Vilijams – Osaka 2:6, 4:6

Japanska teniserka Naomi Osaka napravila je pravu senzaciju i osvojila US open pobedom nad Serenom Vilijams u finalu! Osaka je potvrdila da je budućnost već stigla i u meču koji je u najmanju ruku bio bizaran slavila sa 6:2, 6:4.

 2:6, 3:6
  Vilijams   Osaka  
  0 : 2  
2:6, 4:6 – Kraaaaj! Osaka je šampionka US opena!
2:6, 4:5 – Serena servisima odgovorila
Četiri servisa bila su dovoljna Sereni da dobije sledeći gem, a stadion "Artur Eš" pretvorio se u grotlo i gotovo svi sada navijaju za Vilijamsovu.
2:6, 3:5 – Bizarne scene, sudija oduzeo i gem Sereni!
Nastavila je Amerikanka svađu sa španskim sudijom i u pauzi između gemova, rekla mu je da je lopov jer joj je oduzeo poen, a on je ponovo kaznio i oduzeo joj je čitav gem. Osaka je na korak do najvećeg uspeha u karijeri.
2:6, 3:4 – Novi brejk za Osaku!
Fantastično igra mlada Japanka koja potpuno koristi rastrzanost svog idola sa druge strane mreže. Kod 30:30 je počistila loptu riternom iz bekhenda, a potom kaznila loš napad serene i forhendom stekla prednost i u drugom setu.
2:6, 3:3 – Serena besna na sudiju, Osaka to koristi
Veliku raspravu imala je Serena sa sudijom Karlosom Ramosom jer je gem počeo time što je dodelio poen Osaki zbog druge opomene. Amerikanka mu je tražila izvinjenje, a to je Japanka iskoristila i izjednačila u drugom setu.
2:6, 3:2 – Osaka odmah vraća brejk!
Tačnije, ponovo joj ga je poklonila Serena. Napravila je dve dvostruke servis greške zaredom, a onda i poslala bekhend u mrežu, čime joj se prednost momentalno istopila. Rezignirana ovakvim ishodom slomila je reket.
2:6, 3:1 – Serena konačno napravila brejk
Konačno je došao na red i na Serenu da napravi brejk, iako se činilo da do toga neće doći, posebno ne jer je Osaka fantastičnim poenom spasla prvu. Drugu je neutralisala asom, kao i treću. Ipak, servis je stao kod četvrte i Amerikanka je zadala prvi udarac u drugom setu.
2:6, 1.1 – Ne da se Osaka
Očekivao se pritisak Vilijamsove, ali je ponovo Japanka uspevala da je drži dalje od osnovne linije. Kod jedne situacije Serena je rekla sudiji Karlosu Ramosu da nije bilo "koučinga" sa trenerom Muratogluom, da bi potom Naomi izjednačila.
2:6, 1:0 – Serena dobila prvi gem
Videlo se da je Serena besna i servirala je izuzetno snažno. Sada su ti servisi ulazili i dobila je prvi gem.
2:6 – Osaka dobila prvi set!
Autoritativno, kao od početka meča, Osaka je odservirala za set. Izgubila je samo jedan poen u gemu i došla do prednosti od 0-1.
2:5 – Osaka spasla brejk lopte
Očekivano, Amerikanka je krenula ofanzivnije, ali je u svakom problemu Osaka pronalazila rešenje. Spasla je dve brejk lopte i dobila gem, pre nego što je Serena prekinula seriju protivnice i došla do drugog gema.
1:4 – Dupli brejk za Japanku!
Nastavila je Naomi da pritiska rivalku koja je išla iz greške u grešku. Serena je poklanjala, a na kraju poklonila I drugi brejk na meču.
1:2 – Prvi brejk za Osaku!
Sačekala je mlada Japanka svoju priliku – Serena je na 30:15 napravila nekoliko grešaka, a onda duplom servis greškom omogućila rivalki da povede.
1:1 – Osaka hrabra na startu
Pripretila je mnogo iskusnija rivalka sa 0:30, ali je Osaka uspela da izbaci nervozu i zaigra veoma agresivno. Vezala je četiri poena za svoj prvi gem.
1:0 – Serena izbegla probleme na startu
Nervozna Amerikanka izgubila je prva dva poena, ali je brzo uhvatila ritam. Forhend viner, dobri servisi i prvi gem je u džepu.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: