Nova vest
Fudbal 19

27.5.2024.

20:37

Stojković najavio konačan spisak za EURO: Drago mi je što nema euforije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković najavio je da će konačan spisak za EURO u Nemačkoj saopštiti u utorak ujutru, a da je već za popodne zakazan početak priprema.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

"Pripreme su isplanirane perfektno. Na sajtu Saveza će sutra pre podne biti 26 imena za Evro. Pripreme takođe počinju sutra i ja ću u Pazovi imati 16 igrača na treningu od 17.00 časova. Igrači nisu dužni da dođu, ali vidim drugačiju želju i pristup u odnosu na prethodno takmičenje", izjavio je Stojković gostujući u emisiji "Oko" na RTS-u.

On je danas i zvanično produžio ugovor do 2026. godine nakon što je dogovor odobren na sastanku Izvršnog odbora FSS.

"Dogovor je usaglašen i ranije, ali je danas ozvaničen i vodiću reprezentaciju u naredne dve godine. Moja ideja je bila da se sačeka dok se ne završi prvenstvo i kup. Znao sam da dolazi Skupština i da bi to bilo pravo vreme za ozvaničavanje. Srećan sam i ponosan što ću predstavljati zemlju na Evropskom prvenstvu posle 24 godine", rekao je Stojković.

Bivši reprezentativac je nakon toga istakao da je kontinuitet u radu od velikog značaja za rezultate.

"Mislim da je važno da igrači znaju ko ih čeka i ko će ih voditi. Pogotovo ako imaju dobar odnos sa selektorom i razumeju njegove zahteve. Bitan je i kontinuitet i dobro je da ćemo imati priliku da radimo i dalje i pravimo nove uspehe", dodao je Piksi.

"Dobro je što nema euforije, iako je iza nas nekoliko dobrih ciklusa", naglasio je on.

"Zdravstveni bilten je mnogo bolji za razliku od košmara pre dve godine. Igrači su zdravi, pravi, motivisani i željni da dođu. To mi govori da će biti spremni. Ni približno nema euforije kao pre dve godine. Tada je euforija doduše bila opravdana. Odigrali smo odlične kvalifikacije, zaključno sa pobedom nad Portugalom. Drago mi je što nema euforije i što idemo sa manje očekivanja, ali sa više želje", rekao je Stojković.

Čestitao je srpskim klubovima koji su se plasirali u kvalifikacije za evropska takmičenja, ali i naglasio da rezultati u Evropi moraju biti bolji.

"Zvezdi bih čestitao na duploj kruni, a ostalima na plasmanu u Evropu i poželeo im sve najbolje. Prethodne godine su rezultati bili katastrofalni. Od 28 utakmica zabeležili smo 25 poraza, a i reprezentacija je dva puta izgubila od Mađara, što je mnogo poraza u jednoj godini. Moramo stoga da nastavimo da radimo i napredujemo i vratimo poverenje", izjavio je Piksi.

Naglasio je i da je izgradnja Nacionalnog stadiona od velikog značaja za srpski fudbal.

"Svima koji rade u fudbalu je drago zbog izgradnje Nacionalnog i drugih stadiona. Zahvaljujemo se i državi na ulaganjima i prepoznavanju infrastrukturalnih potreba. Ne znam da li političari to vide kao benefit, ali što se nas tiče, samo neka grade i rade. Nacionalni stadion je stadion naroda, a ne saveza i trebalo bi da nas približi Evropi".

Za kraj je istakao da je ekipi potrebna podrška, kao i da se nada da će doneti veliki uspeh svojim sunarodnicima.

"Moramo da idemo korak po korak i budemo najbolji što možemo u tri meča grupne faze. Ja sam odgovoran i moram da ubedim igrače u njihov kvalitet kako bismo napravili što bolji rezultat za ovaj narod. Takođe, plasman na naredno Svetsko prvesntvo bio bi veliki uspeh. Potrebna nam je podrška. Želimo da naša deca, mediji i čitav narod budu uz nas", zaključio je Stojković.

Podeli:

Komentari 19

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 19

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

16 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

19 h

Novo Sport Video Menu