"Ne igra za reprezentaciju jer su mu iz NBA tako rekli"

Horhe Garbahosa, predsednik KS Španije, objasnio je zbog čega Huančo Ernangomes ne igra za reprezentaciju.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako piše Eurohoops, Huančo Ernangomes je imao veliku želju da igra za Španiju na Olimpijskim igrama ali mu to nije dozvoljeno.

Oni prenose reči Horhea Garbahose, nekada velikog košarkaša Španije, a sada predsednika njihovog saveza, koji poručuje da su mu iz NBA rekli da ne igra zbog povrede ramena.

"Huančo je želeo da igra, ali neće moći. Imali smo nekoliko medicinskih pregleda i konsultacija i nijednom nam nije rečeno da ne sme da igra, uvek smo dobijali zeleno svetlo. Nemamo problem sa Minesotom niti NBA ligom, problem je u ljudima koji su doneli odluku da Huančo ne treba da igra i tu mislim na Gerssona Rosasa, predsednika košarkaških operacija. Četiri sata pred meč sa SAD su doktori iz Minesote bili na sastanku sa našim doktorima i rečeno je da ima dozvolu da igra, a onda smo dobili informaciju da će revaluacija doći nakon Olimpijskih igara. Iz NBA lige, tačnije iz Minesote nam je rečeno da on ne sme da igra i da mu je zdravlje ugroženo", rekao je Horhe Garbahosa.

Setimo se samo da je Huančo Ernangomes jedan deo svoje karijere proveo sa Nikolom Jokićem, a javnost nije najbolje prihvatila njegovo odustajanje od nastupa za reprezentaciju Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.