Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 28.02.2010.

21:18

Northugu zlato na 50 kilometara

Norvežanin Peter Northug osvojio je poslednje individualno zlato na Olimpijskim igrama u Vankuveru trijumfom u trci na 50 kilometara, masovnim startom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

24-godišnji Norhug je do druge zlatne, a ukupno četvrte, medalje na 21. Zimskim Olimpijskim igrama došao u vremenu od 2:05:35.5 sata, s prednošću od tri desetinke u odnosu na Nemca Aksela Tajhmana u grupnom finišu. Bronzana medalja otišla je u ruke Johana Olsona iz Švedske.

Northug, koga su mnogi smatrali velikim favoritom pred početak Igara u Vankuveru, osvojio je olimpijsko zlato i u timskom sprintu, dok je bio drugi kao član norveškog tima u štafeti na 4x10 kilometara, dok mu je pripala bronza u individualnom sprintu.

Tajhajm uspeo da se vrati u iborbu za zlato u poslednjih pet kilometara, ali nije uspeo da se odupre napadima Norvežanina na ciljnom pravcu. Nemac je drugim mestom doneo svojoj zemlji drugu medalju u istoriji na 50 kilometara.

U isto vreme, iza Northuga i Tajhajma, Olson i Švajcarac Dario Kolonja su se borili za bronzu. Švajcarac, novi olimpijski šampion na 15 kilometara, se okliznuo u poslednjoj krivini pa je Šveđanin došao do svoje druge medalje u Vankuveru, posle bronze u dohvatnoj trci na 30 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d