Tenis 136

Ponedeljak, 10.09.2018.

12:16

Đoković se oglasio o Sereni: Sudija nije trebalo...

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, prokomentarisao je čudnu situaciju iz ženskog finala kada se Serena Vilijams sukobila sa Karlosom Ramosom.

Ðokoviæ se oglasio o Sereni: Sudija nije trebalo... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

136 Komentari

Sortiraj po:

DupliStandardi

pre 5 godina

Da li je neko primetio Noleta u drugom setu, kad je krenulo lošije, da je vikao: "pričaj sa mnom! šta ćutiš!" ja pomislio da li je moguće da otvoreno traži koučing? Ne znam šta je bilo u pitanju, ali sigurno nema psihozu pa da čuje glasove.
(nole is da best, 10. septembar 2018 17:21) # Link komentara

Tražio je to i na Wimbldonu samo što je tad rekao nešto tipa "reci mi šta radim pogrešno". Ali nije ga niko opomenuo za to, ni tada ni danas. Ima duplih standarda itekako u tenisu. A za Ramosa bi bilo dobro da neko premota malo film pa da vidi jel upadao u konflikte s drugim teniserima na ovakav način ili samo sa Serenom.

zoran

pre 5 godina

Ne treba se ulagivati i pisati besmislice. Ovako divljačko ponašanje na javnom skupu a ne meču u "belom sportu" je neprimereno i treba joj za kaznu trajno zabraniti da se bavi bilo kakvim sportom, jer ona sada nakon svega i nije više sportista.Sramota do neba!

Marlon

pre 5 godina

Mene samo zanima ko je to proglasio i kad da je Serena najbolja teniserka svih vremena? Koji su to kriterijumi uzeti u obzir? Idemo redom: 1. Broj GS (koji se tako bezrezervno kod Federera prihvata kao glavni kriterijum)? Svakako ne, Margaret Kort ima jedan više. 2. Broj titula u singlu? Ponovo Margaret Kort, čak 192 od čega 92 na WTA touru, spram Sereninih 72, ili Martina Navratilova 167 samo na WTA touru. 3. Broj nedelja na prvom mestu? Štefi Graf 377 prema Sereninih 319. 4. Završene godine na prvom mestu? Opet Štefi 8, naspram Sereninih 5. 5. Broj titula u jednoj sezoni? Margaret Kort 21, prema Sereninih 11. 6. Broj titula u nizu? Martina 13, naspram Sereninih 5. 7. Niz mečeva bez poraza? Martina 74, Serena 34 itd...itd... Pa kako je onda Serena najbolja ikad?

Djaci ponavljači

pre 5 godina

Nole, izbegni neke odgovore, otćuti ponekad, ne brani neodbranjivo! Jes da je ovo bezazleno u odnosu na onako izraženu podršku Hrvatima, ali šta ti to treba...
(Toma, 10. septembar 2018 17:20)

Mrzim pollitičku korektnost kojoj svi danas teže. Serena je napravila scenu bez potrebe zato što ne ume da drži jezik za zubima kad treba. I zato je i kažnjena. Napraviš grešku, znaš da si je napravio i još bi da se svađaš. Onda moraš i da snosiš posledice. A to da sudija nije trebalo "da je gura do krajnjih granica" jer je u finalu... to nije sudijin problem. To je iskljucivo njen problem. Tu se pokazuje i dokazuje mentalna snaga sportiste. Ako ce da bude najbolja mora da zna da se nosi s tim. Nije došla na piknik nego u gladijatorsku arenu. Najgore sto o tome priča čovek koji zna šta znači pasti pa se vratiti.

Arsa

pre 5 godina

Bravo Nole, prave reči šampiona i velikog gospodina. Svetska klasa.
(alfabet, 10. septembar 2018 16:04)..

Gospodina??? GOSPODINA??? E, zaboga! Uvreda je to za sve svetake gospodine.

Nata

pre 5 godina

Aman ljudi idite na youtube i pronadjite njegovu konferenciju za stampu. Poslednjih 5 minuta cete promeniti misljenje i tacno videti sta zapravo on misli o svemu tome. Na kraju govori kako nije ni vreme ni mesto da se prica o tome. Kad sam prvi put procitala sta je rekao bilo mi je cudno, a onda sam odgledala video i dosta mi je bilo jasnije.
Opet sve izvlacite iz konteksta bez daljeg istrazivanja.

Nacin

pre 5 godina

ali baš kao što je i Novak rekao nije baš morao da je gura do granica već je sigurno postojao način da drugačije reši problem.

Naravno da je postojao nacin - trebalo je da se sudija IZVINI Sereni, to je sve vreme od njega zahtevala! Nakon cega bi joj, naravno, bio vracen i poen! Napokon, ona je mati, cak se i u zivot svoje bebe kune, ona je borac za zenska prava, ona je... Nazalost, ona je i Novakova prijateljica, pa Novak osudjuje ovaj put doslednog Ramosa, a ima reci simapatije za nasilnu, bezobraznu i licemernu Serenu.
Dobro je za tenisku istoriju sto je ovo uradila - jer, radila je to cesto, pitajte i Jelenu Jankovic! Kazem da je dobro, jer su se sad mnogi setili slicnih njenih postupaka u proslosti. Tako da u istoriju sigurno nece uci ovaj turnir kao kontroverzan, kako ga neki opisuju, jer je Osaka superiorna pobednica, nego ce Serena Vilijams uci u istoriju kao kontroverzna, alava i bestidna sampionka. Uostalom, da nije takva - mnogo bi manje trofeja osvojila, kad god joj nije islo pokusavala je na silu i cesto u tom uspevala.

poaro

pre 5 godina

Uopste nije to promenilo tok mece. Osaka je i pre i posle tog incidenta demolirala Sernu
(Melisa, 10. septembar 2018 16:25)

Bar da to nije rekao...ispada da bi SW dobila meč da joj gem nije oduzet.

Razočarao je nas koji smo uz njega, a neće ga više ceniti oni koji su protiv njega.

PRAVDA ZA OSAKU !

Aleksandar

pre 5 godina

Upravo tako. Samo da dodam, kada je ipak opomenula Novaka, to je bilo kada se publika ućutala i nije bilo razloga za prekoračenje. Uostalom, Novak nije ni prigovorio jer je bila u pravu.
(Džoni, 10. septembar 2018 16:40)

Prigovorio je Novak, odmah pošto je izgubio taj poen, a ujedno i gem? Pitao je sudiju da li je morala da ga opomene baš kad je branio brejk?

nole is da best

pre 5 godina

Da li je neko primetio Noleta u drugom setu, kad je krenulo lošije, da je vikao: "pričaj sa mnom! šta ćutiš!" ja pomislio da li je moguće da otvoreno traži koučing? Ne znam šta je bilo u pitanju, ali sigurno nema psihozu pa da čuje glasove.

slaviša šmigič

pre 5 godina

recimo ponekad sudije nebi striktno trbali,da prtmenjuju te pravila kojih se niko nedrzi isto tako mislim,kad je temperatura ovako zestoko nebi trebali toliko striktno,da mere vreme ako prebaci; sekundu ili dve posebno ako gledaoci namerno rade poput danas onih 10.argentinaca koji su vikali prilikom servisa novaka kada je bio jediniput pomenut a nije trebao biti nekad 1.lopta promeni celu igru.

Toma

pre 5 godina

Nole, izbegni neke odgovore, otćuti ponekad, ne brani neodbranjivo! Jes da je ovo bezazleno u odnosu na onako izraženu podršku Hrvatima, ali šta ti to treba...

savest

pre 5 godina

Finale grand slema, zrela zena, najtrofejnija sampionka, idol mladima i njenoj protivnici. Sramotno (hronicno) ponasanje, laganje, vredjanje, a o osecaju protivnice da ne govorim. Bez izvinjenja (koje ona zahteva!?). Sociopata. Uzas. Treba je zapamtiti po ovome.

Džoni

pre 5 godina

Zena, sudija koja je sinoc sudila Novaku je imala to nesto vise sto Ramos nije imao. Ona je na primjer vjesto balansirala izmedju Novakovih prekoracenja u vremenu za servis i ometanja istog od strane publike.
(Petar, 10. septembar 2018 13:58)
Upravo tako. Samo da dodam, kada je ipak opomenula Novaka, to je bilo kada se publika ućutala i nije bilo razloga za prekoračenje. Uostalom, Novak nije ni prigovorio jer je bila u pravu.

Postoji bitna razlika da li sudija vodi meč ili ga prati. U tome je i razlika između Ramosa i Alison Hjuz, na primer. Alison je jedan meč na ivici regularnosti zbog navijača i gledalaca uspešno ispratila do kraja. Zvezde tog meča su bili (i ostali) Đoković i Del Potro, a ne ona.

Ramosa treba izbaciti iz te stolice bar za važne mečeve. Đoković ga poznaje jako dobro i ZATO je na strani Serene.

NYC

pre 5 godina

@ kad mu je toliko stalo da ga zavole. Ali i sinoc je osetio na svojoj kozi kakva je publika i da ga u Njujorku nikada nece voleti.
(Genius, 10. septembar 2018 13:40)

Bio na meču. Nije Srbin Srbin ako nema kompleks da ga niko ne voli. Ja uopšte ne znam o čemu vi laprdate. Publika je prema njemu sinoć bila i više nego korektna.

Zao mi je sto sam Srbin

pre 5 godina

Meni se nije dopalo to što je Novak u drugom setu, kada je on servirao i kada je bio baš bitan momenat, u onom najdužem gemu, odjednom otišao do sudije da se žali na loptice. Publika mu je zviždala, on je nešto prevrtao očima u fazonu: šta hoćete, od zamene loptica, naravno, ništa nije bilo, ali je tih par sekundi možda destabilizovalo koncentraciju Delpa. Ne kažem da je zabranjeno, tim trikovima se mnogi služe, ali nije sportski. Baš u tom momentu je morao da ide da se žali! Da ne bude zabune, navijala sam za Novaka i drago mi je što je uzeo 14. titulu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Daniela, 10. septembar 2018 15:11

OVO je tipican primer definicije srpskog pomracenog mentaliteta. Izmisliti bilo kakvu glupost zarad pravdanja svojih ubedjenja.
Novak je uradio ono sto je trebalo a to je da skrene paznju da je ubacena loptica koja nije smela da bude u igri tog trentutka (PO PRAVILIMA!).
Kako niste primetili nesto mnogo gore sto se desilo odmah kasnije?
Sudija je pokusala da podmetne lopticu Djokovicu vec u sledecem gemu i ovaj je izgubio prvi poen sa tom lopticom na servu Delpa, na sta je opet reagovao i skrenuo paznju sudiji!!!! Ova se samo licemerno nasmejala i uzela lopticu nazad.
Kako to niste videli? A znate da pljujete po Djokovicu za sve sto vam padne na pamet!

Marina

pre 5 godina

Noletovi botovi na aparatima :)) jer čovek brani drugaricu...ali i istinu... jer činjenica jeste da je to gs finale i da ima i previše emocija i da sudija ne treba da je toliko strog..., a pritom teniseri su mnogo grublji u svađanju sa sudijama pa im i poen ne uzmu, a kamoli gem...

Više bi Noletovi navijači izgleda voleli da je Nole tamo neki grubijan koji bi opleo po tamo nekoj ženi da glumata.. i da joj kaže nešto tipa "idi ti u kuhinju gde je ženama mesto...", ali Nole nema taj balkanski primitivan mentalitet, ipak nije čovek odrastao ovde u Srbistanu..
Bravo Nole!!!

Srbi gde ce vam duse

pre 5 godina

nekulturna...sramota za tenis insport...ne mozes tako pretiti coveku...!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (irelandcalling, 10. septembar 2018 15:47)

To sto je ona nekulturna, neumesna, drska, bezobrazna i gorda ne moze da spere odgovornost sudije. Budite bar objektivni. Ta prica o postovanju pravila nije glavna stvar ovde. Cinjenica je da se on umesao u mec bez ikakve potrebe kod davanja upozorenja za couching. Odatle je sve krenulo.
To sto je to po pravilima ne znaci da moze i da se selektivno primenjuje tek tako. Ili se primenjuje ili ne. Ni on ni drugi to nisu primenjivali citav turnir, a zna se koliko se pomaze devojkama kad igraju(sto i treba da ostane kao normalno i gentlmenski)

zasto nole

pre 5 godina

gde nestade onaj drcni novak koji ima svoje misljenje, svoj stav? postao je kao vucic prica sta zapadna raja voli da cuje, mnogo prica malo kaze, sve nesto uvjeno da se svima svidi. zalosno

САА.

pre 5 godina

Zasto su sportisti dvolicni?

Ramos je jedan od najboljih sudija koji je sudio 7-8 velikih finala

Vazi za objektivnog i postenog sudiju koji postuje pravila.

dominus

pre 5 godina

Serena je rasista, a uz to i mnogo bezobrazna. Dzaba njoj da uzme još 10 slemova. Nego je Amerikanka, pa joj se može. Osaki svaka čast šta je sve morala da prođe. Ponašala se kao da je njoj 40, a Serena kao napaljena klinka.

Što se Novaka tiče i ove izjave, to je razumljivo. Nepodnošljivo, ali razumljivo. Ima on svoje razloge.

PimPong

pre 5 godina

Ovo je problem po meni. Muski teniseri govore slicne stvari sudijama, a niko ih ne kaznjava u finalima velikih takmicenja sa oduzimanjem gemova. Tenis po meni ima problem sto je to jedan sport koji ima pravila koja se ne podudaraju sa novim vremenima. Te majica mora da bude ove boje, pa nemojte da zvizdite (a u redu je da se zvizdi Mesiju kad sutira penal ili Lebronu na liniji slobodnih?), pa onda naklonite se kraljici, itd. Ili tacnije, to je sport koji potice iz rasizma i nacionalizma. Sad su neka nova vremena u ovom sportu kao i uopsteno, ali taj sport se nije dobro prilagodio tome. Pa i sam Novak prolazi kroz iste stvari. Zbog tog sto mu je prezime na "ic" i bez obzira na to sto je jako dobar decko, kladim se da cak i ako prestigne Federera i Nadala jednog dana, zapadni mediji ga nikad nece prihvatiti kao najboljeg i npr., vise ce pricati o jednom Agasiju, koji je za njih vise marketabilan.

Pozdrav iz Toronta

pre 5 godina

Korektna izjava za americke medije. Voli on nevaspitanu Serenu kao i sto ja volim ponekad nevaspitanog Novaka, sve je to OK. Ali da se Novak ponasao kao Serena bio bi danas na stubu srama. Ej bre, vikati iz sve snage na sudiju da je lazov i lopov, jos komentarisati posle da je sudija mrzi zato sto je zensko.

boki

pre 5 godina

ma hajde tenisaci su u velikom procentu jedne velike razmažene seka perse...
malo neko trepne i odma izgube poen gem ili pazi čitavo finale....

Daniela

pre 5 godina

Meni se nije dopalo to što je Novak u drugom setu, kada je on servirao i kada je bio baš bitan momenat, u onom najdužem gemu, odjednom otišao do sudije da se žali na loptice. Publika mu je zviždala, on je nešto prevrtao očima u fazonu: šta hoćete, od zamene loptica, naravno, ništa nije bilo, ali je tih par sekundi možda destabilizovalo koncentraciju Delpa. Ne kažem da je zabranjeno, tim trikovima se mnogi služe, ali nije sportski. Baš u tom momentu je morao da ide da se žali! Da ne bude zabune, navijala sam za Novaka i drago mi je što je uzeo 14. titulu.

Vanja

pre 5 godina

@ kad mu je toliko stalo da ga zavole. Ali i sinoc je osetio na svojoj kozi kakva je publika i da ga u Njujorku nikada nece voleti.
(Genius, 10. septembar 2018 13:40)

U redu, shvatili smo, sportisti treniraju celog zivota po deset sati dnevno, prosipaju krv suze i znoj, uskracuju se za milion radosti obicnog coveka, zapostavljaju privatni zivot, posvete celog sebe svom sportu - zato da bi ih neka tamo gomila volela?? Medijska propaganda koja uporno godinama forsira kako, eto, Novaka ne vole, bla bla bla, kako Federera vole (ura!) kao Nole jadan tiho pati i cezne da ga pivopije sa tribina najzad zagotive jer za to zivi... i na kraju i sirotinja raja, po forumima i kafanama, pocne da se zamajava tom tako nebitnom pricom i poveruje da su stvari bas takve kako se i naturaju sa svih strana.
Koliko samo LUKAVO smisljena i plasirana taktika koja godinama, laznim lamentima kako ga, boze moj, ne vole, i nikad ga nece voleti, perfidno skrece paznju sa Novakovog majstorstva i dominacije i prebacuje lopticu u polje trivijalnosti.Naravno da niko nije gadljiv na obozavatelje, ali svakom sportisti su primarni rezultati, trofeji, priznanja, status, verovatno i finansijski benefiti, pa tek onda eventualno stignu na red i fanovi. Realno, ali totalno me bas briga da li i koliko dusha voli nekog mog favorita.

beli

pre 5 godina

Ako stvarno tako misliš, bez obzira na tvoj ugled... ne slažem se sa tobom..
Vjerojatno ti je Serena i bliska (prijateljski) pa onda i od tuda takva izjava.

Minja

pre 5 godina

Prekinite sa tim prevazidjenim floskulama tipa predstavnici ‘jačeg pola’ ili ‘lepšeg (da ne kažemo) slabijeg pola! Pa o tom seksizmu i dvostrukim aršinima za muške i ženske sportiste Serena i prica!

NoleNajveći

pre 5 godina

Šta kaže Nole, sudija "gurao" Serenu! Pa ne bih se složio. Pre bih rekao da je arogantna Serena pritiskala sudiju do krajnjih granica. Saslužila je sve što je dobila! Mala Osaka će je "odrati" i sledeći put bilo gde da igraju.

fleurs sauvages

pre 5 godina

(znanje-imanje, 10. septembar 2018 12:49)
@ …. odjednom posta sva slatka.

.. da, baš slatka ako Vam se „pije“ gorki šerbet gremlina & solidarnošć svetine.

liko

pre 5 godina

da je meni rekla kao sudiji da sam lopov odmah bi dobila crveni karton. kraj. novak je pristrasan i malo politički orijentisan da govori šta ljudi žele da čuju. Serena zaslužuje svaku kaznu. ako treba da se dere na nekoga to je onda njen trener. nije mogao manje providan da bude!? reklamira on sebe takođe. ružno je sve to.

Mile

pre 5 godina

E super ste Srbi..kao nije to njegovo mišljenje već ga nateraše sponzori :))) ili koji još razlozi :)) e nije ni čudo što nam ovako jao narodu i državi dobro ide. Da, nije problem u nama......ne uopšte..

pjer

pre 5 godina

Imali smo retku priliku da vidimo susret dve krajnosti, na jednoj strani vrhunski vaspitanu i disciplinovanu Naumi , na drugoj agresivnu i dozlaboga primitivnu Serenu. Lepa je stvar sto je velika vecina komentara , ne samo kod nas, na strani ove plemenite i lepo vaspitane Naumi. A to mnogo govori o danasnjem svetu.

Darko

pre 5 godina

Kriterijumi padaju, pa će u to vreme biti dovoljna i osnovna škola.
(Henry Chinasky, 10. septembar 2018 13:07)

Ma rodjeni diplomata i politicar.I to im je porodicno,eno ga stric konzul u Monaku.

Mirko

pre 5 godina

Novak je prokomentarisao situaciju na ovaj način samo zato što je i sam u istoj situaciji skoro na svakom važnijem meču. Mislim da se i mi pravimo ludi kao i sudije kada vide Novaka da otvoreno proziva Vajdu zašto nešto ne kaže kada Novaku slabije ide... E sad tu je ona stvaka o kojoj igrači pričaju da se takve stvari u principu ne sude...

ipak

pre 5 godina

Nole, iz ugla sudije, mogu ti reći da je postupio pravično.
Plus Serena je na neki način doma?in, koja je zapravo svojim ponasanjem pokušala da utiče na sudiju ali ne u cilju pravičnosti.
Ok je voleti nekoga, ali spustiti kriterijum istinoljubivosti zbog ljubavi, ne bi bilo pravično.
Djed ti je bio sudija, tako da...siguran sam da ima talenta za sudiju , u genima ;)

Нишлија

pre 5 godina

Данашње изјаве, саопштења и бла бла..., може робот или нека апликација да пише и саопштава, све је мање Људи са мозгом, ставом и интегритетом. Све је више кукавица прорачунатих.

Bez zanovetanja molim

pre 5 godina

@ (cvetak zanovetak, 10. septembar 2018 13:11)

Sada ispada da je Serena veci teniser od Nadala jer njoj 'kocing ne treba' a 'Rafael Nadal nikada ne bi jedan mec u zivotu pobedio kad bi se pravilo nedozvoljenog koucinga primenjivalo 100%!" ??

Serena se ponela nedopustivo i primitivno i nije joj prvi put. Mora da je i Osaka valjda imala neke emocije, pa nije divljala.

Flash

pre 5 godina

Ljudi, nije ovde nikakvo dodvoravanje od strane Novaka, tu mnogo faktora ima uticaj i mora da se pazi sta se govori. Kad se osvrnemo, tako je u svim profesijama, odredjeno postovanje mora da postoji, i tu vise nije ni vazno sta se zapravi misli vec kako se 'igra igra'. Recimo u ovoj situaciji da izignorise pitanje ne bi bilo dobro, da napadne Serenu opet ne bi, jer ljudi su osvetoljubivi. Najblaze sto je mogao da kaze je i rekao a to je odmereni napad na sudiju.

navijac

pre 5 godina

Kako ce sad Srbi koji su zdusno pljuvali Serenu da dozive ovu izuzetno vaznu informaciju...
(impeRAtor, 10. septembar 2018 12:20)

Dozivljavam je kao Novakovo licno misljenje. Ne mora da se slozi sa mojim. A moje licno misljenje kao i vecine razumnog sveta je da sudija nema izbora nego da sudi po pravilima. Za koucing (priznao Muratoglu!) - opomena, za lomljenje reketa - druga opomena, tj. kazneni poen, za nazivanje sudije lopovom - kazneni gem. Mozda je mogao da se pravi da nije video koucing, mogao je da proguta sto vice gluposti na njega, da ga naziva lopovom i preti prstom, mogao je i da ne dodeli opomenu za reket - mogao je, ali nije ni morao.
Sudija je deo meca kao i igraci. Uvodjenjem celindza to je donekle umanjeno, ali i dalje vazi. Sudijski kriterijum mora da se proguta, to narocito vazi za vrhunske igrace sa dugogodisnjim stazom, Serenino ponasanje je bilo na nivou uvredjene "kraljice odeljenja" iz srednje skole. Ona je pre meca sama sebi upisala jos jedan GS pa je poludela kad je videla da mora tu stavku da stornira.
I naravno, nedostaje srdacna Noletova cestitka maloj velikoj Naomi. Mozda je negde drugde to napisao, nemam Twitter pa ne mogu da tvrdim.

Vladimir

pre 5 godina

Ulizuje se Sereni zato sto je Serena najbolja svih vremena, a zna da on to nikada nece biti.
(Dr. Federer, 10. septembar 2018 12:57)

Kakav komentar.....

Vlada

pre 5 godina

Ulizuje se Sereni zato sto je Serena najbolja svih vremena, a zna da on to nikada nece biti.
(Dr. Federer, 10. septembar 2018 12:57)

Tuzan ti je zivot.

Miloš

pre 5 godina

Stvar je baš "jednostavna", Ramos je napravio veliku grešku jer je poštovao pravila i po njima postupao, a i Lajani je pogrešio jer nije postupio po pravilima, nije ih poštovao, razgovarao je sa Kirjosom, smirio ga i meč je nastavljen, sram da ga bude...

I tako...

pre 5 godina

cvetak zanovetak, 10. septembar 2018 13:11

Ako dozvolite meni, običnom rekreativnom posmatraču i navijaču, klasičnom nemaču pojma o tenisu, da kažem nešto:
Prostakuša.

aco

pre 5 godina

Мени је највећи утисак што је Серена и даље у врху, после порођаја, у касним тридесетим и са вишком килограма. Тешко да не користи допинг, све у вези ње се коси са логиком.

biba

pre 5 godina

Bolje da je rekao "cuo sam da je necega bilo ali nisam jos uvek video spornu situaciju ali cu sigurno pogledati tokom sledecih dana" .

kaokakao

pre 5 godina

Nole, opet ce ti zvizdati u NY, dzaba pokusavas da im se dopadnes. Navijam za tebe, sinoc sam se nervirao, ali to je banda, njima nista nije sveto. Uvijek ce te gledati kao nekoga iz neke tamo Srbije koja vodi nekakve ratove i ubijaju neduzne, dok ne dodje serif i donese demokratiju. Serena je u mecu sa Osakom izigravala americkog diplomatu, srecom, Ramos je po cijenu karijere drzao svoj stav i ruku bih mu pruzio zbog toga.

Pogled

pre 5 godina

Ova sutuacija koju je Serena izazvale prevazilazi granoce pristojnosti i odlazi u PROSTAKLUK, pogledajte samo njen preteci prst ! Ako imate cvrste argumente, u takvom situacijama lepovaspitani ne povisuju ton i ne mlataraju prstom. Takvom gestikulacijom pokazujete svoju nemoc
i ponavljam PROSTAKLUK !
Oduzeti mladoj Osaki takav trenutak slavlja...pa nova majko, da li bi volela da neko tako nesto ucini tvom detetu ...nikada ! Stoga prst na celo i ostavi se tih poruka borbe za zenska prava..igraj tenis...a kada okoncas karijeru budi aktivistinja! Bila si i ostala veliki sampion i ovakve mrlje u karijeri ti ne trebaju...!!!

Djordje NS

pre 5 godina

@ Dr. Federer

Hahahahaaa... A sad je i doktor postao. Do sad je bio maestro, kralj, gospodin i šta ti ja znam šta sve ne, ali doktor? Hahahaaa

Vanja

pre 5 godina

Glavna ujdurma koju je Serena stvorila iz celog dogadjaja je sto je pokrenula pitanje o navodno nejednakim arsinim sudjenja za muskarce i zene na turu i, osim na kartu premajcinstva, zaigrala i na kartu seksizma. Da je kojim slucajem Osaka belkinja, Serena bi po svom uobicajenom sablonu izvukla i adut rasizma, ali na njenu zalost Osaka je polu crnkinja. Novak joj jeste pruzio podrsku kao svom dragom prijatelju, i naravno da je gledajuci kroz svoju prizmu igraca, prirodno manje naklonjen sudiji kao funkciji, buduci da se kroz karijeru susretao sa mnogim situacijama koje je s pravom ili ne, dozivljavao kao sudijsku nepravdu. Njegova izjava je vrlo ljudska ali i diplomatska i na tome mu svaka cast. Nije preneto da je jasno izjavio da se sa tom pricom o seksizmu (a TO je bio Serenoin glavni adut na pres konferenciji) nikako ne slaze!

"Ne vidim da su stvari onakve kakvim ih gospodin Simon (Stiv Simon, prvi čovek VTA, delio je stav brojnih Sereninih navijača kada rekao da je skandal u finalu US Opena doveo u prvi plan različite standarde suđenja između mečeva muškaraca i žena) predstavlja. Stvarno ih ne vidim tako. Mislim da su i muškarci i žene podložni ovakvim reakcijama (sudija) u zavisnosti od situacije u kojoj se nađu. Teško je, pogrešno je, generalizovati stvari. Stvarno ne mislim da bi o tom stanovištu (različitog ponašanja arbitara prema teniserima i teniserkama) trebalo da se debatuje toliko", uveren je Novak Đoković.

srle

pre 5 godina

Pametno je Novak ovde izjavio, ne znam sta imaju njega da pitaju o toj situaciji? Ne moze Novak tu nista, ali svaka mu cast za ovu izjavu. Jos jednom cestitke za 14 GS titulu.

неми посматрач

pre 5 godina

Ма пустили Годзилу међу дивљу публику. Оно јапанско дете једва сачувало главу.

simens

pre 5 godina

Ne znam da li je sudija mogao drugačije da reaguje, ali mene više nervira što Naomi Osaka ne dobija zasluženu pažnju. Ona je pobednica, bez obzira i zaslužujw sve čestitke.

Djordje NS

pre 5 godina

Baš me interesuje kakvi bi komentari bili svih naših rusofila da je na Sereninom mestu bila Marija Šarapova. Da li bi i onda bili ovako složni da je sve greška teniserke?
Svaka čast za Osaku ali navijam za Serenu da još više poveća broj GS. Najvažnije je bilo da pretekne Štefi Graf kao što je trenutno najvažnije da Nole stigne i prestigne Rafu i Rođu.
This is SPARTAAAAA!!!!!!!

Petar

pre 5 godina

Zena, sudija koja je sinoc sudila Novaku je imala to nesto vise sto Ramos nije imao. Ona je na primjer vjesto balansirala izmedju Novakovih prekoracenja u vremenu za servis i ometanja istog od strane publike.

Damjan

pre 5 godina

Ramos je zaista mogao najpre upozoriti Serenu da će je kazniti jednim gemom ako nastavi sa uvredama, a ne odmah da je ojadi pri rezultatu 4 3 za protivnicu, nakon što joj je opravdano dodelio prve dve kazne, tj dve opomene i gubitak poena. Ova Engleskinja je sa mnogo više sluha za finale Novaku tolerisala prekoračenje vremena za servis. Naravno, Serenino ponašanje nakon kazne bilo je skandalozno, ali se malo iskupila kad je zagrlila uplakanu Osaku i zamolila publiku da više ne zvižde na pobedničkoj promociji.

prcko

pre 5 godina

gledao sam kratki razgovor sa dominikom tiemom. pitali su ga izmedju ostalog i za ovaj incident. on je rekao da nije gledao mec ali ....da li je moguce da teniser profesionalac ne gleda finale us opena bez obzira sto je zensko?

ProdigyCZ

pre 5 godina

Promenilo tok meca?!Ne bih rekao,niti je on nju "gurao" do krajnjih granica vec ona njega,a sudija je pokazao pravi stav,ni domaca publika nije mogla da utice na njega,sto je posteno da postenije ne moze biti.A Nole,mnogo je bio iskreniji na pocetku karijere.Kapiram ja da njih mediji jedva cekaju da poklope,ali gde je tu sloboda,ima lovu,veliku karijeru,pobedjuje i bez publike,bar on nema potrebe da se ustrucava.

gigatrend

pre 5 godina

Previše je plitko razmišljanje da ćemo sada svi promeniti mišljenje zbog Novakove izjave. I dalje podržavam Novaka, ali i dalje mislim da je sudija Ramos bio u pravu, a da je za sve što se desilo kriva isključivo Serena. Uostalom, novčana kazna koju je na kraju popila, sve to potvrđuje.

Henry Chinasky

pre 5 godina

Momak svakim danom pokazuje talenat za diplomatiju. Vidim ga za 10-ak godina kao kandidata na izborima za predsednika. Kriterijumi padaju, pa će u to vreme biti dovoljna i osnovna škola.

Mare

pre 5 godina

Pa dobro, ovo je korektna izjava, uzimajuci u obzir da dolazi od njenog kolege sportiste.

Hajde da budemo realni za trenutak. Teniserima koji su u vrhu se dosta toga gleda kroz prste i oprasta, jer drugacije bi bili kaznjavani bar po tri puta na meču svi do jednog, pocevsi od koučinga pa preko udaranja reketa, do prekoracenja vremena za servis. E sad, Djokovic je jedan od tih kojima gledaju kroz prste i logicno je da ce uvek biti za to da sudije treba da olabave malo.

S druge strane, ja kao gledalac, a verujem i vecina vas, svakako smo za to da se pravila treba drzati dosledno i do kraja. Zasto ste ih pisali ako ih se necete drzati? Tako da Novaka razumem, ali se ne slazem sa njim.

mina

pre 5 godina

Nebojsa imao je misljenje jer su ga pitali ...ako nisi zvao ..a iskreno meni je bilo zao Serene ..ipak je ona najbolja svih vremena treba neko postovanje a ne slepo pracenje pravila ...bitno je promenjen tok meca ..a na kraju je Serena ipak ispala velika kad je pozvala publiku da ne zvizde vise japanki

ime nije bitno, stav je važan

pre 5 godina

кријем име ... ... svaka čast i na stavu i na komentaru; voleo bih češće da čitam tvoje komentare

Aurora

pre 5 godina

Drugi deo njegove izjave niste preneli. Rekao je i da se ne slaze sa njenom izjavom da je bilo seksizma ( niti ga ima u tenisu ) i da je Ramos Ok.

комша

pre 5 godina

Искусно и дипломатски одговор. Зна Новак да би га разапели разни борци за права свега и свачега да је рекао нешто супротно. Ипак он живи од тог запада.

ja

pre 5 godina

Promenilo tok meca?!! Alo, mala je razbijala Serenu koja je bila toliko isfrustrirana da je i ovim cirkusom htela da je poremeti. I uostalom, cemu sluze pravila?! Kakve veze ima sto je finale? Novak je ovoga puta, bas zbog toga sto voli Serenu, bio pristrasan. Ramosu svaka cast.

Nexus

pre 5 godina

U prevodu neće da kaže da je loše reagovala i nesportski.Novak je veliki covek bio uvek i u porazu i u pobedi.Dobro se secam kada su ga pitali prosle predaje protiv Federera šta ima da kaže za njegovo prozivanje.Samo je covek rekao:”Federer je veliki sampion”!!
(it’s my life, 10. septembar 2018 12:27)
Da li to znaci da veliki covjek ne treba da kaze istinu ma kakva ona bila, nego da bude "slihtara" i da se "uvlaci". Zar se na takav nacin postaje veliki covjek? Ako nije zelio nekoga da povredi nije trebao ni da komentarise takve situacije.

dr

pre 5 godina

zar ta Serena nije prosle ili pretprosle godini linijskom sudiji rekla da ce da je ubije?! A isto tako pricala posle da to nije rekla iako je culo njih 50 iz publike!?!?!

kašimbo

pre 5 godina

Rekla mu je što ga spada, po cijenu sopstvene štete.

Sportski duh, istina i sloboda podrazumevaju rizik.

(vrlo nepreporučljivo ljudima slabog duha)

Vera

pre 5 godina

Pitali su ga za mišljenje, sigurno nije sam započeo tu temu, on im je diplomatski odgovorio i točka.Valjda on Serenu bolje pozna nego mi,nije pljuvao po njoj jer Nole nikada ne pljuje po nikome.Ne odobravam Serenin nastup, nikako, ali ona je dugogodišnja Novakova frendica, voli je i poštuje, pa kako bi to izgledalo da sada ospe paljbu na nju.Urazumite se ljudi, lako je nama tipkati po tastaturi i pametovati, nismo ni u Novakovoj ni Sereninoj koži!

cvetak zanovetak

pre 5 godina

Ali fascinantno je kako ovde u komentarima, sve visestruki sampioni grend slemova, imaju svoje apropo misljenje da je Serena kriva. Evo ja, kao neko ko je igrao tenis, a sada sam trener, bih da napisem nesto.. Mislim da ovde imamo 4 problema: sudija, Serena, Muratoglu i nesto sto se zove “to se ne sudi”. Po mom skromnom misljenju, ove 4 stavke su sve krive podjednako i to ne po nekom posebnom redosledu. Sudija- sudis grend slem finale, po milioniti put, sudis najboljoj ikada i ti si toliko ostar da je to realno uzas (ne kazem da nije po pravilima, ali je ekstra preterano). Onda imamo Serenu, zena svesna sebe, svoje “moci”, imena i pokusava da mu objasni da nije koucing. Ok, mozda stvarno nije videla sta joj trener govori, mozda jeste, ali da li stvarno mislite da je Sereni potreban Muratoglu da joj kaze da li da udje u teren i bude agresivnija? Msm da ne. E sad, cinjebica je da joj ovo nije prvi put, ali to su emocije, treba ih razumeti, oni trce, muce se, znoje se svaki dan da bi igrali to neko finale, emocije su lvl 10000. Svakako mislim da je pogresila sto je nastavila da se svadja i da nije u redu ono sto he rekla, ali isto je i podrzavam da se govore jos gore i ruznije reci svaki dan u tenisu, pa je ona prva u istoriji kojoj je na gs oduzet ceo gem. Onda Muratoglu, glup kao djavo, nemam komentar, kapiram u sustini i da je najveci krivac. I onda za ovo poslednje cu samo reci da se ovo desava apsolutno na svakom teniskom mecu ikada od klinaca do profesionalaca i moze se objasniti jednim kratkim poredjenjem: kao kada je penal, ali takav kontakt se nikad ne sudi..
Dodao bih samo jos da Serena nikada nije, od kad je uvedeno, trazila onaj koucing na terenu, jer jednostavno smatra da je veca od toga i da joj ne treba, legitimno pravo.
I naravno, Rafael Nadal nikada ne bi jedan mec u zivotu pobedio kad bi se pravilo nedozvoljenog koucinga primenjivalo 100%!
A sto se Serene tice, njeno pravo lice se videlo na kraju kad je zagrlila ovu malu i zaustavila zvizduke sa tribina, to je Serena kad se slegnu emocije..
Ceka Serenu 24. i 25. sledece godine i lepo u penziju kao i igracki i trofejno najbolja ikada.

Genius

pre 5 godina

Novak proracunat kao i uvek u svojoj karijeri... Nikad nista iskreno od njega necete da cujete... Izjavi ono od cega misli da ce imati koristi...Naravno da ce da stane na stranu Serene i nevaspitane publike kad mu je toliko stalo da ga zavole. Ali i sinoc je osetio na svojoj kozi kakva je publika i da ga u Njujorku nikada nece voleti.

Imay

pre 5 godina

Dobro je rekao. Potkačio je ove idiote koji žele još promociju povodom Sereninog prostakluka. Ali ljudi setite se kad je podržao mišljenje da samo ekonomski motivi treba da određuju nagrade muškaraca i žena na GS... kako su ga svi napali najviše iz SAD, tako da mu to ne treba opet. Ko hoće i ume može iz njegove izjave da pročita njegovo pravo mišljenje...

znanje-imanje

pre 5 godina

Novak, politički korektan opet. Nepodnošljivo. Ali i neophodno za zaradu van terena sada opet veću od igračke. O kako sam se ponadao kada je bacio reket da neće deliti kosmičku ljubav i New Yorku!

Bravo za sve komentatore koji su provalili trik. Sereni je bilo još preostalo samo to psihološko dezavuisanje. Veštačka pauza plus nadraživanje publike za duplo dejstvo na Naomi. Jedno je pauza i izbacivanje iz ritma igre. Drugo je da se očekivani proces u glavi japanke - strah od pobede, tegoba završavanja u tenisu - mamksimalno razvije. Pa još pojača kada nakon dreke dođe do par grešaka. A onda na sve da sama Serena iskoristi tu pauzu za oporavak. Pa bi onda zavalila neki viner, pa bi pubikla podivljala a ona sama se iskreštala naspram protivnice, da se ova odseče. Optimalno izabran trenutak, i rado plaćeno i sa par poena.
Nije očekivala kaznu gemom. Još manje da će Naomi ostati onako mirna i fokusirana. Kada se meč završio iskusno odjednom posta sva slatka.

Teniski - Osaku nisam gledao mesecima. Ima (a pogotovu kod žena) izuzetno redak servis - kao pravilan odbojkaški smeč. (Prilično sam siguran da je to promena jer bih to inače odmah zblanut zapazio.) Lakat nije desno već je u vertikalno ravni sa ramenom i šakom a da je ta ravan upravna na telo odnosno ista je sa pravcem smeča. Pa još time i pogađa dijagonale na advantage strani! To samo čini je skroz opasnom.

Timea i Kiki su same sebe pobedile kako se retko viđa, užas.

Prevlažan, loš USO. Osim 14. GS za zaborav.

Vlada

pre 5 godina

Kako ce sad Srbi koji su zdusno pljuvali Serenu da dozive ovu izuzetno vaznu informaciju...
(impeRAtor, 10. septembar 2018 12:20)

Koliko je tebi Djokovic nabio kompleksa da si se polomio da ostavis komentar, jesi spavao bar sinoc?

кријем име

pre 5 godina

Непринципијена изјава. Боље да је оћутао, него да подилази домаћим медијима и вероватно спонзорима. Не понаша се она тако први пут. И све на УС опену. Нека покуша тако нешто на Вимблдону. Најурили би је за сва времена. Уосталом и Новак има среће што му енглески није матерњи језик, па га не разумеју судије. Инаће би било казни и скандала до миле воље. Али тако је то. Тенис је некад био спорт богатих и васпитаних. А сада је спорт оних који желе да постану богати. Некима пође за руком да у њему се обогате, али остану оно што су били

Nebojsa

pre 5 godina

Novace, mi te svi volimo itd. ali molim te, nemoj o svemu da imas svoje misljenje! A osim toga, ovo "ona me inspirise", ne vidim zasto bi to sto Serena igra tenis trebalo da nekoga inspirise. Tenis je zabava, zaboga, nije rat, gasenje pozara ili spasavanje ljudi od poplave.

cele

pre 5 godina

Tolerancijom u ovakvim situacijama se srozava sport i sva pravila. Veliki sampioni su, na zalost, cesto privilegovani sto nije u redu. Serena je kaznjena po pravilima, glasam za pridrzavanje istih, bez obzira na "velicinu" turnira i takmicara.

zz

pre 5 godina

Kako ce sad Srbi koji su zdusno pljuvali Serenu da dozive ovu izuzetno vaznu informaciju...
(impeRAtor, 10. septembar 2018 12:20)

Pa doživljavam isto kao i do sada, ne očekujem da Novak doživljava isto kao i ja, s obzirom da je sa Serenom veliki prijatelj, a ja nisam... Isto tako, mi ne znamo da li je njegova izjava zaista u skladu sa onim šta on zapravo misli o ovoj situaciji..
Nadam se da sam, barem malo, otklonio neku dilemu.. Pozdrav :*

Pronicljivi

pre 5 godina

Nole, obožavam te, ali ovde nisi u pravu. Šta znači "gurati do krajnjih granica?" Koučing - opomena, lomljenje reketa - poen protivnici. I to je nešto što nije tako retko za videti na teniskim terenima. Na tome je moglo da se završi, ali ne, isfrustrirana jer je tamo neko dete odučava od tenisa, Serena počinje da pravi dramu, vređa sudiju, ponavlja mu više puta da je lopov... Pa šta je trebao da uradi Ramos? Da stavi prst u nos i gleda u nebo? Da joj se izvini? onakvo ponašanje je nedopustivo, posebno za nekog ko u vitrinama ima 23 GS-a.

Апоплекс

pre 5 godina

Како ћемо ми, који смо пљували Серену, прихватити ову информацију? Лако, она се потпуно слаже са тиме што Ноле, колико год добар спортиста био, ментално спада у оне који „воле све што воле млади", политички коректне флоскулаше који често узимају у уста реч „инспирација" без много размишљања о њеном значењу. Тако је и овде, иде низ длаку свима. После ових излета у њу ејџ спиритуализам, све је јасно.

K.G.

pre 5 godina

Znao sam da će Novak ovako da komentarise. Ne zameri se nikom i ne talasaj previše. Ja ne bih tako ali zato često dobijem po ušima. Kako se u svetu odnose prema Novaku i bolje je da ovako komentariše da ne pogoršava svoj status. Mečeve dobija na inteligenciju a tako treba da dobija publiku i sav teniski svet.

ATP

pre 5 godina

@K.G. Očigledno nijeste pratili rezultat kada možete da kažete da tok meča nije u tom trenutku promijenjen. Uslijedio bi veliki preokret. Pogledajte mako se rezultat kretao u drugom setu pa komentarišite.

Always look at the bright side of life

pre 5 godina

Nije Serena popila kaznu što se kockala, nego što se vadila. A i na šta ono liči? Šampion, takoreći domaćin na turniru, a urla na sudiju, pa još i laže.. Što se mene tiče, dobro je i prošla.

Mandrak

pre 5 godina

Kod mene je izgubila i poslednju nadu za bilo kakvom simpatijom kada se prvo pozvala na to da je majka, a sad i musko/zenski odnosi moraju u sve da se umesaju. Tipican SJW. Ako si htela da posaljes neku poruku svom detetu, ne bi divljala i lomila rekete, zvala druge lopovima i krivila sve i svakoga sem sebe.

Slobo

pre 5 godina

Serena se jednako ponasala i prema Evi Azderaki u finalu 2011te , kada je izgubila od Samante Stosur. Eva joj je dopustila da pravi "shou" pa cak i da je vredja ali Carlos Ramos nije i svaka mu cast.
Novak ima pravo da nekog voli ili ne voli, ali je Serena presla sve granice dozvoljenog.

igor

pre 5 godina

Nole je vise puta na svojoj kozi osetio sta znaci jedna lose odabrana rec u javnosti. Ima ih previse koji samo to cekaju. Ovo je ocekivana izjava i smeta nama anonimcima u foteljama, ali njemu omogucuje da je ispostovao novinare, nije im u stvari nista rekao i ostaje u fokusu za svoju stvar.
Idemooo Nole!

noleisthebest

pre 5 godina

Niko nije savrsen, pa ni Nole.

Neka je on nama osvojio USopen, a za Serenu itd, zna se sta ceo svet misli.
Karlos je ispao legenda, mlada Osaka divna nova teniska i ljudska zvezda, a Serena...ostace upamcena po ovom uzasu....

Ja licno sam nakrivila kapu i uzivam i u Noletovj i Osakinoj pobedi!

frka panika

pre 5 godina

"nije baš morao da je gura do granica već je sigurno postojao način da drugačije reši problem" - nije sudija gurao do granica već Serena! Bila je bezobrazna i nekulturna i prosto je izašla iz svakog okvira sudijske toleranicije...

it’s my life

pre 5 godina

U prevodu neće da kaže da je loše reagovala i nesportski.Novak je veliki covek bio uvek i u porazu i u pobedi.Dobro se secam kada su ga pitali prosle predaje protiv Federera šta ima da kaže za njegovo prozivanje.Samo je covek rekao:”Federer je veliki sampion”!!

Delije Sever

pre 5 godina

Drago mi je sto je isplivalo na površinu kakva je Serena i kakvi su USO navijači. Sama je sebe pokopala bas kao Zidan koga svi pamte po Materaciju tako će i Serenu svi po ovom skandalu.

Milan

pre 5 godina

Meni je delovalo upravo obrnuto. Serena je gurala u sportskom delu do krajnjih granica ali je naišla na bolju od sebe.

Probala je na nesportski način da protivnicu izbaci iz ritma. Ne kažem da to nije dozvoljeno ali je nesportski.

U takvoj situaciji je trebalo da prihvati sve posledice svog nesportskog ponašanja.

Ona je naprotiv nastavila da gura do samog kraja u nesportskom ponašanju.

U toj situaciji ne vidim šta je sudija pogrešio. Da li bilo u radu prema Osaki da nije reagovao.

Iako Ramosa ne volim kao sudiju mislim da je ovaj meč upropastila Serena a ne Ramos.

Posebno nije sportski prema Osaki, koja je u ovoj prilici pokazala sve karakteristike vrhunskog šampiona. Kao da ona iza sebe ima 23 GS a ne Serena.

it’s my life

pre 5 godina

U prevodu neće da kaže da je loše reagovala i nesportski.Novak je veliki covek bio uvek i u porazu i u pobedi.Dobro se secam kada su ga pitali prosle predaje protiv Federera šta ima da kaže za njegovo prozivanje.Samo je covek rekao:”Federer je veliki sampion”!!

frka panika

pre 5 godina

"nije baš morao da je gura do granica već je sigurno postojao način da drugačije reši problem" - nije sudija gurao do granica već Serena! Bila je bezobrazna i nekulturna i prosto je izašla iz svakog okvira sudijske toleranicije...

Pronicljivi

pre 5 godina

Nole, obožavam te, ali ovde nisi u pravu. Šta znači "gurati do krajnjih granica?" Koučing - opomena, lomljenje reketa - poen protivnici. I to je nešto što nije tako retko za videti na teniskim terenima. Na tome je moglo da se završi, ali ne, isfrustrirana jer je tamo neko dete odučava od tenisa, Serena počinje da pravi dramu, vređa sudiju, ponavlja mu više puta da je lopov... Pa šta je trebao da uradi Ramos? Da stavi prst u nos i gleda u nebo? Da joj se izvini? onakvo ponašanje je nedopustivo, posebno za nekog ko u vitrinama ima 23 GS-a.

Slobo

pre 5 godina

Serena se jednako ponasala i prema Evi Azderaki u finalu 2011te , kada je izgubila od Samante Stosur. Eva joj je dopustila da pravi "shou" pa cak i da je vredja ali Carlos Ramos nije i svaka mu cast.
Novak ima pravo da nekog voli ili ne voli, ali je Serena presla sve granice dozvoljenog.

Always look at the bright side of life

pre 5 godina

Nije Serena popila kaznu što se kockala, nego što se vadila. A i na šta ono liči? Šampion, takoreći domaćin na turniru, a urla na sudiju, pa još i laže.. Što se mene tiče, dobro je i prošla.

K.G.

pre 5 godina

Znao sam da će Novak ovako da komentarise. Ne zameri se nikom i ne talasaj previše. Ja ne bih tako ali zato često dobijem po ušima. Kako se u svetu odnose prema Novaku i bolje je da ovako komentariše da ne pogoršava svoj status. Mečeve dobija na inteligenciju a tako treba da dobija publiku i sav teniski svet.

zz

pre 5 godina

Kako ce sad Srbi koji su zdusno pljuvali Serenu da dozive ovu izuzetno vaznu informaciju...
(impeRAtor, 10. septembar 2018 12:20)

Pa doživljavam isto kao i do sada, ne očekujem da Novak doživljava isto kao i ja, s obzirom da je sa Serenom veliki prijatelj, a ja nisam... Isto tako, mi ne znamo da li je njegova izjava zaista u skladu sa onim šta on zapravo misli o ovoj situaciji..
Nadam se da sam, barem malo, otklonio neku dilemu.. Pozdrav :*

Milan

pre 5 godina

Meni je delovalo upravo obrnuto. Serena je gurala u sportskom delu do krajnjih granica ali je naišla na bolju od sebe.

Probala je na nesportski način da protivnicu izbaci iz ritma. Ne kažem da to nije dozvoljeno ali je nesportski.

U takvoj situaciji je trebalo da prihvati sve posledice svog nesportskog ponašanja.

Ona je naprotiv nastavila da gura do samog kraja u nesportskom ponašanju.

U toj situaciji ne vidim šta je sudija pogrešio. Da li bilo u radu prema Osaki da nije reagovao.

Iako Ramosa ne volim kao sudiju mislim da je ovaj meč upropastila Serena a ne Ramos.

Posebno nije sportski prema Osaki, koja je u ovoj prilici pokazala sve karakteristike vrhunskog šampiona. Kao da ona iza sebe ima 23 GS a ne Serena.

Mandrak

pre 5 godina

Kod mene je izgubila i poslednju nadu za bilo kakvom simpatijom kada se prvo pozvala na to da je majka, a sad i musko/zenski odnosi moraju u sve da se umesaju. Tipican SJW. Ako si htela da posaljes neku poruku svom detetu, ne bi divljala i lomila rekete, zvala druge lopovima i krivila sve i svakoga sem sebe.

simens

pre 5 godina

Ne znam da li je sudija mogao drugačije da reaguje, ali mene više nervira što Naomi Osaka ne dobija zasluženu pažnju. Ona je pobednica, bez obzira i zaslužujw sve čestitke.

cele

pre 5 godina

Tolerancijom u ovakvim situacijama se srozava sport i sva pravila. Veliki sampioni su, na zalost, cesto privilegovani sto nije u redu. Serena je kaznjena po pravilima, glasam za pridrzavanje istih, bez obzira na "velicinu" turnira i takmicara.

кријем име

pre 5 godina

Непринципијена изјава. Боље да је оћутао, него да подилази домаћим медијима и вероватно спонзорима. Не понаша се она тако први пут. И све на УС опену. Нека покуша тако нешто на Вимблдону. Најурили би је за сва времена. Уосталом и Новак има среће што му енглески није матерњи језик, па га не разумеју судије. Инаће би било казни и скандала до миле воље. Али тако је то. Тенис је некад био спорт богатих и васпитаних. А сада је спорт оних који желе да постану богати. Некима пође за руком да у њему се обогате, али остану оно што су били

noleisthebest

pre 5 godina

Niko nije savrsen, pa ni Nole.

Neka je on nama osvojio USopen, a za Serenu itd, zna se sta ceo svet misli.
Karlos je ispao legenda, mlada Osaka divna nova teniska i ljudska zvezda, a Serena...ostace upamcena po ovom uzasu....

Ja licno sam nakrivila kapu i uzivam i u Noletovj i Osakinoj pobedi!

I tako...

pre 5 godina

cvetak zanovetak, 10. septembar 2018 13:11

Ako dozvolite meni, običnom rekreativnom posmatraču i navijaču, klasičnom nemaču pojma o tenisu, da kažem nešto:
Prostakuša.

Nebojsa

pre 5 godina

Novace, mi te svi volimo itd. ali molim te, nemoj o svemu da imas svoje misljenje! A osim toga, ovo "ona me inspirise", ne vidim zasto bi to sto Serena igra tenis trebalo da nekoga inspirise. Tenis je zabava, zaboga, nije rat, gasenje pozara ili spasavanje ljudi od poplave.

kaokakao

pre 5 godina

Nole, opet ce ti zvizdati u NY, dzaba pokusavas da im se dopadnes. Navijam za tebe, sinoc sam se nervirao, ali to je banda, njima nista nije sveto. Uvijek ce te gledati kao nekoga iz neke tamo Srbije koja vodi nekakve ratove i ubijaju neduzne, dok ne dodje serif i donese demokratiju. Serena je u mecu sa Osakom izigravala americkog diplomatu, srecom, Ramos je po cijenu karijere drzao svoj stav i ruku bih mu pruzio zbog toga.

igor

pre 5 godina

Nole je vise puta na svojoj kozi osetio sta znaci jedna lose odabrana rec u javnosti. Ima ih previse koji samo to cekaju. Ovo je ocekivana izjava i smeta nama anonimcima u foteljama, ali njemu omogucuje da je ispostovao novinare, nije im u stvari nista rekao i ostaje u fokusu za svoju stvar.
Idemooo Nole!

navijac

pre 5 godina

Kako ce sad Srbi koji su zdusno pljuvali Serenu da dozive ovu izuzetno vaznu informaciju...
(impeRAtor, 10. septembar 2018 12:20)

Dozivljavam je kao Novakovo licno misljenje. Ne mora da se slozi sa mojim. A moje licno misljenje kao i vecine razumnog sveta je da sudija nema izbora nego da sudi po pravilima. Za koucing (priznao Muratoglu!) - opomena, za lomljenje reketa - druga opomena, tj. kazneni poen, za nazivanje sudije lopovom - kazneni gem. Mozda je mogao da se pravi da nije video koucing, mogao je da proguta sto vice gluposti na njega, da ga naziva lopovom i preti prstom, mogao je i da ne dodeli opomenu za reket - mogao je, ali nije ni morao.
Sudija je deo meca kao i igraci. Uvodjenjem celindza to je donekle umanjeno, ali i dalje vazi. Sudijski kriterijum mora da se proguta, to narocito vazi za vrhunske igrace sa dugogodisnjim stazom, Serenino ponasanje je bilo na nivou uvredjene "kraljice odeljenja" iz srednje skole. Ona je pre meca sama sebi upisala jos jedan GS pa je poludela kad je videla da mora tu stavku da stornira.
I naravno, nedostaje srdacna Noletova cestitka maloj velikoj Naomi. Mozda je negde drugde to napisao, nemam Twitter pa ne mogu da tvrdim.

pjer

pre 5 godina

Imali smo retku priliku da vidimo susret dve krajnosti, na jednoj strani vrhunski vaspitanu i disciplinovanu Naumi , na drugoj agresivnu i dozlaboga primitivnu Serenu. Lepa je stvar sto je velika vecina komentara , ne samo kod nas, na strani ove plemenite i lepo vaspitane Naumi. A to mnogo govori o danasnjem svetu.

неми посматрач

pre 5 godina

Ма пустили Годзилу међу дивљу публику. Оно јапанско дете једва сачувало главу.

Vladimir

pre 5 godina

Ulizuje se Sereni zato sto je Serena najbolja svih vremena, a zna da on to nikada nece biti.
(Dr. Federer, 10. septembar 2018 12:57)

Kakav komentar.....

NoleNajveći

pre 5 godina

Šta kaže Nole, sudija "gurao" Serenu! Pa ne bih se složio. Pre bih rekao da je arogantna Serena pritiskala sudiju do krajnjih granica. Saslužila je sve što je dobila! Mala Osaka će je "odrati" i sledeći put bilo gde da igraju.

Aurora

pre 5 godina

Drugi deo njegove izjave niste preneli. Rekao je i da se ne slaze sa njenom izjavom da je bilo seksizma ( niti ga ima u tenisu ) i da je Ramos Ok.

liko

pre 5 godina

da je meni rekla kao sudiji da sam lopov odmah bi dobila crveni karton. kraj. novak je pristrasan i malo politički orijentisan da govori šta ljudi žele da čuju. Serena zaslužuje svaku kaznu. ako treba da se dere na nekoga to je onda njen trener. nije mogao manje providan da bude!? reklamira on sebe takođe. ružno je sve to.

ja

pre 5 godina

Promenilo tok meca?!! Alo, mala je razbijala Serenu koja je bila toliko isfrustrirana da je i ovim cirkusom htela da je poremeti. I uostalom, cemu sluze pravila?! Kakve veze ima sto je finale? Novak je ovoga puta, bas zbog toga sto voli Serenu, bio pristrasan. Ramosu svaka cast.

Petar

pre 5 godina

Zena, sudija koja je sinoc sudila Novaku je imala to nesto vise sto Ramos nije imao. Ona je na primjer vjesto balansirala izmedju Novakovih prekoracenja u vremenu za servis i ometanja istog od strane publike.

znanje-imanje

pre 5 godina

Novak, politički korektan opet. Nepodnošljivo. Ali i neophodno za zaradu van terena sada opet veću od igračke. O kako sam se ponadao kada je bacio reket da neće deliti kosmičku ljubav i New Yorku!

Bravo za sve komentatore koji su provalili trik. Sereni je bilo još preostalo samo to psihološko dezavuisanje. Veštačka pauza plus nadraživanje publike za duplo dejstvo na Naomi. Jedno je pauza i izbacivanje iz ritma igre. Drugo je da se očekivani proces u glavi japanke - strah od pobede, tegoba završavanja u tenisu - mamksimalno razvije. Pa još pojača kada nakon dreke dođe do par grešaka. A onda na sve da sama Serena iskoristi tu pauzu za oporavak. Pa bi onda zavalila neki viner, pa bi pubikla podivljala a ona sama se iskreštala naspram protivnice, da se ova odseče. Optimalno izabran trenutak, i rado plaćeno i sa par poena.
Nije očekivala kaznu gemom. Još manje da će Naomi ostati onako mirna i fokusirana. Kada se meč završio iskusno odjednom posta sva slatka.

Teniski - Osaku nisam gledao mesecima. Ima (a pogotovu kod žena) izuzetno redak servis - kao pravilan odbojkaški smeč. (Prilično sam siguran da je to promena jer bih to inače odmah zblanut zapazio.) Lakat nije desno već je u vertikalno ravni sa ramenom i šakom a da je ta ravan upravna na telo odnosno ista je sa pravcem smeča. Pa još time i pogađa dijagonale na advantage strani! To samo čini je skroz opasnom.

Timea i Kiki su same sebe pobedile kako se retko viđa, užas.

Prevlažan, loš USO. Osim 14. GS za zaborav.

Pogled

pre 5 godina

Ova sutuacija koju je Serena izazvale prevazilazi granoce pristojnosti i odlazi u PROSTAKLUK, pogledajte samo njen preteci prst ! Ako imate cvrste argumente, u takvom situacijama lepovaspitani ne povisuju ton i ne mlataraju prstom. Takvom gestikulacijom pokazujete svoju nemoc
i ponavljam PROSTAKLUK !
Oduzeti mladoj Osaki takav trenutak slavlja...pa nova majko, da li bi volela da neko tako nesto ucini tvom detetu ...nikada ! Stoga prst na celo i ostavi se tih poruka borbe za zenska prava..igraj tenis...a kada okoncas karijeru budi aktivistinja! Bila si i ostala veliki sampion i ovakve mrlje u karijeri ti ne trebaju...!!!

aco

pre 5 godina

Мени је највећи утисак што је Серена и даље у врху, после порођаја, у касним тридесетим и са вишком килограма. Тешко да не користи допинг, све у вези ње се коси са логиком.

Delije Sever

pre 5 godina

Drago mi je sto je isplivalo na površinu kakva je Serena i kakvi su USO navijači. Sama je sebe pokopala bas kao Zidan koga svi pamte po Materaciju tako će i Serenu svi po ovom skandalu.

Bez zanovetanja molim

pre 5 godina

@ (cvetak zanovetak, 10. septembar 2018 13:11)

Sada ispada da je Serena veci teniser od Nadala jer njoj 'kocing ne treba' a 'Rafael Nadal nikada ne bi jedan mec u zivotu pobedio kad bi se pravilo nedozvoljenog koucinga primenjivalo 100%!" ??

Serena se ponela nedopustivo i primitivno i nije joj prvi put. Mora da je i Osaka valjda imala neke emocije, pa nije divljala.

комша

pre 5 godina

Искусно и дипломатски одговор. Зна Новак да би га разапели разни борци за права свега и свачега да је рекао нешто супротно. Ипак он живи од тог запада.

gigatrend

pre 5 godina

Previše je plitko razmišljanje da ćemo sada svi promeniti mišljenje zbog Novakove izjave. I dalje podržavam Novaka, ali i dalje mislim da je sudija Ramos bio u pravu, a da je za sve što se desilo kriva isključivo Serena. Uostalom, novčana kazna koju je na kraju popila, sve to potvrđuje.

dr

pre 5 godina

zar ta Serena nije prosle ili pretprosle godini linijskom sudiji rekla da ce da je ubije?! A isto tako pricala posle da to nije rekla iako je culo njih 50 iz publike!?!?!

Vlada

pre 5 godina

Kako ce sad Srbi koji su zdusno pljuvali Serenu da dozive ovu izuzetno vaznu informaciju...
(impeRAtor, 10. septembar 2018 12:20)

Koliko je tebi Djokovic nabio kompleksa da si se polomio da ostavis komentar, jesi spavao bar sinoc?

САА.

pre 5 godina

Zasto su sportisti dvolicni?

Ramos je jedan od najboljih sudija koji je sudio 7-8 velikih finala

Vazi za objektivnog i postenog sudiju koji postuje pravila.

Vlada

pre 5 godina

Ulizuje se Sereni zato sto je Serena najbolja svih vremena, a zna da on to nikada nece biti.
(Dr. Federer, 10. septembar 2018 12:57)

Tuzan ti je zivot.

Mare

pre 5 godina

Pa dobro, ovo je korektna izjava, uzimajuci u obzir da dolazi od njenog kolege sportiste.

Hajde da budemo realni za trenutak. Teniserima koji su u vrhu se dosta toga gleda kroz prste i oprasta, jer drugacije bi bili kaznjavani bar po tri puta na meču svi do jednog, pocevsi od koučinga pa preko udaranja reketa, do prekoracenja vremena za servis. E sad, Djokovic je jedan od tih kojima gledaju kroz prste i logicno je da ce uvek biti za to da sudije treba da olabave malo.

S druge strane, ja kao gledalac, a verujem i vecina vas, svakako smo za to da se pravila treba drzati dosledno i do kraja. Zasto ste ih pisali ako ih se necete drzati? Tako da Novaka razumem, ali se ne slazem sa njim.

dominus

pre 5 godina

Serena je rasista, a uz to i mnogo bezobrazna. Dzaba njoj da uzme još 10 slemova. Nego je Amerikanka, pa joj se može. Osaki svaka čast šta je sve morala da prođe. Ponašala se kao da je njoj 40, a Serena kao napaljena klinka.

Što se Novaka tiče i ove izjave, to je razumljivo. Nepodnošljivo, ali razumljivo. Ima on svoje razloge.

Апоплекс

pre 5 godina

Како ћемо ми, који смо пљували Серену, прихватити ову информацију? Лако, она се потпуно слаже са тиме што Ноле, колико год добар спортиста био, ментално спада у оне који „воле све што воле млади", политички коректне флоскулаше који често узимају у уста реч „инспирација" без много размишљања о њеном значењу. Тако је и овде, иде низ длаку свима. После ових излета у њу ејџ спиритуализам, све је јасно.

Imay

pre 5 godina

Dobro je rekao. Potkačio je ove idiote koji žele još promociju povodom Sereninog prostakluka. Ali ljudi setite se kad je podržao mišljenje da samo ekonomski motivi treba da određuju nagrade muškaraca i žena na GS... kako su ga svi napali najviše iz SAD, tako da mu to ne treba opet. Ko hoće i ume može iz njegove izjave da pročita njegovo pravo mišljenje...

Damjan

pre 5 godina

Ramos je zaista mogao najpre upozoriti Serenu da će je kazniti jednim gemom ako nastavi sa uvredama, a ne odmah da je ojadi pri rezultatu 4 3 za protivnicu, nakon što joj je opravdano dodelio prve dve kazne, tj dve opomene i gubitak poena. Ova Engleskinja je sa mnogo više sluha za finale Novaku tolerisala prekoračenje vremena za servis. Naravno, Serenino ponašanje nakon kazne bilo je skandalozno, ali se malo iskupila kad je zagrlila uplakanu Osaku i zamolila publiku da više ne zvižde na pobedničkoj promociji.

Vera

pre 5 godina

Pitali su ga za mišljenje, sigurno nije sam započeo tu temu, on im je diplomatski odgovorio i točka.Valjda on Serenu bolje pozna nego mi,nije pljuvao po njoj jer Nole nikada ne pljuje po nikome.Ne odobravam Serenin nastup, nikako, ali ona je dugogodišnja Novakova frendica, voli je i poštuje, pa kako bi to izgledalo da sada ospe paljbu na nju.Urazumite se ljudi, lako je nama tipkati po tastaturi i pametovati, nismo ni u Novakovoj ni Sereninoj koži!

Нишлија

pre 5 godina

Данашње изјаве, саопштења и бла бла..., може робот или нека апликација да пише и саопштава, све је мање Људи са мозгом, ставом и интегритетом. Све је више кукавица прорачунатих.

Henry Chinasky

pre 5 godina

Momak svakim danom pokazuje talenat za diplomatiju. Vidim ga za 10-ak godina kao kandidata na izborima za predsednika. Kriterijumi padaju, pa će u to vreme biti dovoljna i osnovna škola.

savest

pre 5 godina

Finale grand slema, zrela zena, najtrofejnija sampionka, idol mladima i njenoj protivnici. Sramotno (hronicno) ponasanje, laganje, vredjanje, a o osecaju protivnice da ne govorim. Bez izvinjenja (koje ona zahteva!?). Sociopata. Uzas. Treba je zapamtiti po ovome.

Miloš

pre 5 godina

Stvar je baš "jednostavna", Ramos je napravio veliku grešku jer je poštovao pravila i po njima postupao, a i Lajani je pogrešio jer nije postupio po pravilima, nije ih poštovao, razgovarao je sa Kirjosom, smirio ga i meč je nastavljen, sram da ga bude...

ipak

pre 5 godina

Nole, iz ugla sudije, mogu ti reći da je postupio pravično.
Plus Serena je na neki način doma?in, koja je zapravo svojim ponasanjem pokušala da utiče na sudiju ali ne u cilju pravičnosti.
Ok je voleti nekoga, ali spustiti kriterijum istinoljubivosti zbog ljubavi, ne bi bilo pravično.
Djed ti je bio sudija, tako da...siguran sam da ima talenta za sudiju , u genima ;)

Nexus

pre 5 godina

U prevodu neće da kaže da je loše reagovala i nesportski.Novak je veliki covek bio uvek i u porazu i u pobedi.Dobro se secam kada su ga pitali prosle predaje protiv Federera šta ima da kaže za njegovo prozivanje.Samo je covek rekao:”Federer je veliki sampion”!!
(it’s my life, 10. septembar 2018 12:27)
Da li to znaci da veliki covjek ne treba da kaze istinu ma kakva ona bila, nego da bude "slihtara" i da se "uvlaci". Zar se na takav nacin postaje veliki covjek? Ako nije zelio nekoga da povredi nije trebao ni da komentarise takve situacije.

Marlon

pre 5 godina

Mene samo zanima ko je to proglasio i kad da je Serena najbolja teniserka svih vremena? Koji su to kriterijumi uzeti u obzir? Idemo redom: 1. Broj GS (koji se tako bezrezervno kod Federera prihvata kao glavni kriterijum)? Svakako ne, Margaret Kort ima jedan više. 2. Broj titula u singlu? Ponovo Margaret Kort, čak 192 od čega 92 na WTA touru, spram Sereninih 72, ili Martina Navratilova 167 samo na WTA touru. 3. Broj nedelja na prvom mestu? Štefi Graf 377 prema Sereninih 319. 4. Završene godine na prvom mestu? Opet Štefi 8, naspram Sereninih 5. 5. Broj titula u jednoj sezoni? Margaret Kort 21, prema Sereninih 11. 6. Broj titula u nizu? Martina 13, naspram Sereninih 5. 7. Niz mečeva bez poraza? Martina 74, Serena 34 itd...itd... Pa kako je onda Serena najbolja ikad?

biba

pre 5 godina

Bolje da je rekao "cuo sam da je necega bilo ali nisam jos uvek video spornu situaciju ali cu sigurno pogledati tokom sledecih dana" .

Pozdrav iz Toronta

pre 5 godina

Korektna izjava za americke medije. Voli on nevaspitanu Serenu kao i sto ja volim ponekad nevaspitanog Novaka, sve je to OK. Ali da se Novak ponasao kao Serena bio bi danas na stubu srama. Ej bre, vikati iz sve snage na sudiju da je lazov i lopov, jos komentarisati posle da je sudija mrzi zato sto je zensko.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Promenilo tok meca?!Ne bih rekao,niti je on nju "gurao" do krajnjih granica vec ona njega,a sudija je pokazao pravi stav,ni domaca publika nije mogla da utice na njega,sto je posteno da postenije ne moze biti.A Nole,mnogo je bio iskreniji na pocetku karijere.Kapiram ja da njih mediji jedva cekaju da poklope,ali gde je tu sloboda,ima lovu,veliku karijeru,pobedjuje i bez publike,bar on nema potrebe da se ustrucava.

Mirko

pre 5 godina

Novak je prokomentarisao situaciju na ovaj način samo zato što je i sam u istoj situaciji skoro na svakom važnijem meču. Mislim da se i mi pravimo ludi kao i sudije kada vide Novaka da otvoreno proziva Vajdu zašto nešto ne kaže kada Novaku slabije ide... E sad tu je ona stvaka o kojoj igrači pričaju da se takve stvari u principu ne sude...

Zao mi je sto sam Srbin

pre 5 godina

Meni se nije dopalo to što je Novak u drugom setu, kada je on servirao i kada je bio baš bitan momenat, u onom najdužem gemu, odjednom otišao do sudije da se žali na loptice. Publika mu je zviždala, on je nešto prevrtao očima u fazonu: šta hoćete, od zamene loptica, naravno, ništa nije bilo, ali je tih par sekundi možda destabilizovalo koncentraciju Delpa. Ne kažem da je zabranjeno, tim trikovima se mnogi služe, ali nije sportski. Baš u tom momentu je morao da ide da se žali! Da ne bude zabune, navijala sam za Novaka i drago mi je što je uzeo 14. titulu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Daniela, 10. septembar 2018 15:11

OVO je tipican primer definicije srpskog pomracenog mentaliteta. Izmisliti bilo kakvu glupost zarad pravdanja svojih ubedjenja.
Novak je uradio ono sto je trebalo a to je da skrene paznju da je ubacena loptica koja nije smela da bude u igri tog trentutka (PO PRAVILIMA!).
Kako niste primetili nesto mnogo gore sto se desilo odmah kasnije?
Sudija je pokusala da podmetne lopticu Djokovicu vec u sledecem gemu i ovaj je izgubio prvi poen sa tom lopticom na servu Delpa, na sta je opet reagovao i skrenuo paznju sudiji!!!! Ova se samo licemerno nasmejala i uzela lopticu nazad.
Kako to niste videli? A znate da pljujete po Djokovicu za sve sto vam padne na pamet!

Genius

pre 5 godina

Novak proracunat kao i uvek u svojoj karijeri... Nikad nista iskreno od njega necete da cujete... Izjavi ono od cega misli da ce imati koristi...Naravno da ce da stane na stranu Serene i nevaspitane publike kad mu je toliko stalo da ga zavole. Ali i sinoc je osetio na svojoj kozi kakva je publika i da ga u Njujorku nikada nece voleti.

Nata

pre 5 godina

Aman ljudi idite na youtube i pronadjite njegovu konferenciju za stampu. Poslednjih 5 minuta cete promeniti misljenje i tacno videti sta zapravo on misli o svemu tome. Na kraju govori kako nije ni vreme ni mesto da se prica o tome. Kad sam prvi put procitala sta je rekao bilo mi je cudno, a onda sam odgledala video i dosta mi je bilo jasnije.
Opet sve izvlacite iz konteksta bez daljeg istrazivanja.

zasto nole

pre 5 godina

gde nestade onaj drcni novak koji ima svoje misljenje, svoj stav? postao je kao vucic prica sta zapadna raja voli da cuje, mnogo prica malo kaze, sve nesto uvjeno da se svima svidi. zalosno

Vanja

pre 5 godina

Glavna ujdurma koju je Serena stvorila iz celog dogadjaja je sto je pokrenula pitanje o navodno nejednakim arsinim sudjenja za muskarce i zene na turu i, osim na kartu premajcinstva, zaigrala i na kartu seksizma. Da je kojim slucajem Osaka belkinja, Serena bi po svom uobicajenom sablonu izvukla i adut rasizma, ali na njenu zalost Osaka je polu crnkinja. Novak joj jeste pruzio podrsku kao svom dragom prijatelju, i naravno da je gledajuci kroz svoju prizmu igraca, prirodno manje naklonjen sudiji kao funkciji, buduci da se kroz karijeru susretao sa mnogim situacijama koje je s pravom ili ne, dozivljavao kao sudijsku nepravdu. Njegova izjava je vrlo ljudska ali i diplomatska i na tome mu svaka cast. Nije preneto da je jasno izjavio da se sa tom pricom o seksizmu (a TO je bio Serenoin glavni adut na pres konferenciji) nikako ne slaze!

"Ne vidim da su stvari onakve kakvim ih gospodin Simon (Stiv Simon, prvi čovek VTA, delio je stav brojnih Sereninih navijača kada rekao da je skandal u finalu US Opena doveo u prvi plan različite standarde suđenja između mečeva muškaraca i žena) predstavlja. Stvarno ih ne vidim tako. Mislim da su i muškarci i žene podložni ovakvim reakcijama (sudija) u zavisnosti od situacije u kojoj se nađu. Teško je, pogrešno je, generalizovati stvari. Stvarno ne mislim da bi o tom stanovištu (različitog ponašanja arbitara prema teniserima i teniserkama) trebalo da se debatuje toliko", uveren je Novak Đoković.

Nacin

pre 5 godina

ali baš kao što je i Novak rekao nije baš morao da je gura do granica već je sigurno postojao način da drugačije reši problem.

Naravno da je postojao nacin - trebalo je da se sudija IZVINI Sereni, to je sve vreme od njega zahtevala! Nakon cega bi joj, naravno, bio vracen i poen! Napokon, ona je mati, cak se i u zivot svoje bebe kune, ona je borac za zenska prava, ona je... Nazalost, ona je i Novakova prijateljica, pa Novak osudjuje ovaj put doslednog Ramosa, a ima reci simapatije za nasilnu, bezobraznu i licemernu Serenu.
Dobro je za tenisku istoriju sto je ovo uradila - jer, radila je to cesto, pitajte i Jelenu Jankovic! Kazem da je dobro, jer su se sad mnogi setili slicnih njenih postupaka u proslosti. Tako da u istoriju sigurno nece uci ovaj turnir kao kontroverzan, kako ga neki opisuju, jer je Osaka superiorna pobednica, nego ce Serena Vilijams uci u istoriju kao kontroverzna, alava i bestidna sampionka. Uostalom, da nije takva - mnogo bi manje trofeja osvojila, kad god joj nije islo pokusavala je na silu i cesto u tom uspevala.

cvetak zanovetak

pre 5 godina

Ali fascinantno je kako ovde u komentarima, sve visestruki sampioni grend slemova, imaju svoje apropo misljenje da je Serena kriva. Evo ja, kao neko ko je igrao tenis, a sada sam trener, bih da napisem nesto.. Mislim da ovde imamo 4 problema: sudija, Serena, Muratoglu i nesto sto se zove “to se ne sudi”. Po mom skromnom misljenju, ove 4 stavke su sve krive podjednako i to ne po nekom posebnom redosledu. Sudija- sudis grend slem finale, po milioniti put, sudis najboljoj ikada i ti si toliko ostar da je to realno uzas (ne kazem da nije po pravilima, ali je ekstra preterano). Onda imamo Serenu, zena svesna sebe, svoje “moci”, imena i pokusava da mu objasni da nije koucing. Ok, mozda stvarno nije videla sta joj trener govori, mozda jeste, ali da li stvarno mislite da je Sereni potreban Muratoglu da joj kaze da li da udje u teren i bude agresivnija? Msm da ne. E sad, cinjebica je da joj ovo nije prvi put, ali to su emocije, treba ih razumeti, oni trce, muce se, znoje se svaki dan da bi igrali to neko finale, emocije su lvl 10000. Svakako mislim da je pogresila sto je nastavila da se svadja i da nije u redu ono sto he rekla, ali isto je i podrzavam da se govore jos gore i ruznije reci svaki dan u tenisu, pa je ona prva u istoriji kojoj je na gs oduzet ceo gem. Onda Muratoglu, glup kao djavo, nemam komentar, kapiram u sustini i da je najveci krivac. I onda za ovo poslednje cu samo reci da se ovo desava apsolutno na svakom teniskom mecu ikada od klinaca do profesionalaca i moze se objasniti jednim kratkim poredjenjem: kao kada je penal, ali takav kontakt se nikad ne sudi..
Dodao bih samo jos da Serena nikada nije, od kad je uvedeno, trazila onaj koucing na terenu, jer jednostavno smatra da je veca od toga i da joj ne treba, legitimno pravo.
I naravno, Rafael Nadal nikada ne bi jedan mec u zivotu pobedio kad bi se pravilo nedozvoljenog koucinga primenjivalo 100%!
A sto se Serene tice, njeno pravo lice se videlo na kraju kad je zagrlila ovu malu i zaustavila zvizduke sa tribina, to je Serena kad se slegnu emocije..
Ceka Serenu 24. i 25. sledece godine i lepo u penziju kao i igracki i trofejno najbolja ikada.

Vanja

pre 5 godina

@ kad mu je toliko stalo da ga zavole. Ali i sinoc je osetio na svojoj kozi kakva je publika i da ga u Njujorku nikada nece voleti.
(Genius, 10. septembar 2018 13:40)

U redu, shvatili smo, sportisti treniraju celog zivota po deset sati dnevno, prosipaju krv suze i znoj, uskracuju se za milion radosti obicnog coveka, zapostavljaju privatni zivot, posvete celog sebe svom sportu - zato da bi ih neka tamo gomila volela?? Medijska propaganda koja uporno godinama forsira kako, eto, Novaka ne vole, bla bla bla, kako Federera vole (ura!) kao Nole jadan tiho pati i cezne da ga pivopije sa tribina najzad zagotive jer za to zivi... i na kraju i sirotinja raja, po forumima i kafanama, pocne da se zamajava tom tako nebitnom pricom i poveruje da su stvari bas takve kako se i naturaju sa svih strana.
Koliko samo LUKAVO smisljena i plasirana taktika koja godinama, laznim lamentima kako ga, boze moj, ne vole, i nikad ga nece voleti, perfidno skrece paznju sa Novakovog majstorstva i dominacije i prebacuje lopticu u polje trivijalnosti.Naravno da niko nije gadljiv na obozavatelje, ali svakom sportisti su primarni rezultati, trofeji, priznanja, status, verovatno i finansijski benefiti, pa tek onda eventualno stignu na red i fanovi. Realno, ali totalno me bas briga da li i koliko dusha voli nekog mog favorita.

NYC

pre 5 godina

@ kad mu je toliko stalo da ga zavole. Ali i sinoc je osetio na svojoj kozi kakva je publika i da ga u Njujorku nikada nece voleti.
(Genius, 10. septembar 2018 13:40)

Bio na meču. Nije Srbin Srbin ako nema kompleks da ga niko ne voli. Ja uopšte ne znam o čemu vi laprdate. Publika je prema njemu sinoć bila i više nego korektna.

Mile

pre 5 godina

E super ste Srbi..kao nije to njegovo mišljenje već ga nateraše sponzori :))) ili koji još razlozi :)) e nije ni čudo što nam ovako jao narodu i državi dobro ide. Da, nije problem u nama......ne uopšte..

beli

pre 5 godina

Ako stvarno tako misliš, bez obzira na tvoj ugled... ne slažem se sa tobom..
Vjerojatno ti je Serena i bliska (prijateljski) pa onda i od tuda takva izjava.

srle

pre 5 godina

Pametno je Novak ovde izjavio, ne znam sta imaju njega da pitaju o toj situaciji? Ne moze Novak tu nista, ali svaka mu cast za ovu izjavu. Jos jednom cestitke za 14 GS titulu.

poaro

pre 5 godina

Uopste nije to promenilo tok mece. Osaka je i pre i posle tog incidenta demolirala Sernu
(Melisa, 10. septembar 2018 16:25)

Bar da to nije rekao...ispada da bi SW dobila meč da joj gem nije oduzet.

Razočarao je nas koji smo uz njega, a neće ga više ceniti oni koji su protiv njega.

PRAVDA ZA OSAKU !

prcko

pre 5 godina

gledao sam kratki razgovor sa dominikom tiemom. pitali su ga izmedju ostalog i za ovaj incident. on je rekao da nije gledao mec ali ....da li je moguce da teniser profesionalac ne gleda finale us opena bez obzira sto je zensko?

Džoni

pre 5 godina

Zena, sudija koja je sinoc sudila Novaku je imala to nesto vise sto Ramos nije imao. Ona je na primjer vjesto balansirala izmedju Novakovih prekoracenja u vremenu za servis i ometanja istog od strane publike.
(Petar, 10. septembar 2018 13:58)
Upravo tako. Samo da dodam, kada je ipak opomenula Novaka, to je bilo kada se publika ućutala i nije bilo razloga za prekoračenje. Uostalom, Novak nije ni prigovorio jer je bila u pravu.

Postoji bitna razlika da li sudija vodi meč ili ga prati. U tome je i razlika između Ramosa i Alison Hjuz, na primer. Alison je jedan meč na ivici regularnosti zbog navijača i gledalaca uspešno ispratila do kraja. Zvezde tog meča su bili (i ostali) Đoković i Del Potro, a ne ona.

Ramosa treba izbaciti iz te stolice bar za važne mečeve. Đoković ga poznaje jako dobro i ZATO je na strani Serene.

Darko

pre 5 godina

Kriterijumi padaju, pa će u to vreme biti dovoljna i osnovna škola.
(Henry Chinasky, 10. septembar 2018 13:07)

Ma rodjeni diplomata i politicar.I to im je porodicno,eno ga stric konzul u Monaku.

nole is da best

pre 5 godina

Da li je neko primetio Noleta u drugom setu, kad je krenulo lošije, da je vikao: "pričaj sa mnom! šta ćutiš!" ja pomislio da li je moguće da otvoreno traži koučing? Ne znam šta je bilo u pitanju, ali sigurno nema psihozu pa da čuje glasove.

Minja

pre 5 godina

Prekinite sa tim prevazidjenim floskulama tipa predstavnici ‘jačeg pola’ ili ‘lepšeg (da ne kažemo) slabijeg pola! Pa o tom seksizmu i dvostrukim aršinima za muške i ženske sportiste Serena i prica!

zoran

pre 5 godina

Ne treba se ulagivati i pisati besmislice. Ovako divljačko ponašanje na javnom skupu a ne meču u "belom sportu" je neprimereno i treba joj za kaznu trajno zabraniti da se bavi bilo kakvim sportom, jer ona sada nakon svega i nije više sportista.Sramota do neba!

Flash

pre 5 godina

Ljudi, nije ovde nikakvo dodvoravanje od strane Novaka, tu mnogo faktora ima uticaj i mora da se pazi sta se govori. Kad se osvrnemo, tako je u svim profesijama, odredjeno postovanje mora da postoji, i tu vise nije ni vazno sta se zapravi misli vec kako se 'igra igra'. Recimo u ovoj situaciji da izignorise pitanje ne bi bilo dobro, da napadne Serenu opet ne bi, jer ljudi su osvetoljubivi. Najblaze sto je mogao da kaze je i rekao a to je odmereni napad na sudiju.

Djordje NS

pre 5 godina

Baš me interesuje kakvi bi komentari bili svih naših rusofila da je na Sereninom mestu bila Marija Šarapova. Da li bi i onda bili ovako složni da je sve greška teniserke?
Svaka čast za Osaku ali navijam za Serenu da još više poveća broj GS. Najvažnije je bilo da pretekne Štefi Graf kao što je trenutno najvažnije da Nole stigne i prestigne Rafu i Rođu.
This is SPARTAAAAA!!!!!!!

Toma

pre 5 godina

Nole, izbegni neke odgovore, otćuti ponekad, ne brani neodbranjivo! Jes da je ovo bezazleno u odnosu na onako izraženu podršku Hrvatima, ali šta ti to treba...

Aleksandar

pre 5 godina

Upravo tako. Samo da dodam, kada je ipak opomenula Novaka, to je bilo kada se publika ućutala i nije bilo razloga za prekoračenje. Uostalom, Novak nije ni prigovorio jer je bila u pravu.
(Džoni, 10. septembar 2018 16:40)

Prigovorio je Novak, odmah pošto je izgubio taj poen, a ujedno i gem? Pitao je sudiju da li je morala da ga opomene baš kad je branio brejk?

Djaci ponavljači

pre 5 godina

Nole, izbegni neke odgovore, otćuti ponekad, ne brani neodbranjivo! Jes da je ovo bezazleno u odnosu na onako izraženu podršku Hrvatima, ali šta ti to treba...
(Toma, 10. septembar 2018 17:20)

Mrzim pollitičku korektnost kojoj svi danas teže. Serena je napravila scenu bez potrebe zato što ne ume da drži jezik za zubima kad treba. I zato je i kažnjena. Napraviš grešku, znaš da si je napravio i još bi da se svađaš. Onda moraš i da snosiš posledice. A to da sudija nije trebalo "da je gura do krajnjih granica" jer je u finalu... to nije sudijin problem. To je iskljucivo njen problem. Tu se pokazuje i dokazuje mentalna snaga sportiste. Ako ce da bude najbolja mora da zna da se nosi s tim. Nije došla na piknik nego u gladijatorsku arenu. Najgore sto o tome priča čovek koji zna šta znači pasti pa se vratiti.

PimPong

pre 5 godina

Ovo je problem po meni. Muski teniseri govore slicne stvari sudijama, a niko ih ne kaznjava u finalima velikih takmicenja sa oduzimanjem gemova. Tenis po meni ima problem sto je to jedan sport koji ima pravila koja se ne podudaraju sa novim vremenima. Te majica mora da bude ove boje, pa nemojte da zvizdite (a u redu je da se zvizdi Mesiju kad sutira penal ili Lebronu na liniji slobodnih?), pa onda naklonite se kraljici, itd. Ili tacnije, to je sport koji potice iz rasizma i nacionalizma. Sad su neka nova vremena u ovom sportu kao i uopsteno, ali taj sport se nije dobro prilagodio tome. Pa i sam Novak prolazi kroz iste stvari. Zbog tog sto mu je prezime na "ic" i bez obzira na to sto je jako dobar decko, kladim se da cak i ako prestigne Federera i Nadala jednog dana, zapadni mediji ga nikad nece prihvatiti kao najboljeg i npr., vise ce pricati o jednom Agasiju, koji je za njih vise marketabilan.

fleurs sauvages

pre 5 godina

(znanje-imanje, 10. septembar 2018 12:49)
@ …. odjednom posta sva slatka.

.. da, baš slatka ako Vam se „pije“ gorki šerbet gremlina & solidarnošć svetine.

Daniela

pre 5 godina

Meni se nije dopalo to što je Novak u drugom setu, kada je on servirao i kada je bio baš bitan momenat, u onom najdužem gemu, odjednom otišao do sudije da se žali na loptice. Publika mu je zviždala, on je nešto prevrtao očima u fazonu: šta hoćete, od zamene loptica, naravno, ništa nije bilo, ali je tih par sekundi možda destabilizovalo koncentraciju Delpa. Ne kažem da je zabranjeno, tim trikovima se mnogi služe, ali nije sportski. Baš u tom momentu je morao da ide da se žali! Da ne bude zabune, navijala sam za Novaka i drago mi je što je uzeo 14. titulu.

Marina

pre 5 godina

Noletovi botovi na aparatima :)) jer čovek brani drugaricu...ali i istinu... jer činjenica jeste da je to gs finale i da ima i previše emocija i da sudija ne treba da je toliko strog..., a pritom teniseri su mnogo grublji u svađanju sa sudijama pa im i poen ne uzmu, a kamoli gem...

Više bi Noletovi navijači izgleda voleli da je Nole tamo neki grubijan koji bi opleo po tamo nekoj ženi da glumata.. i da joj kaže nešto tipa "idi ti u kuhinju gde je ženama mesto...", ali Nole nema taj balkanski primitivan mentalitet, ipak nije čovek odrastao ovde u Srbistanu..
Bravo Nole!!!

Djordje NS

pre 5 godina

@ Dr. Federer

Hahahahaaa... A sad je i doktor postao. Do sad je bio maestro, kralj, gospodin i šta ti ja znam šta sve ne, ali doktor? Hahahaaa

ATP

pre 5 godina

@K.G. Očigledno nijeste pratili rezultat kada možete da kažete da tok meča nije u tom trenutku promijenjen. Uslijedio bi veliki preokret. Pogledajte mako se rezultat kretao u drugom setu pa komentarišite.

ime nije bitno, stav je važan

pre 5 godina

кријем име ... ... svaka čast i na stavu i na komentaru; voleo bih češće da čitam tvoje komentare

Arsa

pre 5 godina

Bravo Nole, prave reči šampiona i velikog gospodina. Svetska klasa.
(alfabet, 10. septembar 2018 16:04)..

Gospodina??? GOSPODINA??? E, zaboga! Uvreda je to za sve svetake gospodine.

boki

pre 5 godina

ma hajde tenisaci su u velikom procentu jedne velike razmažene seka perse...
malo neko trepne i odma izgube poen gem ili pazi čitavo finale....

mina

pre 5 godina

Nebojsa imao je misljenje jer su ga pitali ...ako nisi zvao ..a iskreno meni je bilo zao Serene ..ipak je ona najbolja svih vremena treba neko postovanje a ne slepo pracenje pravila ...bitno je promenjen tok meca ..a na kraju je Serena ipak ispala velika kad je pozvala publiku da ne zvizde vise japanki

Srbi gde ce vam duse

pre 5 godina

nekulturna...sramota za tenis insport...ne mozes tako pretiti coveku...!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (irelandcalling, 10. septembar 2018 15:47)

To sto je ona nekulturna, neumesna, drska, bezobrazna i gorda ne moze da spere odgovornost sudije. Budite bar objektivni. Ta prica o postovanju pravila nije glavna stvar ovde. Cinjenica je da se on umesao u mec bez ikakve potrebe kod davanja upozorenja za couching. Odatle je sve krenulo.
To sto je to po pravilima ne znaci da moze i da se selektivno primenjuje tek tako. Ili se primenjuje ili ne. Ni on ni drugi to nisu primenjivali citav turnir, a zna se koliko se pomaze devojkama kad igraju(sto i treba da ostane kao normalno i gentlmenski)

slaviša šmigič

pre 5 godina

recimo ponekad sudije nebi striktno trbali,da prtmenjuju te pravila kojih se niko nedrzi isto tako mislim,kad je temperatura ovako zestoko nebi trebali toliko striktno,da mere vreme ako prebaci; sekundu ili dve posebno ako gledaoci namerno rade poput danas onih 10.argentinaca koji su vikali prilikom servisa novaka kada je bio jediniput pomenut a nije trebao biti nekad 1.lopta promeni celu igru.

kašimbo

pre 5 godina

Rekla mu je što ga spada, po cijenu sopstvene štete.

Sportski duh, istina i sloboda podrazumevaju rizik.

(vrlo nepreporučljivo ljudima slabog duha)

DupliStandardi

pre 5 godina

Da li je neko primetio Noleta u drugom setu, kad je krenulo lošije, da je vikao: "pričaj sa mnom! šta ćutiš!" ja pomislio da li je moguće da otvoreno traži koučing? Ne znam šta je bilo u pitanju, ali sigurno nema psihozu pa da čuje glasove.
(nole is da best, 10. septembar 2018 17:21) # Link komentara

Tražio je to i na Wimbldonu samo što je tad rekao nešto tipa "reci mi šta radim pogrešno". Ali nije ga niko opomenuo za to, ni tada ni danas. Ima duplih standarda itekako u tenisu. A za Ramosa bi bilo dobro da neko premota malo film pa da vidi jel upadao u konflikte s drugim teniserima na ovakav način ili samo sa Serenom.

Nebojsa

pre 5 godina

Novace, mi te svi volimo itd. ali molim te, nemoj o svemu da imas svoje misljenje! A osim toga, ovo "ona me inspirise", ne vidim zasto bi to sto Serena igra tenis trebalo da nekoga inspirise. Tenis je zabava, zaboga, nije rat, gasenje pozara ili spasavanje ljudi od poplave.

кријем име

pre 5 godina

Непринципијена изјава. Боље да је оћутао, него да подилази домаћим медијима и вероватно спонзорима. Не понаша се она тако први пут. И све на УС опену. Нека покуша тако нешто на Вимблдону. Најурили би је за сва времена. Уосталом и Новак има среће што му енглески није матерњи језик, па га не разумеју судије. Инаће би било казни и скандала до миле воље. Али тако је то. Тенис је некад био спорт богатих и васпитаних. А сада је спорт оних који желе да постану богати. Некима пође за руком да у њему се обогате, али остану оно што су били

cvetak zanovetak

pre 5 godina

Ali fascinantno je kako ovde u komentarima, sve visestruki sampioni grend slemova, imaju svoje apropo misljenje da je Serena kriva. Evo ja, kao neko ko je igrao tenis, a sada sam trener, bih da napisem nesto.. Mislim da ovde imamo 4 problema: sudija, Serena, Muratoglu i nesto sto se zove “to se ne sudi”. Po mom skromnom misljenju, ove 4 stavke su sve krive podjednako i to ne po nekom posebnom redosledu. Sudija- sudis grend slem finale, po milioniti put, sudis najboljoj ikada i ti si toliko ostar da je to realno uzas (ne kazem da nije po pravilima, ali je ekstra preterano). Onda imamo Serenu, zena svesna sebe, svoje “moci”, imena i pokusava da mu objasni da nije koucing. Ok, mozda stvarno nije videla sta joj trener govori, mozda jeste, ali da li stvarno mislite da je Sereni potreban Muratoglu da joj kaze da li da udje u teren i bude agresivnija? Msm da ne. E sad, cinjebica je da joj ovo nije prvi put, ali to su emocije, treba ih razumeti, oni trce, muce se, znoje se svaki dan da bi igrali to neko finale, emocije su lvl 10000. Svakako mislim da je pogresila sto je nastavila da se svadja i da nije u redu ono sto he rekla, ali isto je i podrzavam da se govore jos gore i ruznije reci svaki dan u tenisu, pa je ona prva u istoriji kojoj je na gs oduzet ceo gem. Onda Muratoglu, glup kao djavo, nemam komentar, kapiram u sustini i da je najveci krivac. I onda za ovo poslednje cu samo reci da se ovo desava apsolutno na svakom teniskom mecu ikada od klinaca do profesionalaca i moze se objasniti jednim kratkim poredjenjem: kao kada je penal, ali takav kontakt se nikad ne sudi..
Dodao bih samo jos da Serena nikada nije, od kad je uvedeno, trazila onaj koucing na terenu, jer jednostavno smatra da je veca od toga i da joj ne treba, legitimno pravo.
I naravno, Rafael Nadal nikada ne bi jedan mec u zivotu pobedio kad bi se pravilo nedozvoljenog koucinga primenjivalo 100%!
A sto se Serene tice, njeno pravo lice se videlo na kraju kad je zagrlila ovu malu i zaustavila zvizduke sa tribina, to je Serena kad se slegnu emocije..
Ceka Serenu 24. i 25. sledece godine i lepo u penziju kao i igracki i trofejno najbolja ikada.

Djordje NS

pre 5 godina

Baš me interesuje kakvi bi komentari bili svih naših rusofila da je na Sereninom mestu bila Marija Šarapova. Da li bi i onda bili ovako složni da je sve greška teniserke?
Svaka čast za Osaku ali navijam za Serenu da još više poveća broj GS. Najvažnije je bilo da pretekne Štefi Graf kao što je trenutno najvažnije da Nole stigne i prestigne Rafu i Rođu.
This is SPARTAAAAA!!!!!!!

Genius

pre 5 godina

Novak proracunat kao i uvek u svojoj karijeri... Nikad nista iskreno od njega necete da cujete... Izjavi ono od cega misli da ce imati koristi...Naravno da ce da stane na stranu Serene i nevaspitane publike kad mu je toliko stalo da ga zavole. Ali i sinoc je osetio na svojoj kozi kakva je publika i da ga u Njujorku nikada nece voleti.

ATP

pre 5 godina

@K.G. Očigledno nijeste pratili rezultat kada možete da kažete da tok meča nije u tom trenutku promijenjen. Uslijedio bi veliki preokret. Pogledajte mako se rezultat kretao u drugom setu pa komentarišite.

mina

pre 5 godina

Nebojsa imao je misljenje jer su ga pitali ...ako nisi zvao ..a iskreno meni je bilo zao Serene ..ipak je ona najbolja svih vremena treba neko postovanje a ne slepo pracenje pravila ...bitno je promenjen tok meca ..a na kraju je Serena ipak ispala velika kad je pozvala publiku da ne zvizde vise japanki

Srbi gde ce vam duse

pre 5 godina

nekulturna...sramota za tenis insport...ne mozes tako pretiti coveku...!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (irelandcalling, 10. septembar 2018 15:47)

To sto je ona nekulturna, neumesna, drska, bezobrazna i gorda ne moze da spere odgovornost sudije. Budite bar objektivni. Ta prica o postovanju pravila nije glavna stvar ovde. Cinjenica je da se on umesao u mec bez ikakve potrebe kod davanja upozorenja za couching. Odatle je sve krenulo.
To sto je to po pravilima ne znaci da moze i da se selektivno primenjuje tek tako. Ili se primenjuje ili ne. Ni on ni drugi to nisu primenjivali citav turnir, a zna se koliko se pomaze devojkama kad igraju(sto i treba da ostane kao normalno i gentlmenski)

it’s my life

pre 5 godina

U prevodu neće da kaže da je loše reagovala i nesportski.Novak je veliki covek bio uvek i u porazu i u pobedi.Dobro se secam kada su ga pitali prosle predaje protiv Federera šta ima da kaže za njegovo prozivanje.Samo je covek rekao:”Federer je veliki sampion”!!

frka panika

pre 5 godina

"nije baš morao da je gura do granica već je sigurno postojao način da drugačije reši problem" - nije sudija gurao do granica već Serena! Bila je bezobrazna i nekulturna i prosto je izašla iz svakog okvira sudijske toleranicije...

K.G.

pre 5 godina

Znao sam da će Novak ovako da komentarise. Ne zameri se nikom i ne talasaj previše. Ja ne bih tako ali zato često dobijem po ušima. Kako se u svetu odnose prema Novaku i bolje je da ovako komentariše da ne pogoršava svoj status. Mečeve dobija na inteligenciju a tako treba da dobija publiku i sav teniski svet.

Marina

pre 5 godina

Noletovi botovi na aparatima :)) jer čovek brani drugaricu...ali i istinu... jer činjenica jeste da je to gs finale i da ima i previše emocija i da sudija ne treba da je toliko strog..., a pritom teniseri su mnogo grublji u svađanju sa sudijama pa im i poen ne uzmu, a kamoli gem...

Više bi Noletovi navijači izgleda voleli da je Nole tamo neki grubijan koji bi opleo po tamo nekoj ženi da glumata.. i da joj kaže nešto tipa "idi ti u kuhinju gde je ženama mesto...", ali Nole nema taj balkanski primitivan mentalitet, ipak nije čovek odrastao ovde u Srbistanu..
Bravo Nole!!!

Džoni

pre 5 godina

Zena, sudija koja je sinoc sudila Novaku je imala to nesto vise sto Ramos nije imao. Ona je na primjer vjesto balansirala izmedju Novakovih prekoracenja u vremenu za servis i ometanja istog od strane publike.
(Petar, 10. septembar 2018 13:58)
Upravo tako. Samo da dodam, kada je ipak opomenula Novaka, to je bilo kada se publika ućutala i nije bilo razloga za prekoračenje. Uostalom, Novak nije ni prigovorio jer je bila u pravu.

Postoji bitna razlika da li sudija vodi meč ili ga prati. U tome je i razlika između Ramosa i Alison Hjuz, na primer. Alison je jedan meč na ivici regularnosti zbog navijača i gledalaca uspešno ispratila do kraja. Zvezde tog meča su bili (i ostali) Đoković i Del Potro, a ne ona.

Ramosa treba izbaciti iz te stolice bar za važne mečeve. Đoković ga poznaje jako dobro i ZATO je na strani Serene.

Arsa

pre 5 godina

Bravo Nole, prave reči šampiona i velikog gospodina. Svetska klasa.
(alfabet, 10. septembar 2018 16:04)..

Gospodina??? GOSPODINA??? E, zaboga! Uvreda je to za sve svetake gospodine.

kašimbo

pre 5 godina

Rekla mu je što ga spada, po cijenu sopstvene štete.

Sportski duh, istina i sloboda podrazumevaju rizik.

(vrlo nepreporučljivo ljudima slabog duha)

Pronicljivi

pre 5 godina

Nole, obožavam te, ali ovde nisi u pravu. Šta znači "gurati do krajnjih granica?" Koučing - opomena, lomljenje reketa - poen protivnici. I to je nešto što nije tako retko za videti na teniskim terenima. Na tome je moglo da se završi, ali ne, isfrustrirana jer je tamo neko dete odučava od tenisa, Serena počinje da pravi dramu, vređa sudiju, ponavlja mu više puta da je lopov... Pa šta je trebao da uradi Ramos? Da stavi prst u nos i gleda u nebo? Da joj se izvini? onakvo ponašanje je nedopustivo, posebno za nekog ko u vitrinama ima 23 GS-a.

Vlada

pre 5 godina

Kako ce sad Srbi koji su zdusno pljuvali Serenu da dozive ovu izuzetno vaznu informaciju...
(impeRAtor, 10. septembar 2018 12:20)

Koliko je tebi Djokovic nabio kompleksa da si se polomio da ostavis komentar, jesi spavao bar sinoc?

Daniela

pre 5 godina

Meni se nije dopalo to što je Novak u drugom setu, kada je on servirao i kada je bio baš bitan momenat, u onom najdužem gemu, odjednom otišao do sudije da se žali na loptice. Publika mu je zviždala, on je nešto prevrtao očima u fazonu: šta hoćete, od zamene loptica, naravno, ništa nije bilo, ali je tih par sekundi možda destabilizovalo koncentraciju Delpa. Ne kažem da je zabranjeno, tim trikovima se mnogi služe, ali nije sportski. Baš u tom momentu je morao da ide da se žali! Da ne bude zabune, navijala sam za Novaka i drago mi je što je uzeo 14. titulu.

znanje-imanje

pre 5 godina

Novak, politički korektan opet. Nepodnošljivo. Ali i neophodno za zaradu van terena sada opet veću od igračke. O kako sam se ponadao kada je bacio reket da neće deliti kosmičku ljubav i New Yorku!

Bravo za sve komentatore koji su provalili trik. Sereni je bilo još preostalo samo to psihološko dezavuisanje. Veštačka pauza plus nadraživanje publike za duplo dejstvo na Naomi. Jedno je pauza i izbacivanje iz ritma igre. Drugo je da se očekivani proces u glavi japanke - strah od pobede, tegoba završavanja u tenisu - mamksimalno razvije. Pa još pojača kada nakon dreke dođe do par grešaka. A onda na sve da sama Serena iskoristi tu pauzu za oporavak. Pa bi onda zavalila neki viner, pa bi pubikla podivljala a ona sama se iskreštala naspram protivnice, da se ova odseče. Optimalno izabran trenutak, i rado plaćeno i sa par poena.
Nije očekivala kaznu gemom. Još manje da će Naomi ostati onako mirna i fokusirana. Kada se meč završio iskusno odjednom posta sva slatka.

Teniski - Osaku nisam gledao mesecima. Ima (a pogotovu kod žena) izuzetno redak servis - kao pravilan odbojkaški smeč. (Prilično sam siguran da je to promena jer bih to inače odmah zblanut zapazio.) Lakat nije desno već je u vertikalno ravni sa ramenom i šakom a da je ta ravan upravna na telo odnosno ista je sa pravcem smeča. Pa još time i pogađa dijagonale na advantage strani! To samo čini je skroz opasnom.

Timea i Kiki su same sebe pobedile kako se retko viđa, užas.

Prevlažan, loš USO. Osim 14. GS za zaborav.

Henry Chinasky

pre 5 godina

Momak svakim danom pokazuje talenat za diplomatiju. Vidim ga za 10-ak godina kao kandidata na izborima za predsednika. Kriterijumi padaju, pa će u to vreme biti dovoljna i osnovna škola.

Nexus

pre 5 godina

U prevodu neće da kaže da je loše reagovala i nesportski.Novak je veliki covek bio uvek i u porazu i u pobedi.Dobro se secam kada su ga pitali prosle predaje protiv Federera šta ima da kaže za njegovo prozivanje.Samo je covek rekao:”Federer je veliki sampion”!!
(it’s my life, 10. septembar 2018 12:27)
Da li to znaci da veliki covjek ne treba da kaze istinu ma kakva ona bila, nego da bude "slihtara" i da se "uvlaci". Zar se na takav nacin postaje veliki covjek? Ako nije zelio nekoga da povredi nije trebao ni da komentarise takve situacije.

Mile

pre 5 godina

E super ste Srbi..kao nije to njegovo mišljenje već ga nateraše sponzori :))) ili koji još razlozi :)) e nije ni čudo što nam ovako jao narodu i državi dobro ide. Da, nije problem u nama......ne uopšte..

Darko

pre 5 godina

Kriterijumi padaju, pa će u to vreme biti dovoljna i osnovna škola.
(Henry Chinasky, 10. septembar 2018 13:07)

Ma rodjeni diplomata i politicar.I to im je porodicno,eno ga stric konzul u Monaku.

zz

pre 5 godina

Kako ce sad Srbi koji su zdusno pljuvali Serenu da dozive ovu izuzetno vaznu informaciju...
(impeRAtor, 10. septembar 2018 12:20)

Pa doživljavam isto kao i do sada, ne očekujem da Novak doživljava isto kao i ja, s obzirom da je sa Serenom veliki prijatelj, a ja nisam... Isto tako, mi ne znamo da li je njegova izjava zaista u skladu sa onim šta on zapravo misli o ovoj situaciji..
Nadam se da sam, barem malo, otklonio neku dilemu.. Pozdrav :*

Zao mi je sto sam Srbin

pre 5 godina

Meni se nije dopalo to što je Novak u drugom setu, kada je on servirao i kada je bio baš bitan momenat, u onom najdužem gemu, odjednom otišao do sudije da se žali na loptice. Publika mu je zviždala, on je nešto prevrtao očima u fazonu: šta hoćete, od zamene loptica, naravno, ništa nije bilo, ali je tih par sekundi možda destabilizovalo koncentraciju Delpa. Ne kažem da je zabranjeno, tim trikovima se mnogi služe, ali nije sportski. Baš u tom momentu je morao da ide da se žali! Da ne bude zabune, navijala sam za Novaka i drago mi je što je uzeo 14. titulu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Daniela, 10. septembar 2018 15:11

OVO je tipican primer definicije srpskog pomracenog mentaliteta. Izmisliti bilo kakvu glupost zarad pravdanja svojih ubedjenja.
Novak je uradio ono sto je trebalo a to je da skrene paznju da je ubacena loptica koja nije smela da bude u igri tog trentutka (PO PRAVILIMA!).
Kako niste primetili nesto mnogo gore sto se desilo odmah kasnije?
Sudija je pokusala da podmetne lopticu Djokovicu vec u sledecem gemu i ovaj je izgubio prvi poen sa tom lopticom na servu Delpa, na sta je opet reagovao i skrenuo paznju sudiji!!!! Ova se samo licemerno nasmejala i uzela lopticu nazad.
Kako to niste videli? A znate da pljujete po Djokovicu za sve sto vam padne na pamet!

Delije Sever

pre 5 godina

Drago mi je sto je isplivalo na površinu kakva je Serena i kakvi su USO navijači. Sama je sebe pokopala bas kao Zidan koga svi pamte po Materaciju tako će i Serenu svi po ovom skandalu.

DupliStandardi

pre 5 godina

Da li je neko primetio Noleta u drugom setu, kad je krenulo lošije, da je vikao: "pričaj sa mnom! šta ćutiš!" ja pomislio da li je moguće da otvoreno traži koučing? Ne znam šta je bilo u pitanju, ali sigurno nema psihozu pa da čuje glasove.
(nole is da best, 10. septembar 2018 17:21) # Link komentara

Tražio je to i na Wimbldonu samo što je tad rekao nešto tipa "reci mi šta radim pogrešno". Ali nije ga niko opomenuo za to, ni tada ni danas. Ima duplih standarda itekako u tenisu. A za Ramosa bi bilo dobro da neko premota malo film pa da vidi jel upadao u konflikte s drugim teniserima na ovakav način ili samo sa Serenom.

Damjan

pre 5 godina

Ramos je zaista mogao najpre upozoriti Serenu da će je kazniti jednim gemom ako nastavi sa uvredama, a ne odmah da je ojadi pri rezultatu 4 3 za protivnicu, nakon što joj je opravdano dodelio prve dve kazne, tj dve opomene i gubitak poena. Ova Engleskinja je sa mnogo više sluha za finale Novaku tolerisala prekoračenje vremena za servis. Naravno, Serenino ponašanje nakon kazne bilo je skandalozno, ali se malo iskupila kad je zagrlila uplakanu Osaku i zamolila publiku da više ne zvižde na pobedničkoj promociji.

Vladimir

pre 5 godina

Ulizuje se Sereni zato sto je Serena najbolja svih vremena, a zna da on to nikada nece biti.
(Dr. Federer, 10. septembar 2018 12:57)

Kakav komentar.....

NYC

pre 5 godina

@ kad mu je toliko stalo da ga zavole. Ali i sinoc je osetio na svojoj kozi kakva je publika i da ga u Njujorku nikada nece voleti.
(Genius, 10. septembar 2018 13:40)

Bio na meču. Nije Srbin Srbin ako nema kompleks da ga niko ne voli. Ja uopšte ne znam o čemu vi laprdate. Publika je prema njemu sinoć bila i više nego korektna.

igor

pre 5 godina

Nole je vise puta na svojoj kozi osetio sta znaci jedna lose odabrana rec u javnosti. Ima ih previse koji samo to cekaju. Ovo je ocekivana izjava i smeta nama anonimcima u foteljama, ali njemu omogucuje da je ispostovao novinare, nije im u stvari nista rekao i ostaje u fokusu za svoju stvar.
Idemooo Nole!

Vlada

pre 5 godina

Ulizuje se Sereni zato sto je Serena najbolja svih vremena, a zna da on to nikada nece biti.
(Dr. Federer, 10. septembar 2018 12:57)

Tuzan ti je zivot.

srle

pre 5 godina

Pametno je Novak ovde izjavio, ne znam sta imaju njega da pitaju o toj situaciji? Ne moze Novak tu nista, ali svaka mu cast za ovu izjavu. Jos jednom cestitke za 14 GS titulu.

комша

pre 5 godina

Искусно и дипломатски одговор. Зна Новак да би га разапели разни борци за права свега и свачега да је рекао нешто супротно. Ипак он живи од тог запада.

Апоплекс

pre 5 godina

Како ћемо ми, који смо пљували Серену, прихватити ову информацију? Лако, она се потпуно слаже са тиме што Ноле, колико год добар спортиста био, ментално спада у оне који „воле све што воле млади", политички коректне флоскулаше који често узимају у уста реч „инспирација" без много размишљања о њеном значењу. Тако је и овде, иде низ длаку свима. После ових излета у њу ејџ спиритуализам, све је јасно.

Mandrak

pre 5 godina

Kod mene je izgubila i poslednju nadu za bilo kakvom simpatijom kada se prvo pozvala na to da je majka, a sad i musko/zenski odnosi moraju u sve da se umesaju. Tipican SJW. Ako si htela da posaljes neku poruku svom detetu, ne bi divljala i lomila rekete, zvala druge lopovima i krivila sve i svakoga sem sebe.

Flash

pre 5 godina

Ljudi, nije ovde nikakvo dodvoravanje od strane Novaka, tu mnogo faktora ima uticaj i mora da se pazi sta se govori. Kad se osvrnemo, tako je u svim profesijama, odredjeno postovanje mora da postoji, i tu vise nije ni vazno sta se zapravi misli vec kako se 'igra igra'. Recimo u ovoj situaciji da izignorise pitanje ne bi bilo dobro, da napadne Serenu opet ne bi, jer ljudi su osvetoljubivi. Najblaze sto je mogao da kaze je i rekao a to je odmereni napad na sudiju.

Vera

pre 5 godina

Pitali su ga za mišljenje, sigurno nije sam započeo tu temu, on im je diplomatski odgovorio i točka.Valjda on Serenu bolje pozna nego mi,nije pljuvao po njoj jer Nole nikada ne pljuje po nikome.Ne odobravam Serenin nastup, nikako, ali ona je dugogodišnja Novakova frendica, voli je i poštuje, pa kako bi to izgledalo da sada ospe paljbu na nju.Urazumite se ljudi, lako je nama tipkati po tastaturi i pametovati, nismo ni u Novakovoj ni Sereninoj koži!

Pogled

pre 5 godina

Ova sutuacija koju je Serena izazvale prevazilazi granoce pristojnosti i odlazi u PROSTAKLUK, pogledajte samo njen preteci prst ! Ako imate cvrste argumente, u takvom situacijama lepovaspitani ne povisuju ton i ne mlataraju prstom. Takvom gestikulacijom pokazujete svoju nemoc
i ponavljam PROSTAKLUK !
Oduzeti mladoj Osaki takav trenutak slavlja...pa nova majko, da li bi volela da neko tako nesto ucini tvom detetu ...nikada ! Stoga prst na celo i ostavi se tih poruka borbe za zenska prava..igraj tenis...a kada okoncas karijeru budi aktivistinja! Bila si i ostala veliki sampion i ovakve mrlje u karijeri ti ne trebaju...!!!

Slobo

pre 5 godina

Serena se jednako ponasala i prema Evi Azderaki u finalu 2011te , kada je izgubila od Samante Stosur. Eva joj je dopustila da pravi "shou" pa cak i da je vredja ali Carlos Ramos nije i svaka mu cast.
Novak ima pravo da nekog voli ili ne voli, ali je Serena presla sve granice dozvoljenog.

kaokakao

pre 5 godina

Nole, opet ce ti zvizdati u NY, dzaba pokusavas da im se dopadnes. Navijam za tebe, sinoc sam se nervirao, ali to je banda, njima nista nije sveto. Uvijek ce te gledati kao nekoga iz neke tamo Srbije koja vodi nekakve ratove i ubijaju neduzne, dok ne dodje serif i donese demokratiju. Serena je u mecu sa Osakom izigravala americkog diplomatu, srecom, Ramos je po cijenu karijere drzao svoj stav i ruku bih mu pruzio zbog toga.

aco

pre 5 godina

Мени је највећи утисак што је Серена и даље у врху, после порођаја, у касним тридесетим и са вишком килограма. Тешко да не користи допинг, све у вези ње се коси са логиком.

Vanja

pre 5 godina

@ kad mu je toliko stalo da ga zavole. Ali i sinoc je osetio na svojoj kozi kakva je publika i da ga u Njujorku nikada nece voleti.
(Genius, 10. septembar 2018 13:40)

U redu, shvatili smo, sportisti treniraju celog zivota po deset sati dnevno, prosipaju krv suze i znoj, uskracuju se za milion radosti obicnog coveka, zapostavljaju privatni zivot, posvete celog sebe svom sportu - zato da bi ih neka tamo gomila volela?? Medijska propaganda koja uporno godinama forsira kako, eto, Novaka ne vole, bla bla bla, kako Federera vole (ura!) kao Nole jadan tiho pati i cezne da ga pivopije sa tribina najzad zagotive jer za to zivi... i na kraju i sirotinja raja, po forumima i kafanama, pocne da se zamajava tom tako nebitnom pricom i poveruje da su stvari bas takve kako se i naturaju sa svih strana.
Koliko samo LUKAVO smisljena i plasirana taktika koja godinama, laznim lamentima kako ga, boze moj, ne vole, i nikad ga nece voleti, perfidno skrece paznju sa Novakovog majstorstva i dominacije i prebacuje lopticu u polje trivijalnosti.Naravno da niko nije gadljiv na obozavatelje, ali svakom sportisti su primarni rezultati, trofeji, priznanja, status, verovatno i finansijski benefiti, pa tek onda eventualno stignu na red i fanovi. Realno, ali totalno me bas briga da li i koliko dusha voli nekog mog favorita.

zasto nole

pre 5 godina

gde nestade onaj drcni novak koji ima svoje misljenje, svoj stav? postao je kao vucic prica sta zapadna raja voli da cuje, mnogo prica malo kaze, sve nesto uvjeno da se svima svidi. zalosno

Imay

pre 5 godina

Dobro je rekao. Potkačio je ove idiote koji žele još promociju povodom Sereninog prostakluka. Ali ljudi setite se kad je podržao mišljenje da samo ekonomski motivi treba da određuju nagrade muškaraca i žena na GS... kako su ga svi napali najviše iz SAD, tako da mu to ne treba opet. Ko hoće i ume može iz njegove izjave da pročita njegovo pravo mišljenje...

liko

pre 5 godina

da je meni rekla kao sudiji da sam lopov odmah bi dobila crveni karton. kraj. novak je pristrasan i malo politički orijentisan da govori šta ljudi žele da čuju. Serena zaslužuje svaku kaznu. ako treba da se dere na nekoga to je onda njen trener. nije mogao manje providan da bude!? reklamira on sebe takođe. ružno je sve to.

noleisthebest

pre 5 godina

Niko nije savrsen, pa ni Nole.

Neka je on nama osvojio USopen, a za Serenu itd, zna se sta ceo svet misli.
Karlos je ispao legenda, mlada Osaka divna nova teniska i ljudska zvezda, a Serena...ostace upamcena po ovom uzasu....

Ja licno sam nakrivila kapu i uzivam i u Noletovj i Osakinoj pobedi!

pjer

pre 5 godina

Imali smo retku priliku da vidimo susret dve krajnosti, na jednoj strani vrhunski vaspitanu i disciplinovanu Naumi , na drugoj agresivnu i dozlaboga primitivnu Serenu. Lepa je stvar sto je velika vecina komentara , ne samo kod nas, na strani ove plemenite i lepo vaspitane Naumi. A to mnogo govori o danasnjem svetu.

Minja

pre 5 godina

Prekinite sa tim prevazidjenim floskulama tipa predstavnici ‘jačeg pola’ ili ‘lepšeg (da ne kažemo) slabijeg pola! Pa o tom seksizmu i dvostrukim aršinima za muške i ženske sportiste Serena i prica!

cele

pre 5 godina

Tolerancijom u ovakvim situacijama se srozava sport i sva pravila. Veliki sampioni su, na zalost, cesto privilegovani sto nije u redu. Serena je kaznjena po pravilima, glasam za pridrzavanje istih, bez obzira na "velicinu" turnira i takmicara.

prcko

pre 5 godina

gledao sam kratki razgovor sa dominikom tiemom. pitali su ga izmedju ostalog i za ovaj incident. on je rekao da nije gledao mec ali ....da li je moguce da teniser profesionalac ne gleda finale us opena bez obzira sto je zensko?

PimPong

pre 5 godina

Ovo je problem po meni. Muski teniseri govore slicne stvari sudijama, a niko ih ne kaznjava u finalima velikih takmicenja sa oduzimanjem gemova. Tenis po meni ima problem sto je to jedan sport koji ima pravila koja se ne podudaraju sa novim vremenima. Te majica mora da bude ove boje, pa nemojte da zvizdite (a u redu je da se zvizdi Mesiju kad sutira penal ili Lebronu na liniji slobodnih?), pa onda naklonite se kraljici, itd. Ili tacnije, to je sport koji potice iz rasizma i nacionalizma. Sad su neka nova vremena u ovom sportu kao i uopsteno, ali taj sport se nije dobro prilagodio tome. Pa i sam Novak prolazi kroz iste stvari. Zbog tog sto mu je prezime na "ic" i bez obzira na to sto je jako dobar decko, kladim se da cak i ako prestigne Federera i Nadala jednog dana, zapadni mediji ga nikad nece prihvatiti kao najboljeg i npr., vise ce pricati o jednom Agasiju, koji je za njih vise marketabilan.

Always look at the bright side of life

pre 5 godina

Nije Serena popila kaznu što se kockala, nego što se vadila. A i na šta ono liči? Šampion, takoreći domaćin na turniru, a urla na sudiju, pa još i laže.. Što se mene tiče, dobro je i prošla.

ja

pre 5 godina

Promenilo tok meca?!! Alo, mala je razbijala Serenu koja je bila toliko isfrustrirana da je i ovim cirkusom htela da je poremeti. I uostalom, cemu sluze pravila?! Kakve veze ima sto je finale? Novak je ovoga puta, bas zbog toga sto voli Serenu, bio pristrasan. Ramosu svaka cast.

dominus

pre 5 godina

Serena je rasista, a uz to i mnogo bezobrazna. Dzaba njoj da uzme još 10 slemova. Nego je Amerikanka, pa joj se može. Osaki svaka čast šta je sve morala da prođe. Ponašala se kao da je njoj 40, a Serena kao napaljena klinka.

Što se Novaka tiče i ove izjave, to je razumljivo. Nepodnošljivo, ali razumljivo. Ima on svoje razloge.

Milan

pre 5 godina

Meni je delovalo upravo obrnuto. Serena je gurala u sportskom delu do krajnjih granica ali je naišla na bolju od sebe.

Probala je na nesportski način da protivnicu izbaci iz ritma. Ne kažem da to nije dozvoljeno ali je nesportski.

U takvoj situaciji je trebalo da prihvati sve posledice svog nesportskog ponašanja.

Ona je naprotiv nastavila da gura do samog kraja u nesportskom ponašanju.

U toj situaciji ne vidim šta je sudija pogrešio. Da li bilo u radu prema Osaki da nije reagovao.

Iako Ramosa ne volim kao sudiju mislim da je ovaj meč upropastila Serena a ne Ramos.

Posebno nije sportski prema Osaki, koja je u ovoj prilici pokazala sve karakteristike vrhunskog šampiona. Kao da ona iza sebe ima 23 GS a ne Serena.

Djordje NS

pre 5 godina

@ Dr. Federer

Hahahahaaa... A sad je i doktor postao. Do sad je bio maestro, kralj, gospodin i šta ti ja znam šta sve ne, ali doktor? Hahahaaa

неми посматрач

pre 5 godina

Ма пустили Годзилу међу дивљу публику. Оно јапанско дете једва сачувало главу.

Petar

pre 5 godina

Zena, sudija koja je sinoc sudila Novaku je imala to nesto vise sto Ramos nije imao. Ona je na primjer vjesto balansirala izmedju Novakovih prekoracenja u vremenu za servis i ometanja istog od strane publike.

ipak

pre 5 godina

Nole, iz ugla sudije, mogu ti reći da je postupio pravično.
Plus Serena je na neki način doma?in, koja je zapravo svojim ponasanjem pokušala da utiče na sudiju ali ne u cilju pravičnosti.
Ok je voleti nekoga, ali spustiti kriterijum istinoljubivosti zbog ljubavi, ne bi bilo pravično.
Djed ti je bio sudija, tako da...siguran sam da ima talenta za sudiju , u genima ;)

Нишлија

pre 5 godina

Данашње изјаве, саопштења и бла бла..., може робот или нека апликација да пише и саопштава, све је мање Људи са мозгом, ставом и интегритетом. Све је више кукавица прорачунатих.

boki

pre 5 godina

ma hajde tenisaci su u velikom procentu jedne velike razmažene seka perse...
malo neko trepne i odma izgube poen gem ili pazi čitavo finale....

I tako...

pre 5 godina

cvetak zanovetak, 10. septembar 2018 13:11

Ako dozvolite meni, običnom rekreativnom posmatraču i navijaču, klasičnom nemaču pojma o tenisu, da kažem nešto:
Prostakuša.

Mirko

pre 5 godina

Novak je prokomentarisao situaciju na ovaj način samo zato što je i sam u istoj situaciji skoro na svakom važnijem meču. Mislim da se i mi pravimo ludi kao i sudije kada vide Novaka da otvoreno proziva Vajdu zašto nešto ne kaže kada Novaku slabije ide... E sad tu je ona stvaka o kojoj igrači pričaju da se takve stvari u principu ne sude...

NoleNajveći

pre 5 godina

Šta kaže Nole, sudija "gurao" Serenu! Pa ne bih se složio. Pre bih rekao da je arogantna Serena pritiskala sudiju do krajnjih granica. Saslužila je sve što je dobila! Mala Osaka će je "odrati" i sledeći put bilo gde da igraju.

Marlon

pre 5 godina

Mene samo zanima ko je to proglasio i kad da je Serena najbolja teniserka svih vremena? Koji su to kriterijumi uzeti u obzir? Idemo redom: 1. Broj GS (koji se tako bezrezervno kod Federera prihvata kao glavni kriterijum)? Svakako ne, Margaret Kort ima jedan više. 2. Broj titula u singlu? Ponovo Margaret Kort, čak 192 od čega 92 na WTA touru, spram Sereninih 72, ili Martina Navratilova 167 samo na WTA touru. 3. Broj nedelja na prvom mestu? Štefi Graf 377 prema Sereninih 319. 4. Završene godine na prvom mestu? Opet Štefi 8, naspram Sereninih 5. 5. Broj titula u jednoj sezoni? Margaret Kort 21, prema Sereninih 11. 6. Broj titula u nizu? Martina 13, naspram Sereninih 5. 7. Niz mečeva bez poraza? Martina 74, Serena 34 itd...itd... Pa kako je onda Serena najbolja ikad?

ProdigyCZ

pre 5 godina

Promenilo tok meca?!Ne bih rekao,niti je on nju "gurao" do krajnjih granica vec ona njega,a sudija je pokazao pravi stav,ni domaca publika nije mogla da utice na njega,sto je posteno da postenije ne moze biti.A Nole,mnogo je bio iskreniji na pocetku karijere.Kapiram ja da njih mediji jedva cekaju da poklope,ali gde je tu sloboda,ima lovu,veliku karijeru,pobedjuje i bez publike,bar on nema potrebe da se ustrucava.

gigatrend

pre 5 godina

Previše je plitko razmišljanje da ćemo sada svi promeniti mišljenje zbog Novakove izjave. I dalje podržavam Novaka, ali i dalje mislim da je sudija Ramos bio u pravu, a da je za sve što se desilo kriva isključivo Serena. Uostalom, novčana kazna koju je na kraju popila, sve to potvrđuje.

Aurora

pre 5 godina

Drugi deo njegove izjave niste preneli. Rekao je i da se ne slaze sa njenom izjavom da je bilo seksizma ( niti ga ima u tenisu ) i da je Ramos Ok.

Pozdrav iz Toronta

pre 5 godina

Korektna izjava za americke medije. Voli on nevaspitanu Serenu kao i sto ja volim ponekad nevaspitanog Novaka, sve je to OK. Ali da se Novak ponasao kao Serena bio bi danas na stubu srama. Ej bre, vikati iz sve snage na sudiju da je lazov i lopov, jos komentarisati posle da je sudija mrzi zato sto je zensko.

САА.

pre 5 godina

Zasto su sportisti dvolicni?

Ramos je jedan od najboljih sudija koji je sudio 7-8 velikih finala

Vazi za objektivnog i postenog sudiju koji postuje pravila.

slaviša šmigič

pre 5 godina

recimo ponekad sudije nebi striktno trbali,da prtmenjuju te pravila kojih se niko nedrzi isto tako mislim,kad je temperatura ovako zestoko nebi trebali toliko striktno,da mere vreme ako prebaci; sekundu ili dve posebno ako gledaoci namerno rade poput danas onih 10.argentinaca koji su vikali prilikom servisa novaka kada je bio jediniput pomenut a nije trebao biti nekad 1.lopta promeni celu igru.

Mare

pre 5 godina

Pa dobro, ovo je korektna izjava, uzimajuci u obzir da dolazi od njenog kolege sportiste.

Hajde da budemo realni za trenutak. Teniserima koji su u vrhu se dosta toga gleda kroz prste i oprasta, jer drugacije bi bili kaznjavani bar po tri puta na meču svi do jednog, pocevsi od koučinga pa preko udaranja reketa, do prekoracenja vremena za servis. E sad, Djokovic je jedan od tih kojima gledaju kroz prste i logicno je da ce uvek biti za to da sudije treba da olabave malo.

S druge strane, ja kao gledalac, a verujem i vecina vas, svakako smo za to da se pravila treba drzati dosledno i do kraja. Zasto ste ih pisali ako ih se necete drzati? Tako da Novaka razumem, ali se ne slazem sa njim.

Bez zanovetanja molim

pre 5 godina

@ (cvetak zanovetak, 10. septembar 2018 13:11)

Sada ispada da je Serena veci teniser od Nadala jer njoj 'kocing ne treba' a 'Rafael Nadal nikada ne bi jedan mec u zivotu pobedio kad bi se pravilo nedozvoljenog koucinga primenjivalo 100%!" ??

Serena se ponela nedopustivo i primitivno i nije joj prvi put. Mora da je i Osaka valjda imala neke emocije, pa nije divljala.

fleurs sauvages

pre 5 godina

(znanje-imanje, 10. septembar 2018 12:49)
@ …. odjednom posta sva slatka.

.. da, baš slatka ako Vam se „pije“ gorki šerbet gremlina & solidarnošć svetine.

savest

pre 5 godina

Finale grand slema, zrela zena, najtrofejnija sampionka, idol mladima i njenoj protivnici. Sramotno (hronicno) ponasanje, laganje, vredjanje, a o osecaju protivnice da ne govorim. Bez izvinjenja (koje ona zahteva!?). Sociopata. Uzas. Treba je zapamtiti po ovome.

Nata

pre 5 godina

Aman ljudi idite na youtube i pronadjite njegovu konferenciju za stampu. Poslednjih 5 minuta cete promeniti misljenje i tacno videti sta zapravo on misli o svemu tome. Na kraju govori kako nije ni vreme ni mesto da se prica o tome. Kad sam prvi put procitala sta je rekao bilo mi je cudno, a onda sam odgledala video i dosta mi je bilo jasnije.
Opet sve izvlacite iz konteksta bez daljeg istrazivanja.

Nacin

pre 5 godina

ali baš kao što je i Novak rekao nije baš morao da je gura do granica već je sigurno postojao način da drugačije reši problem.

Naravno da je postojao nacin - trebalo je da se sudija IZVINI Sereni, to je sve vreme od njega zahtevala! Nakon cega bi joj, naravno, bio vracen i poen! Napokon, ona je mati, cak se i u zivot svoje bebe kune, ona je borac za zenska prava, ona je... Nazalost, ona je i Novakova prijateljica, pa Novak osudjuje ovaj put doslednog Ramosa, a ima reci simapatije za nasilnu, bezobraznu i licemernu Serenu.
Dobro je za tenisku istoriju sto je ovo uradila - jer, radila je to cesto, pitajte i Jelenu Jankovic! Kazem da je dobro, jer su se sad mnogi setili slicnih njenih postupaka u proslosti. Tako da u istoriju sigurno nece uci ovaj turnir kao kontroverzan, kako ga neki opisuju, jer je Osaka superiorna pobednica, nego ce Serena Vilijams uci u istoriju kao kontroverzna, alava i bestidna sampionka. Uostalom, da nije takva - mnogo bi manje trofeja osvojila, kad god joj nije islo pokusavala je na silu i cesto u tom uspevala.

biba

pre 5 godina

Bolje da je rekao "cuo sam da je necega bilo ali nisam jos uvek video spornu situaciju ali cu sigurno pogledati tokom sledecih dana" .

Toma

pre 5 godina

Nole, izbegni neke odgovore, otćuti ponekad, ne brani neodbranjivo! Jes da je ovo bezazleno u odnosu na onako izraženu podršku Hrvatima, ali šta ti to treba...

poaro

pre 5 godina

Uopste nije to promenilo tok mece. Osaka je i pre i posle tog incidenta demolirala Sernu
(Melisa, 10. septembar 2018 16:25)

Bar da to nije rekao...ispada da bi SW dobila meč da joj gem nije oduzet.

Razočarao je nas koji smo uz njega, a neće ga više ceniti oni koji su protiv njega.

PRAVDA ZA OSAKU !

zoran

pre 5 godina

Ne treba se ulagivati i pisati besmislice. Ovako divljačko ponašanje na javnom skupu a ne meču u "belom sportu" je neprimereno i treba joj za kaznu trajno zabraniti da se bavi bilo kakvim sportom, jer ona sada nakon svega i nije više sportista.Sramota do neba!

navijac

pre 5 godina

Kako ce sad Srbi koji su zdusno pljuvali Serenu da dozive ovu izuzetno vaznu informaciju...
(impeRAtor, 10. septembar 2018 12:20)

Dozivljavam je kao Novakovo licno misljenje. Ne mora da se slozi sa mojim. A moje licno misljenje kao i vecine razumnog sveta je da sudija nema izbora nego da sudi po pravilima. Za koucing (priznao Muratoglu!) - opomena, za lomljenje reketa - druga opomena, tj. kazneni poen, za nazivanje sudije lopovom - kazneni gem. Mozda je mogao da se pravi da nije video koucing, mogao je da proguta sto vice gluposti na njega, da ga naziva lopovom i preti prstom, mogao je i da ne dodeli opomenu za reket - mogao je, ali nije ni morao.
Sudija je deo meca kao i igraci. Uvodjenjem celindza to je donekle umanjeno, ali i dalje vazi. Sudijski kriterijum mora da se proguta, to narocito vazi za vrhunske igrace sa dugogodisnjim stazom, Serenino ponasanje je bilo na nivou uvredjene "kraljice odeljenja" iz srednje skole. Ona je pre meca sama sebi upisala jos jedan GS pa je poludela kad je videla da mora tu stavku da stornira.
I naravno, nedostaje srdacna Noletova cestitka maloj velikoj Naomi. Mozda je negde drugde to napisao, nemam Twitter pa ne mogu da tvrdim.

ime nije bitno, stav je važan

pre 5 godina

кријем име ... ... svaka čast i na stavu i na komentaru; voleo bih češće da čitam tvoje komentare

Vanja

pre 5 godina

Glavna ujdurma koju je Serena stvorila iz celog dogadjaja je sto je pokrenula pitanje o navodno nejednakim arsinim sudjenja za muskarce i zene na turu i, osim na kartu premajcinstva, zaigrala i na kartu seksizma. Da je kojim slucajem Osaka belkinja, Serena bi po svom uobicajenom sablonu izvukla i adut rasizma, ali na njenu zalost Osaka je polu crnkinja. Novak joj jeste pruzio podrsku kao svom dragom prijatelju, i naravno da je gledajuci kroz svoju prizmu igraca, prirodno manje naklonjen sudiji kao funkciji, buduci da se kroz karijeru susretao sa mnogim situacijama koje je s pravom ili ne, dozivljavao kao sudijsku nepravdu. Njegova izjava je vrlo ljudska ali i diplomatska i na tome mu svaka cast. Nije preneto da je jasno izjavio da se sa tom pricom o seksizmu (a TO je bio Serenoin glavni adut na pres konferenciji) nikako ne slaze!

"Ne vidim da su stvari onakve kakvim ih gospodin Simon (Stiv Simon, prvi čovek VTA, delio je stav brojnih Sereninih navijača kada rekao da je skandal u finalu US Opena doveo u prvi plan različite standarde suđenja između mečeva muškaraca i žena) predstavlja. Stvarno ih ne vidim tako. Mislim da su i muškarci i žene podložni ovakvim reakcijama (sudija) u zavisnosti od situacije u kojoj se nađu. Teško je, pogrešno je, generalizovati stvari. Stvarno ne mislim da bi o tom stanovištu (različitog ponašanja arbitara prema teniserima i teniserkama) trebalo da se debatuje toliko", uveren je Novak Đoković.

beli

pre 5 godina

Ako stvarno tako misliš, bez obzira na tvoj ugled... ne slažem se sa tobom..
Vjerojatno ti je Serena i bliska (prijateljski) pa onda i od tuda takva izjava.

Aleksandar

pre 5 godina

Upravo tako. Samo da dodam, kada je ipak opomenula Novaka, to je bilo kada se publika ućutala i nije bilo razloga za prekoračenje. Uostalom, Novak nije ni prigovorio jer je bila u pravu.
(Džoni, 10. septembar 2018 16:40)

Prigovorio je Novak, odmah pošto je izgubio taj poen, a ujedno i gem? Pitao je sudiju da li je morala da ga opomene baš kad je branio brejk?

nole is da best

pre 5 godina

Da li je neko primetio Noleta u drugom setu, kad je krenulo lošije, da je vikao: "pričaj sa mnom! šta ćutiš!" ja pomislio da li je moguće da otvoreno traži koučing? Ne znam šta je bilo u pitanju, ali sigurno nema psihozu pa da čuje glasove.

simens

pre 5 godina

Ne znam da li je sudija mogao drugačije da reaguje, ali mene više nervira što Naomi Osaka ne dobija zasluženu pažnju. Ona je pobednica, bez obzira i zaslužujw sve čestitke.

Miloš

pre 5 godina

Stvar je baš "jednostavna", Ramos je napravio veliku grešku jer je poštovao pravila i po njima postupao, a i Lajani je pogrešio jer nije postupio po pravilima, nije ih poštovao, razgovarao je sa Kirjosom, smirio ga i meč je nastavljen, sram da ga bude...

dr

pre 5 godina

zar ta Serena nije prosle ili pretprosle godini linijskom sudiji rekla da ce da je ubije?! A isto tako pricala posle da to nije rekla iako je culo njih 50 iz publike!?!?!

Djaci ponavljači

pre 5 godina

Nole, izbegni neke odgovore, otćuti ponekad, ne brani neodbranjivo! Jes da je ovo bezazleno u odnosu na onako izraženu podršku Hrvatima, ali šta ti to treba...
(Toma, 10. septembar 2018 17:20)

Mrzim pollitičku korektnost kojoj svi danas teže. Serena je napravila scenu bez potrebe zato što ne ume da drži jezik za zubima kad treba. I zato je i kažnjena. Napraviš grešku, znaš da si je napravio i još bi da se svađaš. Onda moraš i da snosiš posledice. A to da sudija nije trebalo "da je gura do krajnjih granica" jer je u finalu... to nije sudijin problem. To je iskljucivo njen problem. Tu se pokazuje i dokazuje mentalna snaga sportiste. Ako ce da bude najbolja mora da zna da se nosi s tim. Nije došla na piknik nego u gladijatorsku arenu. Najgore sto o tome priča čovek koji zna šta znači pasti pa se vratiti.