Nova vest
Tenis 5

27.5.2024.

15:03

Siner: Ne razmišljam o Đokoviću i prvom mestu

Italijanski teniser Janik Siner kaže da nije opterećen prvim mestom i napadom na Novak Đokovića.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/YOAN VALAT

Siner ima zaista lepe šanse da preuzme vrh ATP liste, a to će mu garantovati finale na Rolan Garosu, doduše, i još neki scenariji.

Ispadanje Novaka pre finala Sineru, takođe, bez obzira na njegov rezultat, obezbeđuje prvu poziciju.

"Ne razmišljam o tome, samo pokušavam da se vratim gde sam bio, da izgradim samopouzdanje. Svi udarci su mi važni i svi mečevi, samo jedva čekam da se takmičim, bez toga nije zabavno. Znam scenario, ali nije toliko o tome u ovom momentu. Naravno da je san, ali sam opušten. Ako se dogodi, to je sjajno, ako ne, i dalje sam mlad, nadam se da ću doći do te tačke. Radujem se što ću ponovo na teren za dva minuta", rekao je Siner.

Siner je imao problema sa povredom kuka uoči Pariza.

"Naravno, sjajno je što sam ponovo tu, radio sam mnogo da bih se vratio. Teniski mogu još da popravim igru, iz dana u dan ću to raditi, pokušaću da dođem do boljeg ritma na treninzima, sada sam potpuno opušten. Srećan sam, nije bilo lako. Rekao sam da ću prvi meč igrati samo ako sam spreman 100%, deluje okej, generalno sam spreman, ali nije forma tu gde treba da bude. Bio sam dugo bez treninga, malo sam u glavi imao problema sa tim. Danas je bio dobar dan za mene i videćemo šta ću uraditi u sledećoj rundi", dodao je Janik.

Siner je trenirao sa Keijem Nišikorijem, koji je imao samo reči hvale za momka iz Južnog Tirola.

"Pre svega sam srećan što vidim Keija nazad, što je pobedio juče u pet setova, to je veliki uspeh. Bio je igrač kojeg volim da gledam, način na koji igra je sjajan. Vežbao sam sa njim, ima sjajan tajming na loptici, ne pamtim kada sam vežbao sa njim sa 17 godina, voleo bih da igramo međusobno na turniru. On je igrač sa kojim bih voleo da se sastanem, neki su već otišli u penziju. Želim mu sve najbolje na Rolan Garosu", istakao je Siner.

Naredni Sinerov rival biće vremešni Rišar Gaske.

"Jedva čekam, biće težak meč, protiv francuskog igrača igrati ovde je teško, posebno protiv njega, jer ima dosta navijača. Dao je dosta za sport, on je jako talentovan, moraću da budem na nivou da ga pobedim, da izgradim samopouzdanje, ali generalno, samo gledam ka tome", zaključio je Siner.

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu