Eksplodirao protiv Srbije, sad ga želi Real

Real Madrid zainteresovan je za slovenačkog košarkaša Klemena Prepeliča, prenosi "Marka".

Izvor: AK

Ponedeljak, 25.09.2017.

11:34

Eksplodirao protiv Srbije, sad ga želi Real
Foto: FIBA.com

Prepelič je bio jedno od otkrovenja nedavno zavšenog Evrobasketa gde je Slovenija osvojila istorijsku titulu šampiona "starog kontinenta".

Ovaj 24-godišnji bek je u julu potpisao ugovor sa francuskim Parizom do kraja predstojeće sezone, pa španci pišu da će biti na "radaru" Madriđana koji bi mogli da ga dovedu sledećeg leta.

Preleplič je na EP prosečno beležio 13,8 poena uz po 2,3 asistencija i skokova po meču.

Posebno se istakao u finalu protiv Srbije kada je pogodio nekoliko ključnih šuteva (4/8 trojke), te utakmicu završio sa svojim ličnim rekordom na šampionatu od 21 poena uz četiri uhvaćene lopte i tri proigravanja.

Prepelič je karijeru počeo u Braniku iz Maribora 2009, a potom je igrao za Helios Domžale, Union Olimpiju, Banvit, Oldenburg i Limož, pre selidbe u Pariz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: