Partizan pregazio Videoton za Ligu Evrope!

Ekipa Partizana plasirala se u grupnu fazu Lige Evrope, pošto je ukupnim rezultatom pobedila 4:0 Videoton.

Izvor: PT

Četvrtak, 24.08.2017.

19:15

Partizan pregazio Videoton za Ligu Evrope!
partizan.rs

Izabranici Miroslava Đukića odigrali su sjajno u Mađarskoj i već posle pola sata praktično obezbedila još, bar, šest utakmica na evropskoj sceni.

Golove za crno-bele postizali su Tavama u šestom minutu, Suma u 22. i Đurđević u 35. minutu.

Izabranici Miroslava Đukića odigrali su fenomenalan meč na "Pančo Areni" i već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika.

Partizan je od samog starta postavio jak tempo na koji, izabranici Marka Nikolića nisu imali odgovor.

U šestom minutu Tavamba je postigao vodeći gol, koji je posle akcije koju su započeli Janković i Everton, šutem iz prve savladao golmana domaćih.

Domaćini su u nastavku pokušali da dođu do izjednačenja, Lazović je propustio dve šanse, a onda je Henti šutirao pored gola.

To je znao da kazni Sejduba Suma u 22. minutu posle asistencije Đurđevića.

Samo pet minuta kasnije ekipa Partizana lako je mogla da zaradi crveni-karton, pošto je Ostojić napravio katastrofalnu grešku, kada je kratko vratio loptu Stojkoviću, a potom napravio prekršaj i ako se stekao trenutak da je štoper Partizana bio poslednji igrač odbrane, a Mariner je procenio da je žuti karton dovoljna kazna za Ostojića.

U 35. minutu usledila je nova kontra Partizana, , Marko Janković je uspeo da pobegne po desnoj strani, uposlio je Đurđevića, koji poveća prednost crno-belih na 3:0.
Do samog kraja poluvremena ekipa Partizana nije stvorila veće šanse, da bi u drugom nastavila gde je i stala.

Partizan je u 60. minutu mogao do 4:0, Janković je izašao sam pred golmana, ali mu je lopta pobegla.

Posle mirnog perioda igre napadač Partizana Uroš Đurđević izašao sam ispred golmana i desnom nogom zakucao loptu iza njegovih leđa za konačanih 4:0.

Žreb za Ligu Evrope na programu je u petak.

Svoj meč u Beogradu igra Crvena zvezda, a tok meča možete pratiti ovde.
partzan.rs
90' Do kraja meča nisi viđene veće prilike, pa je Partizan zasluženo prošao u grupnu fazu LE.

86' GOOOOL, ponovo Uroš Đurđević. Napadač Partizana je izašao sam ispred golmana i desnom nogom zakucao loptu iza njegovih leđa.

84' Crno-beli imaju sve više prostora u napadu. Sada se Đurđević izborio za dobru priliku, međutim Kovačik je bio na visini zadatka.

79' Nova prilika za Partizan. Pantić je odlično prošao uz gol liniju, ali je njegov pokušaj zaustavljen od strane golmana Videotona.

77' Iako imaju igrača više, fudbaleri Partizana ne forsiraju mnogo. Videton ima igrača manje, što dodatno olakšava crno-belima.

71' Druga izmena u Partizanu, Prvo je ranije Ilić zamenio Sumu, a sada Đuričković ulazi umesto Tavambe.

69' Marko Janković najopasniji igrač Partizana u nastavku. Krilni igrač sjajno je prošao po desnoj strani, ostavio povratnu loptu Evertonu, ali je njegov pokušaj završio daleko iznad gola.

63' Ređaju se prilike pred golom Kovačika. Radin, koji igra najobolju partiju od dolaska u Partizan, pronalazi Jankovića koji šutira pored gola.
B92
61' Nova prilika za crno-bele. Ostojić posle kornera šutira glavom pored gola.

60' Partizan je mogao do 4:0, Janković je izašao sam pred golmana, ali mu je lopta pobegla.

59' Prilika za Videoton sa igračem manje. Danko Lazović bio je u prilici, ali je loše zahvatio loptu, pa je Stojković lako obranio.

52' Iako je velika prednost na strani Partizana, igrači Videotona se i dalje bore na terenu. Vodi se velika borba na sredini terena.

46' Već u prvom minutu nastavka, Videoton je ostao sa desetoricom igrača na terenu. Kapiten Juhaš je faulirao Đurđevića, a Mariner mu pokazao i drugi žuti karton na utakmici.
partizan.rs
45' Do kraja prvog poluvreman nije bilo većih prilika pa se na odmor otišlo sa velikih 3:0 za Partizan.

39' Stopira je pao u 16 metara Partizana posle duela sa Vuićevićem, ali je Mariner pokazao da nije bilo kontakta.

35' GOOOOL, Uroš Đurđević pogađa za 3:0. Tavamba za Jankovića, crnogorski internacionalc je poegao odbrani, a onda poslao loptu na pet metara, Đurđević je rutinski pogodio nebranjeni gol.

31' Neobičan momenat, zapeta kojom se igralo je pukla, pa je morala da bude zamenjena.

28' Ekipa Partizana lako je mogla da zaradi crveni-karton, pošto je Ostojić napravio katastrofalnu grešku, kada je kratko vratio loptu Stojkoviću, a potom napravio prekršaj i ako se stekao trenutak da je štoper Partizana bio poslednji igrač odbrane, a Mariner je procenio da je žuti karton dovoljna kazna za Ostojića.

22' GOOOOOOOL, Sejdbua Suma za 2:0. Posle nekoliko minuta bez prilika, Đurđević je sjajno proigrao najskupljeg igrača u istoriji ovog kluba, koji je lako savladao Kovačika. I ovu akciju pokrenuo je Milan Radin.
partizan.rs
12' Posle odličnog pasa levog beka Stopire, jedan na jedan pre golmana izašao je Henti, koji je šutirao pored stative. Ovoj akciji prethodio je start na Tavambom koji je ostao da leži na zemlji. Videoton to nije ispoštovao, pa je posle promšaja Hentija usledila mali sukob među igračima.

9' U sledeća dva minuta, dve prilike za Videoton. Danko Lazović je u osmom bio neprecizan nogom, a minut kasnije, njegov pokušaj glavom zaustavio je Stojković.

6' GOOOOL Tavamba postiže pogodak za Partizan! Janković i Everton su "ukrali" loptu na 40 metara od Partizanovog gola, Brazilac istrčao sa njom 30-tak metara, a potom uposlio Tavambu, a Kamerunac šutem iz prve savladao golmana domaćih.

4' Prva prilika za domaći tim posle akcije Suljića i Šćepovića, Patkaji je dobro šutirao, ali je Stojković odbio loptu do Vulićevića i otklonio opasnost.

1' Utakmica je krenula, a na stadionu vlada sjajno raspoloženje. Grobari su veoma glasni, dok ni na drugoj strani Mađari ne zaostaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

425 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: