Nova vest
Olimpizam

Petak, 16.07.2021.

13:41

Basketaši odigrali prve trening mečeve u Japanu

Muška 3x3 reprezentacija se od 13. jula nalazi u japanskom gradu Karacu gde sprovodi svoje završne pripreme i aklimatizaciju pred učešće na Olipijskim igrama.

Izvor: B92

Autor:B92

Basketaši odigrali prve trening mečeve u Japanu
Foto: KSS

Japanski domaćini su reprezentaciji Srbije pružili gotovo neverovatnu dobrodošlicu, a uslovi u kojima trenira i boravi naša ekipa na najvišem su mogućem nivou.

Ceo lokalni organizacioni komitet ovog predolimpijskog kampa je u svakom trenutku na rapolaganju našoj reprezentaciji, a nivo ljubaznosti i predusretljivosti prevazilazi sve granice.

U petak je u terminu odigravanja svojih poslepodnevnih utakmica na Olimpijskim igrama u prva tri dana takmičenja – od 15.25 sati (po lokalnom vremenu) 3x3 reprezentacija Srbije odmerila dva puta snagu sa odgovarajućom reprezentacijom Japana.

Prvi meč je, prilično sigurnom igrom, reprezentacija Srbije rešila u svoju korist rezultatom 21:12. Meč je bio izjednačen samo u prvom delu, da bi u drugoj polovini naša reprezentacija “dodala gas” i rutinski privela meč kraju. Najefikasniji u redovima Srbije bio je Majstorović sa 9 poena, dok je Vasić postigao 7, Savić 3 a Ratkov 2 poena.

U drugom meču je viđena “drama” u kojoj je naš tim poražen pogotkom sa linije slobodnih bacanja rezultatom 21:20. Naš tim se od prvog trenutka nije snašao najbolje na terenu, dok je 3h3 reprezentacija Japana odigrala prilično kvalitetnu partiju.

Iako je tokom celog meča Japan bio u prednosti, a pred sam kraj imali su čak prednost od 19:15, naša reprezentacija je uspela da stigne i izjednači na 20:20.

Slobodnim bacanjem koje je Japan pogodio, nakon faula koji je nad njima suđen, savladali su naš tim. U reprezentaciji Srbije Ratkov i Majstorović su ubacili po 6 poena, Kojić 5, a Vasić 3.

U subotu će ponovo ove dve reprezentacije odmeriti snage, ali ovoga puta od 12.00 sati (što je takođe vreme odigravanja mečeva 3x3 reprezentacije Srbije u prva tri takmičarska dana na predstojećoj Olimpijadi).

Podsećamo da će 3x3 turnir na Olimpijskim igrama trajati od 24. do 28. jula 2021. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve