SL: Partizan posle produžetka slomio Dinamik!

Košarkaši Partizana ostvarili su desetu pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije pobedom nad Dinamikom od 87:83 posle produžetka.

Izvor: M.LJ.

Ponedeljak, 22.05.2017.

19:00

SL: Partizan posle produžetka slomio Dinamik!
StarSport

Crno-beli su u prošlom kolu kao domaćini savladali večitog rivala za kojim sada nastavljaju poteru na tabeli. Oba tima sada imaju po devet pobeda i jedan poraz.

Crvena zvezda je u svojoj utakmici 10. kola pobedila FMP. Večiti su bodovno izjednačeni na tabeli, s tim što Partizan ima slabiju koš razliku od ekipe Dejana Radonjića.

U prvoj i drugoj četvrtini utakmice delovalo je kao da crno-beli idu ka sigurnoj pobedi. Prvo poluvreme je okončano trojkom Marka Čakarevića za Dinamik koji je na poluvremenu gubio sa 12 poena.

Partizan je u drugoj četvrtini imao i 16 poena prednosti, ali su košarkaši Miroslava Nikolića serijom od 12:0 u četvrtoj četvrtini uspeli uspeli da preokrenu rezultat i povedu sa 66:60.

Utakmica je od tog trenutka do samog kraja bila napeta, a odlučena je posle produžetka.

Tokom cele utakmice je za Dinamik pogađao Devin Bruks koji je na kraju sakupio 31 poen i 5 asistencija. Kao i protiv Crvene zvezde, Mihajlo Andrić je pogađao kada je Partizanu bilo najpotrebnije. S dve trojke zaredom je doneo svom timu egal na 66:66 posle čega ni jedni ni drugi nisu uspeli da se "odlepe" do kraja regularnog dela meča koji je završen 73:73.

Porazu Dinamika je doprinelo bolje izvođenje penala košarkaša Partizana. Pobednička ekipa je dobro rasporedila svoje poene. Najviše je imao Andrić 17, po 12 su imali Veličković i Hečer, a po 10 Marinković i Birčević. Treba napomenuti i učinak Ratkovice koji je uz 9 poena imao i 8 asistencija i bio blizu dabl dabla.

Najefikasniji je u Dinamiku uz Bruksa bio Čakarević sa 20 poena i 5 asistencija, a dvocifren je bio još samo Frend Kimani sa 11 koševa.

U poslednjem meču kola Borac je savladao Spartak sa 84:76.
Tok meča:

Adin Vrabac na početku upisuje blokadu nad Lazićem i pogodak za tri poena. Posle uvodnog koša Birčevića Partizan je poveo, uzvratio je Lazić trojkom posle čega Vrabac daje trojku na asistenciju Ratkovice i Partizan vodi sa 5:3 na početku meča.

Posle dva slobodna bacanja Frenda Kimanija, mini-serija Vanje Marinkovića. Marinković posle trojke i skoka u odbrani povlači napad u kome poentira za dva poena i dovodi Partizan do prednosti od 5 poena 10:5.

Poeni Marinkovića primorali su Dinamik na prvi tajm aut.

Dinamik posle tajm auta

Više od pola prve četvrtine su se samo tri igrača upisivala u listu strelaca, Vrabac, Marinković i Birčević. U međuvremenu su se upisali i Majstorović, Luković, Ratkovica i Hečer pa Partizan posle prve četvrtine vodi sa 26:20.

Veće vođstvo Partizana su posle prvog tajm auta sprečili Čakarević, Bruks i Radulović.

Partizan u drugoj četvrtini počinje da pritiska Dinamik. Tome od početka druge četvrtine doprinos i Novica Veličković skokovima u napadu i odbrani i poenima. Posle uvodna dva slobodna bacanja koja je pogodio Marko Čakarević i približio Dinamik na 4 poena zaostatka (26:22) Partizan pravi seriju i odlazi na plus 10.

Do polovine druge četvrtine Partizan ima 15 poena prednosti, ali Dinamik koševima na 41:25 dolaze do maksimalnih plus 16 u 16. minutu utakmice.

Dinamik se sa pet uzastopnih poena vraća na minus 11 (41:30) košem Bruksa i trojkom Čakarevića. Dva bacanja Hečera, trojka Andrića ali i loša realizacija posle skokova u napadu Dinamika, te izgubljena lopta Radulovića vraćaju Partizan na 16 razlike (46:30) u 18. minutu meča.

Posle četiri koša kojima je Dinamik prišao na 12 poena zaostatka prvi tajm aut je pred kraj druge četvrtine zatražio i trener Partizana Aleksandar Džikić. Vrabac je na parketu ustupio mesto Ratkovici, umesto Koprivice je ušao Marinković ali je promašajem Birčevića prvo poluvreme okončano rezultatom 50:38 za Partizan.

Crno-beli su obe četvrtine do sada dobili sa po šest poena razlike (26:20 i 24:18).

Igrači Partizana su tim Miroslava Nikolića posle pobede nad Crvenom zvezdom opisali kao tim protiv koga nema opuštanja. Dinamik to na početku drugog dela igra pokazuje. U trećoj četvrtini Dinamik vodi sa 16:10 i smanjuje Partizanovu prednost na šest poena.

Od 60:54 Dinamik pravi seriju 12:0 i dolazi do vođstva na startu poslednje četvrtine.

Pogocima Bruksa i Čakarevića i Kimanija, blokade Lazića i opet Kimanija prave razliku u završnoj deonici i donose šest poena prednosti Dinamiku. "Post" Partizana prekida Mihajlo Andrić trojkom u trećem minutu poslednje četvrtine.

Nova trojka Andrića za izjednačenje!

Partizan je posle faula nad Lukovićem imao priliku da vrati prednost. Centar Partizana je promašio oba slobodna bacanja, dok je posle ofanzivnog skoka na drugoj strani Gavrilović iskoristio jedno za novu prednost Dinamika 67:66.

Crno-beli vratili prednost poenima Branislava Ratkovice sa linije za slobodna bacanja i vode sa 68:67 u završnici meča.

Posle nekoliko loših napada i dve izgubljene lopte na svakoj strani Bruks pogađa za 2 i vraća prednost Dinamiku. Čakarević je promašio a na drugoj strani pogodio Andrić novu trojku za prednost Partizana u pretposlednjem minutu utakmice 71:69.

Čakarević je posle faula polovičan sa penala pa Dinamik ne dolazi do izjednačenja, ali dolazi do vođstva pogotkom Sedmaka. Čakarević se posle faula Lukovića još jednom našao na liniji penala i pogodio jedno bacanje za 73:73.

Do kraja regularnog dela utakmice je Bruksa izblokirao Veličković, a Bruks je propustio priliku da svom timu donese pobedu u samoj završnici.

Dinamik loše izvodi penale u ovom delu utakmice. Posle tri promašaja od četiri pokušaja Frenda Kimanija i sa linije za slobodna bacanja i pogodaka Marinkovića, Veličkovića sa penala i Andrića iz igre, Partizan vodi sa 79:78 u produžetku.

Milosavljević pravi faul nad Birčevićem, krilni centar Partizana pogađa oba bacanja a Marinković pogađa za dva i Partizan ide na plus 5.

Trojka Bruksa za minus 2 u samoj završnici!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: