Miler: Ostanak? Apsolutno moguće, volim Zvezdu

Kvinsi Miler jedan je od najboljih košarkaša Zvezde ove sezone – prilagodio se evropskom stilu košarke brže od očekivanog i utkao se u uspehe crveno-belih.

Izvor: SO

Utorak, 19.04.2016.

09:30

Miler: Ostanak? Apsolutno moguće, volim Zvezdu
Starsport

Poslednjih nedelja mnogo se spekulisalo o Milerovom odlasku u Makabi, a on kaže da još ne razmišlja o sledećoj sezoni.

“Ne znam šta će se događati sledeće sezone – ni ova nije gotova, kako bih mogao da mislim o narednoj?“, upitao je Miler.

Na pitanje da li je moguće da i sledeće sezone nosi crveno-beli dres, 23-godišnji Amerikanac je odgovorio:

“Apsolutno, volim Crvenu zvezdu. Moguće je da ostanem ovde“.

Evroligaško putovanje Zvezda je završila porazom od CSKA u Areni – Moskovljani su se sa 3-0 plasirali na fajnal-for.

“Osećam se užasno jer smo izgubili, ali uradili smo mnogo dobrih stvari na kojima možemo da gradimo i da se poboljšamo za finalnu seriju sa Megom. Idemo napred. Mislim da nam nije ništa nedostajalo, jednostavno su svaki put ubacivali važne šuteve – sada je De Kolo pogađao kadgod je bilo potrebno, ali i ostali“.
Starsport
Osećanja su bila pomešana posle poraza, ali crveno-beli moraju da budu zadovoljni činjenicom da su ostvarili 12 pobeda u elitnom takmičenju.

“Mislim da smo u pet najboljih timova u Evropi i žao mi je što nismo otišli na fajnal-for, ali bila je ovo sjajna sezona za nas u Evroligi. Kada sam tek došao u Zvezdu, niko nije očekivao od nas ni Top 16, tako da je ovo ogromno dostignuće. Kažem, nadao sam se fajnal-foru, ali dobro. Ostalo nam je energije, pokušaćemo da osvojimo trofeje u ABA i domaćoj ligi“.

Miler je u Evroligi prosečno beležio 14,1 poen, 5,7 skokova i 1,5 rampu.

“Dolazak u Zvezdu neočekivano je bio pun pogodak (’blessing in disguise’). Prvi dolazak u Evropu, nisam znao šta me čeka... Iako u pojedinim situacijama jeste teško, prevashodno za moje telo, ali pokušavam da više brinem o njemu kako postajem zreliji. Pre svega, moram da se zahvalim saigračima jer su oni fantastični. Najbolji su i bez njih ne bih mogao ništa da uradim, a i stručni štab mi je olakšao komunikaciju i pomogao mi u teškoćama koje nosi novi jezik i drukčija kultura i košarka“.

Kvinsi ističe da mu je upravo jezik predstavljao najveću barijeru, ali da dodaje da se u Zvezdi i Beogradu osećao kao ’svoj na svome’.

“Košarkaški gledano, jezik mi je bio najveći problem. Nekada, trener govori, a ja gledam u tablu i simultano slušam nekog drugog, to je bilo teško... Osim toga, ja sam navikao da igram veoma brzo – iako i mi sada igramo prilično brzo, ipak nekada usporimo, a to mi nije prijalo. Ipak, kao što sam rekao, u Zvezdi mi je sjajno, baš kao i u Beogradu, koji je divan grad“, zaključio je Miler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: