Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 02.08.2021.

21:30

"Novak je mentalna gromada – ima veliku želju za 21. Grend slem"

Bivši drugi teniser sveta, danas analitičar, Aleks Koreča, veruje da će Novak Đoković nastaviti da osvaja Grend slemove.

Izvor: MT

Autor: MT

EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Srpski as je na Olimpijskim igrama doživeo neuspeh, izgubivši u meču za bronzu od Pabla Karenja Buste.

Pojavili su se i komentari da će sve to uticati na Novaka, te da na predstojećem US openu neće moći da pruži maksimum.

"Sada mora da se odmori i oporavi jer je bio hit. Do Njujorka je ostalo mesec dana i videćemo da li će do tad igrati neki turnir. Pokazao je da je mentalna gromada. Motivacija da stigne do rekorda i 21. Grend slem titule je toliko velika", rekao je Koreča za "Radio Marku".

Koreča je nahvalio i zemljaka, bronzanog iz Tokija.

"Za Karenja će ovo biti najveći uspeh u karijeri, ako ne osvoji Grend slem. On je veoma čvrst rival i igrači ne vole da igraju protiv njega. Teško ga je pobediti. Pobedio je dvojicu najboljih i pokazao da je spreman da se bori protiv njih. Postao je stabilniji, bolje podnosi pritisak. Igrači će ga sada gledati drugačije. Imamo kompletnog igrača", kazao je on.

US open počinje 30. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d