Karolina: “Želim da budem kao Kurnjikova”

Većina simpatičnih teniserki plave kose bi odmahnula glavom i naljutila se ako biste ih uporedili sa Anom Kurnjikovom. Marija Šarapova, prva u nizu devojaka za koje su mnogi tvrdili da je naslednica “ruske Barbike” Kurnjikove, oduvek je govorila “Ja nisam nova Kurnjikova – ja ću da pobeđujem na turnirima”. Uopšte, svaka teniserka za koju bi se “pročulo” da dobro izgleda, brže-bolje bi pohitala da kaže kako ne želi da je upoređuju sa Kurnjikovom, prvo zbog činjenice da Ana K. nikada nije osvojila Gren slem, a potom zbog ideje poštovalaca tenisa da ona predstavlja nešto slično đavolu – zabludelu mladu plavušu kojoj su bile važne moda i reklame, a ne sport.

Izvor: AY

Subota, 11.09.2010.

14:53

Default images

Ipak, stvari su se sada promenile. Druga teniserka sveta i jedna od najlepših sportistkinja današnjice Karolina Voznijacki priznala je da je kao mala želela da jednog dana bude baš kao – Kurnjikova.

Voznijacki je gledala Kurnjikovu u reklamama i želela je da i ona bude tako lepa i sređena i da i sama bude zaštitno lice svetskih brendova.

Doduše, kada je najpoznatija danska sportistkinja u pitanju, očigledno je da joj je imperativ tenis, kao i talenat koji svakog dana ispoljava na terenu.

Iako je propustila šansu da osvoji US Open i postane svetski broj jedan, kredibilitet na terenu joj nikad nije falio, a to je upravo nešto što je Ani K. nedostajalo tokom (kratke) karijere, iako je ona sebi izgradila ime ponašanjem van terena, a ne na njemu.
U današnje vreme to više nije dosta da bi javnost podržala nekoga ko se izdaje za profesionalca. Otkako je Šarapova zablistala i počela da osvaja Slemove, postalo je jasno da nije dovoljno samo biti plav i imati blistav osmeh. Dvadesetogodišnja Voznijacki to dobro zna, pošto joj nedostaju Gren slem titule da bi ušla u “pravu sportsku elitu”.

Uprkos obavezi da bude uspešna, Karolina je svesna da joj mnogo pomaže i to što je mlada plavuša iz Skandinavije, koja bi bez problema mogla da se nađe, primera radi, na posterima koji promovišu turizam u njenom rondom Odenzeu.

Čak je i princ Frederik od Danske svojevremeno plaćao troškove puta za Voznijacki, iako je sada jasno da joj takva pomoć više nije potrebna. Možda samo da se uda u kraljevsku porodicu.

Kada pogledate Forbsovu listu najplaćenijih tenisera, jasno je da je, pored talenta, neophodno da “lice sa naslovne strane” bude i “televizično”, odnosno da mladi sportista poseduje fizičke predispozicije neophodne da uveseljava mase sa duplerica.

Šarapova, recimo, nije osvojila Gren slem još od Australijen Opena 2008, ali godišnje zarađuje oko 20 miliona evra, više od bilo koje teniske ličnosti, osim Rodžera Federera, koji “prebaci” i 30 miliona po sezoni.
Serena Vilijams, koja možda nije lepotica, ali zato ima 13 Slemova, preživljava uz “svega” 15 miliona evra godišnje.

Karolina je u poslednjih par godina, koliko je gledamo u svetskom vrhu, shvatila svaki aspekt svoje lične prezentacije, tako da sada nokte boji u ljubičasto, žuto, ili druge boje koje devojčice vole, dok nosi i veom kratke haljine, modele Stele Makartni, za koje kaže: “Zbog ovoga ću sigurno dobiti više muških obožavatelja”.

Ipak, dok se smejala izgovarajući to, nije to radila na lascivan način kao Kurnjikova nekada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: