Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 10.09.2018.

12:16

Đoković se oglasio o Sereni: Sudija nije trebalo...

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, prokomentarisao je čudnu situaciju iz ženskog finala kada se Serena Vilijams sukobila sa Karlosom Ramosom.

Izvor: PT

Autor: PT

Đoković se oglasio o Sereni: Sudija nije trebalo...
Foto: Getty Images

U finalu dama na US openu Naomi Osaka osvojila je titulu, međutim meč je nažalost obeležio incident između sudije Karlosa Ramosa i Serene Vilijams.

Portugalac je prvo dao opomenu zbog "koučinga", koji je priznao njen trener Patrik Muratoglu, potom joj oduzeo poen zbog druge opomene koja je došla nakon što je Amerikanka slomila reket.

Serena je tu bila veoma ljuta, verbalno je napala sudiju rekla mu da joj je ukrao poen i da je lopov. Ramos je tu izrekao i treću opomenu, odnosno oduzeo joj je gemu.

Vilijams je kasnije rekla da se ne sudi isto muškarcima i ženama, da pripadnici jačeg pola kažu i gore stvari sudijama i ne budu kažnjeni.

Novak je na to rekao:

"Vidite, volim Serenu. Zaista mi je žao zbog nje, ali teško je bilo i glavnom sudiji da se nosi s tom situacijom. Moramo da se saosećamo i s njim", rekao je Novak i dodao:

"Svi su bili u veoma nezgodnoj situaciji. Mnogo emocija je bilo, Serena je plakala, kao i Naomi. Bila je zaista teška situacija".

Đoković je potom i zauzeo lični stav.

"Moj lični stav je da sudije nije trebalo da gura Serenu do krajnjih granica, pogotovo u Grend slem finalu. To je promenilo tok meča. Po meni to je bilo nepotrebno. Svi prolazimo kroz razne emocije, pogotovo kada se borite za titulu na Grend slemu", rekao je Novak i zaključio:

"Serene zna da je volim, ona zaista mnoge inspiriše. I dalje je posvećena tenisu u ovim godinama i to me inspiriše, ne samo mene već i druge".

Navijači širom sveta ogorčeni su na ponašanje Serene Vilijams, ali sportisti je očekivano razumeju i daju joj podršku. Sudija Karlos Ramos nije pogrešio što je pratio pravila, ali baš kao što je i Novak rekao nije baš morao da je gura do granica već je sigurno postojao način da drugačije reši problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve