"Trivalstvo"?

Iako je Novak Đoković u Montrealu uspeo da pobedi i Nadala i Federera, i iako je Nadal Masters u Sinsinatiju predao zbog povrede, trebalo bi da se dogodi veliko iznenađenje pa da se Španac i Švajcarac ne nađu na Artur Ešu 9. septembra.

Nadal i Federer su podelili poslednjih 10 gren slemova, a poslednje finale gren slema u kojem nije učestvovao Fedex je Rolan Garos 2005. godine! Stanovnik Bazela je već 187 nedelja najbolji teniser sveta, a to nikome ni u muškom ni u ženskom tenisu nije uspelo. Sa druge strane, Nadal je već 109 nedelja uzstopno drugi na ATP listi. Španac je u 2007. osvojio 6 titula, dok je Federer osvojio jednu manje.

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Subota, 25.08.2007.

20:40

Default images

„Mi smo potpuno različiti igrači. On igra levom rukom, a je desnom. On ima dvoručni bekhend, a ja jednoručni. Imamo i različite karaktere, a to je u tenisu uvek uspevalo. On ima dugu kosu, dok je moja nešto kraća. On je mlad, a ja sam, ipak, iskusniji tip“, rekao je Federer na temu rivalstva sa Špancem.

Naravno, postoje i oni koji misle da bi Rodik, Hjuit i, pre svih, Đoković mogli da pomrse račune vodećem dvojcu.

Đokovićevi porazi na sva tri gren slema u 2007. bili su od Federera ili od Nadala (polufinala Rolan Garosa i Vimbldona). Novak je ipak na putu do titule u Montrealu pobedio i Nadala i Federera, uspeh koji nema niko u svojoj biografiji.

“Sada malo drugačije posmatram sve. Kada osvojite ovakav turnir na ovakav način, dobijate mnogo samopouzdanja”, rekao je Đoković nakon finala u Montrealu.

Ipak, Đoković je porazom u prvoj rundi Sinsinatija naredne nedelje pokazao zašto je konstantnost Nadala i Federera toliko značajna, pa će pravi odgovor na pitanje da li je spreman da se nosi sa dvojicom "nedodirljivih" dati uparvo na predsojećem US Openu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: