Moćni Juventus u Kardifu, čeka Madriđane!

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u finale Lige šampiona, pobedom nad Monakom 2:1 (2:0) u revanš meču polufinala u Torinu.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 09.05.2017.

20:15

Moćni Juventus u Kardifu, čeka Madriđane!
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

"Stara dama" je u prvom duelu slavila sa 2:0, pa će se u Kardifu (3. jun) boriti za treću titulu šampiona "Starog kontinenta".

Juventus u svom devetom finalu čeka neki tim iz Madrida, tome je bliži Real koji je savladao Atletiko 3:0 na Santjago Berbabeuu, a revanš na Visente Kalderonu je u sredu (20:45).

Italijanski gigant je odigrao još jednu impresivnu utakmicu, osim prvih desetak minuta tokom kojih je Monako bio opasniji, dominirao je tokom preostalih 80 minuta i samo zbog loše završnice propustio mnogo ubedljiviju pobedu.

Golu Monaka opasnost je pretila sa svake strane, ređale su se šanse Paula Dibale, Marija Mandžukića, Gonsala Iguaina, Huana Kvadrada, Danija Alvesa, a "Kneževe" je potopa spasao golman Danijel Subašić. Međutim, ni on nije bio svemoćan, a to je Juve iskoristio i rešio meč u poslednjih 12 minuta prvog poluvremena. Juve je neporažen na 51 utakmici u nizu kod kuće u svim takmičenjima, od avgusta 2015. kada je pod Alpima slavio Udineze.

Nakon serije promašaja posle furioznog naleta u periodu od 20-30. minuta, led je konačno probio Mari Mandžukić u 33. zakucavši loptu pod prečku.

On je savladao zemljaka nakon što mu je Subašić odbranio šut glavom sa 7-8 metara, posle sjajnog centrašuta Kvadrada sa desne strane.

Mandžukić je okončao svoj najduži post bez gola u LŠ, pogodio je posle šest utakmica. Sada ima 15 golova na 45 nastupa.

Tačku je stavio Dani Alves u 45. opet nakon odbitka posle intervencije Subašića, s tim što je Brazilac mrežu zatresao udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Monako se nije predavao, borio se do samog kraja i 20 minuta pre finiša ublažio eliminaciju golom, prvim koji je Juventus primio u nokaut fazi LŠ ove sezone.

Kilijan Mbape je pogodio mređu Đanluiđija Bufona okončavši 520 minuta njegove nesavladivosti i postao najmlađi strelac u polufinalu u istoriji LŠ (18 godina i 140 dana).

Juventus je prestigao Milan kao italijanski tim sa najdužim nizom bez poraza u LŠ, nadmašivši 641 minut "rosonera".

"Stara" dame se drugi put u poslednje tri sezone plasirala u finale LŠ, 2015. bolja je bila Barselona.

Tok meča:

Foto: Getty images
22:36 Kraj! Juventus je u finalu Lige šampiona, drugi put u poslednje tri sezone!

89' U samoj završnici predali su se i "Kneževi", pa je fešta u Torinu počela pre sudijskog zvižduka.

83' Juventus lako odoleva pritisku Monaka, a u poslednjih desetak minuta troši dosta vremena vraćajući loptu u nazad.

77' Rađi je nagazio Iguaina koji se jedva smirio nakon ukazane prve pomoći, igrač Monaka je prošao bez kazne.

70' Žarim kreće na sve ili ništa, osvežava vezni red, umesto Silve ulazi Lemar, a ubrzo Bakajoka menja napadač Žermen.
Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
69' GOOOOOL! Monako je smanjio na 2:1! Prvi put u nokaut fazi LŠ ove sezone Đanluiđi Bufon je savladan. Mutinjo je probio po levoj strani i poslao loptu po zemlji ispred gola, gde najbrže reaguje Kilijan Mbape i trese mrežu, što ga spasava zamene.

67' Konačno prilika za "Keneževe", Mbape je ciljao donji levi ugao, ali Bufon brani.

63' Serija solidnih napada Juventusa, ali odbrana Monaka uspeva da zaustavi Pjanića i Iguaina.

55' Odlična prilika za Kvadrada posle prodora po desnoj strani, ali je izblokiran u poslednjem trenutku.

49' Monako prvi preti u drugom delu meča, Mutinjo opet šutira sa distance, ali lopta odlazi daleko od leve stative.
Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
21:31 Poluvreme u Torinu, samo čudo može da spasi Monako.

45' GOOOOOL! Juventus vodi 2:0, jednom nogom je u finalu LŠ! Posle kornera sa leve strane, Subašić je boksovao loptu, ali je ona pala pravo pred Danija Alvesa koji espresno šutira sa ivice šesnaesterca i trese mrežu Monaka.

44' Nova fantastična akcija napadača "Stare dame" u kaznenom prostoru Monaka, opet je Iguain poslao savršen pas u prazan prostor, Dibala je ispred sebe imao samo Subašića, ali hrvatski golman brani novi zicer.

42' Malo je nedostajalo da Monako izjednači autogolom, Mbape je poslao oštar centaršut pred gol Juventusa sa leve strane, Falkao nije stigao do lopte, jeste Kjelini, ali je na njegovu sreću ona otišla pored stative u korner.
Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
36' Nova opasnost pred golom Monaka, Mandžukić je poslao izvanredan pas do Iguaina, ali Argentianc opet ne uspeva da pogodi.

33' GOOOOOL! Juventus vodi 1:0 u Torinu! Posle duge akcije Sandra po levoj strani, domaćin prebacuje loptu na desnu do Danija Alvesa.

Brazilac brzo šalje centaršuta na drugu stativu gde Mario Mandžukić šutira glavom sa zemlje, Subašić brani, ali se lopta odbija opet do Hrvata koji je zakucava pod prečku.

28' Period dominacije Juventusa, serija od nekoliko opasnih napada, novu šansu imao je Miralem Pjanić, ali je suviše oklevao u kaznenom prostoru pa je izblokiran u poslednjem trenutku.
Foto: Getty images
25' Najbolja prilika na utakmici, Iguain je poslao sjajan pas u prazan prostor za Mandžukića, on spoljnim delom kopačke pokušava da je gurne nisko ka desnoj stativi, ali sjajno reaguje Subašić.

22' Opasan napad Juventus, malo je nedostajalo da Iguain opet zatrese mrežu "Kneževa", lobovao je Subašića, ali se lopta kretala sporo pa su intervenisali štoperi gostiju.

18' Nekoliko faulova u napadu svira arbitar Bjorn Kojpers, sa obe strane terena.

15' Pokušaj Dibale sa ivice kaznenog, ali daleko od gola.
Foto: Getty images
13' Visok tempo pod Alpima, Monako pritiska "Staru damu", koja vreba šansu iz kontranapada.

9' Povredio se Sami Kedira, Alegri već mora da iskoristi jednu izmenu, ulazi Klaudio Makrizio.

7' Izuzetno ofanzivna igra Monaka koji traži brz gol u Torinu, pokušao je Radamel Falkao sa distance iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla preko gola.

5' Opasan šut Žoaa Mutinja sa 18 metara, koji je izblokiran. Lopta pada pred noge Kilijana Mbapea na levoj strani kaznenog, mladi napadač pogađa desnu stativu, ali da je pogodio mrežu ne bi se važilo, jer je bio u ofsajdu.

20:45 Izmena u statavu Monaka u poslednjem trenutku, umesto Dirara na terenu je Mendi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: