"Zvaću se Zoran Datunašvilić"

Zurab Datunašvili obradovao je Srbiju osvajanjem bronzane medalje u rvanju grčko-rimskim stilom do 87 kilograma.

Izvor: SS

Sreda, 04.08.2021.

15:10

Foto: AP Photo/Aaron Favila

Doneo je šesto odličje Srbiji, a prvu u rvanju, čime je nastavljeno sa osvajanjem medalja u ovom sportu, posle zlata Davora Štefaneka u Rio de Žaneiru.

Nakon kratke reakcije posle pobede nad Ivanom Huklekom iz Hrvatske i dodele medalja, opširnije je govorio o borbi za bronzu.

"Osećam se dobro, ali sam se nadao i boljem rezultatu. Ali planovi su se promenili i morao sam da se borim za bronzanu medalju. Iskoristio sam priliku i osvojio sam odličje. Protiv ovog borca sam već rvao ranije, ali sam izgubio prethodni meč. Sada sam mu se revanširao za raniji poraz, tako da sam zadovoljan", izjavio je Datunašvili srpskim izveštačima u Tokiju.

"Moj trener i ja smo imali dobru taktiku koju sam ja veoma dobro sproveo u delo, dok je moj rival napravio neke greške. Iskoristio sam šansu koje sam imao na kraju dobio borbu. Dobro sam otvorio meč, brzo stekao prednost i na kraju slavio".

Potom je izabrao svoje srpsko ime.

"Mogu da se zovem Zoran Zurab Datunašvilić", rekao je srpski rvač i na kraju na srpskom jeziku uzviknuo:

"Živela Srbija!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: