se na prazno širi po stazi,pravi udese i svaki put priča kako nije njegova greška.
Sve nešto mislim da će da završi kao neuspeo eksperiment da oživi F1 u Bernijevoj režiji.

Aleksandar

pre 6 godina

@Ne lupetaj bre

Pazi ovog što odmah zna za koga navijam.Što se ne potpišeš "Kristalna kugla"?
Skup pehova je kada ti otkaže motor, kada ti mehaničari unište trku(Haas Australija, Rajkonen Bahrein), ili već slična viša sila.
Kada ideš okolo i praviš karambole i pri tome tvrdiš da ni za jedan nisi odgovoran onda je to problem sa bahaćenjem u sinergiji sa problemom u glavi.
Moje je mišljenje da Verštapen nije šampionski materijal a dodatno ga koči loš tajming u karijeri.Premlad je dobio na tanjiru i sad misli da mu pripada i da će samo agresivnošću da popuni rupe kojih ima oho-ho.Pa još Josovo nasleđe jednog od najgorih vozača ikada.
U svakom slučaju ne kladim se na njega.

leptiriću_šareniću

pre 6 godina

Vidim da se malo ko bavi Maksovim nasrtajem na Luisa, svega 2-3 komentara, da je ovako išao na Fetela već bi ga linčovali na sva zvona...
Takođe niko da pomene kako je Perez ukočio Hamiltona kad ga je obilazio za krug, Luis je tu izgubio oko 2-3 sekunde a ni ovi dvojica na sport klubu ništa nisu primetili

Ne lupetaj bre

pre 6 godina

(Aleksandar, 9. april 2018 09:

Ne lupetaj imenjace, Ferstapen je jedan od najtalentovanijih vozaca, a sigurno je talentovaniji od tvog Fetela, kao i Kimija. U buducnosti ce se to jos vise odraziti na rezultate. Skup pehova koji se dogadjaju je sada na strani Red Bula, ali sve ce se uskoro promeniti. Sacekaj kraj sezone i samo ce ti se kazati.

nesha67

pre 6 godina

Ovim komentatorima na SK cim neko ima bolje vreme od Fetela odmah menjaju boju glasa i z veselog u tuzan glas smesno koliko su navijacki raspolozeni za ferari i Fetela

No pasaran

pre 6 godina

Prosto neverovatno koliko komentatori na SK navlače za Fetela a u isto vreme i omalovažavaju Hamiltona.Kod prve situacije kad Luis pretiče troicu od jednom,gde se takva situacija i vozačko umeće da videti jednom u pet godina,njihov bizarni komentar je da je sve to učinjeno zahvaljujući snazi mercedesa,čist apsurd.Drugo da je vozio nervozno i imao lošu trku,pa kako da nije nervozan kad je kažnjen i startovao sa devete pozicije,na početku upao u gužvu i imao kontakt sa kamikazom Verštapenom.Još kažu da je imao sreće!!!koja sreća peh u Australiji,peh u Bahreinu.A i na svoju ekipu ne može da se osloni.Ako je Luis prvi vozač,trebali su Botasa da povuku u box na zamenu guma,kako bi Luis max.umanjio štetu bio bi drugi i ostao u konkurenciji,siguran sam da bi Ferari tako isforsirao Fetela da su bili u ovakvoj situaciji.Ovako terati sterilnog Botasa da pretiče Fetela bila je nemoguća misija,jednostavno nije agresivan vozač.Ali i prošle godine je Fetel silovito krenuo a na kraju Hamilton se radovao,tako da očekujem reprizu prošle sezone!

the Sith

pre 6 godina

Ne razumem samo odakle ovolika mržnja prema Verstappenu, šta god da uradi i kako god da uradi, uvek ispadne negativno. Pogotovo za nas srbe, ne znam zbog čega.

Već vidjeno

pre 6 godina

I opet vozači Hasa nepoštuju plave zastave i zadržavaju Hamiltona iako kasne ceo krug,pokazali na obe ovogodišnje trke da su pobratimi skyderiji iz Maranela.

formula1 fan

pre 6 godina

Bravo Fetel sa skroz istrosenim gumama neverovatan uspeh.Koji srecnik Hamilton sto ispadose Verstapen i Riciardo i Kimi,inace bi bio verovatno 6-ti.Ogromna steta za Kimija.Jel se meni cini ili su mu montirali jednu pogresnu gumu?Prednja leva soft(zuta sara) a zadnja leva supersoft(crvena sara)

Ledilo 21

pre 6 godina

Au bre, komentatori treba da budu neutralni, a oni samo Hamilton ovo, Hamilton ono, Botas će pobediti, Hamilton stiže do pobede i slično.

masinista

pre 6 godina

Sve sto su u F1 uradili poslednjih 5-6 godina je katastrofalno. Prvo turbo motori koji se cuju kao kosacice, ogranicenje goriva i besmisao stednje goriva u F1, siri bolidi koji zauzimaju vise mesta na stazi i smanjuju mogucnost preticanja, jos brdo manje uocljivih pogresnih promena i onda kao slag na tortu ova skalamerija na bolidu koja je dovela do toga da poslednji bastion uzivanja u F1, on board slika postane smesna...

Stef

pre 6 godina

Ovim komentatorima na SK cim neko ima bolje vreme od Fetela odmah menjaju boju glasa i z veselog u tuzan glas smesno koliko su navijacki raspolozeni za ferari i Fetela
(nesha67, 08. april 2018 17:56)

Iluminati su svuda, jel da? Ne mogu da verujem da imaš preko 50 god. Starost ne znači mudrost, lekcija za sve prisutne.

Jotaro

pre 6 godina

Fetel i Raikonen ne mogu zavrsiti trku na mekim gumama, treba im jos jedno stajanje, sto moze skupo da ih kosta.
(HARIS, 8. april 2018 18:00)

Izvin'te, nesto ste rekli?

c

pre 6 godina

I opet vozači Hasa nepoštuju plave zastave i zadržavaju Hamiltona iako kasne ceo krug,pokazali na obe ovogodišnje trke da su pobratimi skyderiji iz Maranela.
(Već vidjeno, 08. april 2018 22:41)

I ?

opa

pre 6 godina

Opaa druga trka gotova a Ferari ne posustaje. Bice ovo zanimljiva sezona. Sto se vozackih sposobnosti tice najbolji je Fernando Alonso, a to shvataju samo pravi poznavaoci ovog sporta

sah 88

pre 6 godina

Crni Verštapen koliko je trka upropastio sebi i drugima?! Ovako se postaje idiot a ne šampion. Od super talentovanog simpatičnog klinca do retarda kratak je put.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Јуче прије квалификација била квота 4,00 на побједу 🚘Фетела, па сам уложио неку пару. ДАНКЕ СЕБАСТИАН! 👍

HARIS

pre 6 godina

Ko ovo uopšte više gleda?
(Besmisleno odavno, 08. april 2018 17:58)

A sto ti komentarises? Ja ne trcim da komentarisem sport koji ne pratim kao sto je rukomet ili odbojka. Ima nas dosta koji gledamo.

Ajvanho

pre 6 godina

Odavno je neko pametno rekao da kada su trke F1 u pitanju 85% zasluga ide vozilu a 15% vozacu. Ali narod voli "neizvesnost" pa to ti je.

nenad

pre 6 godina

Kako su pojačali komentatori RTL-a kada je Botas stigao Vetela ali mali nemac ima i sreće i znanja da bude prvi. Žao mi Kimija mogao je do trećeg mesta bar, nekako nema podršku tima uvek se oklizne a često nije njegova krivica

Stef

pre 6 godina

Komentatori hoće da plaču na lošu trku Hamiltona
(Ledilo 21, 08. april 2018 18:51)

Ne mislim da je komentatorski dvojac maestralan, ali su maksimalno profesionalni. Zašto ti i ostali masovno lažete ljude da su pristrasni? Istom silinom hvale Fetela i Luisa, jedine pretendente na titulu. Šta više, pošteno su (zasluženo) ispozivali Hamiltona, rekavši da je Britanac imao samo jedan dobar manevar, da je sve ostalo što je pokazao bilo neupečatljivo i bledo. Odali su počast Gasliju, rekli da je Botas bio bolji u dvojcu Merca, da je Seb odradio fantastičan posao uz pretešku strategiju, a i uvažili su fantastičan uspeh Eriksona.. Šta bi ti više, da zapnu za tvog miljenika možda (ko god to bio)?

dzonicackalica

pre 6 godina

cestitke fetelu..majstorska voznja...botas jednostavno nije kalibar sampiona..ziheras..i uvek ce biti drugi vozac kao irvajn..barikelo..masa i ostala masa vozaca koji nemaju to nesto sampionsko..luis dobar rezultat kako je bio los vikend..ovi sto kazu da je imao srece..da ih podsetim da je zadnju trku i fetel imao neku srecu u obliku vozila sigurnosti...klasicni srpski sindrom..licemerje + zaboravnost ..zar ne;)

CJC

pre 6 godina

Svaka cast Fetelu, jos 15 krugova pre kraja sam video da ce biti u problemu da zadrži prvo mesto. Botas je trebao jače da ga napadne kad je vec stigao do njega, Fetel brat jedva završio trku. Da je za mm promašio putanju raspala bi mu se guma.

Anti-Jumko

pre 6 godina

Stef@ Komentatorski dvojac profesionalan!? Pa reći ću ti iskreno u najmanju ruku su kompetentni. I pored tolikih godina nisu puno naučili, ali to je SportKlub.

Vlade

pre 6 godina

Fetel je 2 kruga pre kraja maksimalno stedeo pneumatike, i dokazao da je verovatno najbolji vozac ikad u tom segmentu, a onda zadnja 2 kruga malo i na rizik stisnuo gas kad je trebalo i odbranio poziciju, tako da Botas koji jeste bio na m. gumama 3-4 kruga mladjim ipak nije mogao da ga prestigne osim da Fetelove gume nisu izdrzale- prosto bar na ovoj trci Ferarijev bolid bio je generalno brzi za malu nijansu. Mala pomoc Fetelu su i bolidi sa krugom zaostatka sa kojima se Botas mucio, jer 3 ili vise krugova u zoni DRS ipak ne bi izdrzao u tim okolnostima.

Ne lupetaj bre

pre 6 godina

(Aleksandar, 9. april 2018 09:

Ne lupetaj imenjace, Ferstapen je jedan od najtalentovanijih vozaca, a sigurno je talentovaniji od tvog Fetela, kao i Kimija. U buducnosti ce se to jos vise odraziti na rezultate. Skup pehova koji se dogadjaju je sada na strani Red Bula, ali sve ce se uskoro promeniti. Sacekaj kraj sezone i samo ce ti se kazati.

Joe

pre 6 godina

Ne razumijem ljude u Mercedesu, gluposti koje rade sa strategijom.
Vettel je mislim u 18. krugu usao u box, izasao je 10sec iza Hamilton i u prvom krugu na novim gumama bio 1,5sec brzi od Hamiltona.
Mercedes gleda kako Vettel skida 1,5 do 2 sec po krugu i u 24. krugu kad je Vettel prestigao Hamiltona oni Hamiltona uvode u box i stavljaju na najtvrdje gume sto je opet greska.
Hamilton je od 18. do 24. kruga izgubio 12 sekundi u odnosu na Vettela.
Zasto nisu isli na 2 zamjene, 2 puta po super soft, ta dva seta bi bez problema izdrzala 40 krugova sa laksim bolidom.
Zamjena vise bi ih kostala 20 do 22 sec koliko bi izgubili u boxu ali Hamilton tad ne bi izgubio onih 12sec od 18. do 24. kruga vec bi nadoknadio vrijeme jer je Vettel bio na soft a on bi bio na super soft.
Od 19. do 38. kruga Hamilton bi na super soft u prosjeku bio bar 0,5sec po krugu brzi nego na tvrdim gumama, vjerujem da bi prestigao i Kimmia iza kojeg bi izasao sa 6sec zaostatak (ovako je izasao sa 19).
Od 39. do 57. na drugom stintu super softa Hamilton bi u prosjeku bio vise od 1,5 sec brzi nego na tvrdim gumama koje su stavljene u 24. krugu.
Kimmia bi tako sigurno prestigli , a Ferrari bi bio u nedoumici sa Vettelom sta da rade, da li da idu u box po super soft i izadju 17sec iza Bottas koji ide do kraja na tvrdim ili ostanu i rizikuju da ih Hamilton s laganim bolidom i super soft gumama stigne

F1fan

pre 6 godina

Seb majstorski izdrzao do kraja, iako mislim da se Botas uplasio mogucnosti da pobedi - da je Luis ili neko drugi bio iza Fetela onako blizu na kraju, siguran sam da bi pokusao da ga obidje. Kimi....ne znam sta da kazem, niz pehova i dalje traje...
Apsolutni junak trke Gasli, svaka cast za cetvrto mesto!!!

c

pre 6 godina

(No pasaran, 08. april 2018 22:05)

koje vozacko umece majke ti ? bila je u pitanju cista snaga mercedesa i biki su u pravu komemtatori ! prva 3 mesta ferari i mercedes sve ostala po krug zaostatka i nije ti iz toga logicno ko ima najjace bolide !!!

Za dzemoer spremni!

pre 6 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stef, 8. april 2018 18:

Godine nikada nisu bile jednake kolicini mudrosti i obrnuto. Ali, poznato je da jedan od njih dvojice navija za Ferari, a to pravda zeljom za ujednacenom borbom. Tako da je on ovaj put u pravu.

HARIS

pre 6 godina

Fetel i Raikonen ne mogu zavrsiti trku na mekim gumama, treba im jos jedno stajanje, sto moze skupo da ih kosta. 
(HARIS, 8. april 2018 18:00) 

Izvin'te, nesto ste rekli?
(Jotaro, 08. april 2018 18:56)

Vec sam napisao komentar da nisam vjerovao da ovo moze izvjesti i svaka mu cast na tome. Ako si pomno pratio trku, onda si cuo da je ovo bio plan D, dakle tek neka 4. solucija, ali fenomenalna voznja.

Test-driver

pre 6 godina

Prvi poeni za Alfa Romeo!
Ok, Sauber Ferrari, ali ja ih od milošte zovem Alfa Romeo, iako su samo sponzori.
Možda zvuči smešno, ali 2 velika boda! :)

спортски уметник

pre 6 godina

Bravo Fetel sa skroz istrosenim gumama neverovatan uspeh.Koji srecnik Hamilton sto ispadose Verstapen i Riciardo i Kimi,inace bi bio verovatno 6-ti.Ogromna steta za Kimija.Jel se meni cini ili su mu montirali jednu pogresnu gumu?Prednja leva soft(zuta sara) a zadnja leva supersoft(crvena sara)
(formula1 fan, 08. april 2018 19:11)

задња лева није замењена, остала је стара гума на болиду

Aleksandar

pre 6 godina

Tek sad se vidi koliko je Ekleston bio u banani i nije imao ideju šta da radi.
Kao očajnički potez daje Verštapenu super-licencu, koji obećava ali je previše klinac.
I sada, 4 godine posle, imamo nadobudnog vozača kome je ponestalo vetra u leđa iz uprave.
Sveo se da se na prazno širi po stazi,pravi udese i svaki put priča kako nije njegova greška.
Sve nešto mislim da će da završi kao neuspeo eksperiment da oživi F1 u Bernijevoj režiji.

Zastava AMG Petronas

pre 6 godina

Totalna suprotnost u odnosu na prošlu trku! Mnogo preticanja i donekle neizvesnost na kraju trke. Bilo je mnogo akcije. Mnogo mi bode oči da je Vilijams ubedljivo najgori tim u šampionatu...

Banana12345670

pre 6 godina

@formula1 fan
Nisu mu ni namontirali zadnju levu kumu, napravili su grešku i spustili bolid pre nego što su namontirali sve gume, pa je Kimi krenuo i prešao preko noge jednom mehaničaru. Brz oporavak mehaničaru koji je završio sa polomljenom nogom. Svaka čast Fetelu, Botasu i Gasliju i šteta za Kimija, Rikarda i Verstapena jer trka bi bila dosta zanimljivija. Nadamo se zanimljivoj trci sledeće nedelje.

Aleksandar

pre 6 godina

@Ne lupetaj bre

Pazi ovog što odmah zna za koga navijam.Što se ne potpišeš "Kristalna kugla"?
Skup pehova je kada ti otkaže motor, kada ti mehaničari unište trku(Haas Australija, Rajkonen Bahrein), ili već slična viša sila.
Kada ideš okolo i praviš karambole i pri tome tvrdiš da ni za jedan nisi odgovoran onda je to problem sa bahaćenjem u sinergiji sa problemom u glavi.
Moje je mišljenje da Verštapen nije šampionski materijal a dodatno ga koči loš tajming u karijeri.Premlad je dobio na tanjiru i sad misli da mu pripada i da će samo agresivnošću da popuni rupe kojih ima oho-ho.Pa još Josovo nasleđe jednog od najgorih vozača ikada.
U svakom slučaju ne kladim se na njega.

leptiriću_šareniću

pre 6 godina

Vidim da se malo ko bavi Maksovim nasrtajem na Luisa, svega 2-3 komentara, da je ovako išao na Fetela već bi ga linčovali na sva zvona...
Takođe niko da pomene kako je Perez ukočio Hamiltona kad ga je obilazio za krug, Luis je tu izgubio oko 2-3 sekunde a ni ovi dvojica na sport klubu ništa nisu primetili