Nova vest
Tenis

Četvrtak, 03.09.2020.

12:00

Mladi Španac otkrio: Đoković mi je mnogo pomogao

Mladi Španac Alehandro Davidovič Fokina je otkrio da je velikog uticaja na njegov razvoj imao Novak Đoković.

Izvor: SS

Autor: SS

Mladi Španac otkrio: Đoković mi je mnogo pomogao
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

On je trenirao sa najboljim svetskim teniserom u Marbelji i "posledice treninga" veoma su vidljive u igri perspektivnog Španca.

"Bilo je to vrlo dobro iskustvo, učinio mi je stvari vrlo prijatnim i bilo je sjajno trenirati s njim. Kada provedete dva sata udarajući svaku loptu maksimalno i vredno trenirajući, poslavši svaku loptu tamo gde treba, mnogo mi je pomoglo da se popravim i dobro mi je poslužio. Video sam gde sam u poređenju sa najboljima. Upoznavši ga, mogu da kažem da je sjajna osoba“, rekao je Davidovič.

On je analizirao svoju igru i otkrio šta smatra ključevima uspeha na US openu gde je već stigao do trećeg kola.

Sledeći rival biće mu Britanac Kamerun Nori.

"Veoma sam zadovoljan radom koji smo obavili u karantinu, i psihički i fizički. Ovo je bila najvažnija pobeda u mojoj karijeri i moram da nastavim da se koncentrišem i razmišljam meč po meč. Veoma sam agresivan, ali pokušavam da pronađem određenu doslednost i ne idem tako brzo kao ranije. Uvek ću imati onaj dodir ludila karakterističan za mene, iako je cilj da budem mirniji i strpljiviji", rekao je mladi Španac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve