Spala knjiga na dva slova

Kako se u našem narodu kaže – knjiga je spala na dva slova i do trećeg kola stigli su samo Krajinović i Đoković.

Izvor:

Petak, 04.09.2020.

16:00

Spala knjiga na dva slova
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Možda je grubo to reći, ali je i očekivano.

Lajović je stigao na US Open u katastrofalnoj formi i kada u obzir uzmemo da se ne igra na njegovoj omiljenoj podlozi, nekako je i očekivano bilo da rano završi učešće u Njujorku.

Isto važi i Lasla Đerea, koji najviše voli da igra na šljaci, zna da pruži dobar otpor na betonu, kao što je to i uradio u prvom kolu, ali je samo uspeo da osvoji jedan set, pa je učešće završio na startu.

Za razliku od Ducija i Lasla, Miomir Kecmanović voli da igra na betonu, prošao je prvo kolo, ali je naleteo na Roberta Baustitu Aguta, pa je jedan osvojen set dobar rezultat protiv igrača kog je Đoković jedva savladao u polufinalu Sinsinatija pre samo nedelju dana.

Pročitajte još "Nema najjači servis, ni najbolji forhend – ali ima najveće srce"

Što se tiče konkurencije kod dama, jedina predstavnica iz Srbije Nina Stojanović ispala je odmah na startu.

Ostala su još samo dvojica tenisera – Filip Krajinović i Novak Đoković. Što se tiče Novaka Đokovića, ne treba trošiti reči.

Edmund je uspeo u prošlom kolu da mu otkine set, Novak je izgubio prvi taj-brejk u 2020, ali je onda furiozno preokrenuo i došao do trećeg kola.

Posle osvajanja Sinsinatija, samopouzdanje je poraslo, Đoković igra na svom nivou, a ovo je sve tek bilo zagrevanje, pa ako nastavi u istom ritmu kao i do sada, meč sa Štrufom će takođe biti samo malo jači ispit pred drugu nedelju u Njujorku.

Pročitajte još Mladi Španac otkrio: Đoković mi je mnogo pomogao

Do sada je četiri puta igrao sa Štrufom, dva puta ove godine, a naravno, slavio je u svakom međusobnom duelu.

Štruf je samo jednom uspeo da mu uzme set, na Australijan Openu, dok mu je u poslednjem duelu Đoković prepustio samo četiri gema.

Ako savlada Štrufa, naredni protivnik biće mu pobednik meča Pablo Kareno Busta – Rikardas Berankis.

A za četvrtfinalni duel, navijamo i nadamo se da ćemo gledati srpski derbi… Filip Krajinović igra fantastično u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ostaje žal što nije prošao Miloša Raonića u četvrtfinalu Sinsinatija, iako je servirao za pobedu, a kasnije imao i meč loptu na servis kanadskog tenisera u odlučujućem setu.

Kada počistite Dominika Tima i dopustite mu samo tri osvojena gema, znači da se nalazite u ozbiljnoj formi i da igrate tenis života.

Pročitajte još "Odvratno je šta nas sve teraju da radimo – želim svoju slobodu nazad"

Saradnja sa Jankom Tipsarević bila je pun pogodak i sada se vide rezultati.

Posle Sinsinatija, u istom ritmu je nastavio na US Openu, pa je rutinski ostvario dve ubedljive pobede u prva dva kola.

Sada će imati težak ispit. Protivnik mu je 10. teniser sveta David Gofan, ali slobodno možemo reći da je Krajinović favorit.

Beton je njegova omiljena podloga i tu se najbolje snalazi, a u međusobnim duelim sa Gofanom na betonu slavio je u oba susreta i to maksimalnim rezultatom.

Pre toga su 2015. igrali na šljaci, gde je u oba navrata slavio Gofan, što je tada bilo i više nego očekivano.

Sada je situacija drugačija.

Videlo se kod Gofana na Sinsinati Mastersu da nešto ne štima, što govori i poraz od Štrufa, a na US Openu je do sada izgubio po set od Rajlija Opelke (nekako i očekivano) i od Džordža Herisa (što i nije baš toliko očekivano).

Ne igra 7. nosilac svoj najbolji tenis i tu je šansa za 26. tenisera sveta iz Srbije. U prva dva meča je Krajinović osvajao 77% i 82% poena kada ubaci prvi servis i 53% i 55% na drugi servis, što uz 10 as udaraca u oba meča govori da servis dobro funkcioniše.

Na riternu je do sada bio fantastičan i tu je prednost, s obzirom da Gofan nije poznat kao teniser čiji servis pravi razliku.

Opravdano je Filip favorit na ovom meču, po do sada prikazanoj igri u SAD, ali bitno je da i on tako pristupi sa psihološke strane.

Ako savlada Gofana, čeka ga pobednik meča Denis Šapovalov – Tejlor Fric.

Kada bi srpski teniseri prebrodili obe naredne prepreke, mogli bi da se sastanu u četvrtfinalu.

Za početak, nek obezbede učešće i u drugoj nedelji u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: