Nova vest
Tenis 24

11.6.2024.

8:15

Siner udario "kontru" doktorima: "Očekujem Đokovića na Vimbldonu"

Iako je Karlos Alkaras osvojio titulu na Rolan Garosu, pobedivši Janika Sinera u polufinalu, a Aleksandera Zvereva u finalu, Italijan će u narednom periodu "vladati" svetskim tenisom kao broj jedan.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MAST IRHAM

Zbog toga su njegovi utisci posle Pariza podeljeni.

"Bio je sjajan momenat kada sam shvatio da sam postao broj 1, ali sam tužan što se nisam plasirao u finale. Čak mi je taj osećaj tuge što sam finale morao da gledam na TV jači. Utešio sam se što kada sam se setio da je za mesec dana na istom stadionu Olimpijada. Najbolji način da izbrišem ovu gorčinu biće da osvojim zlatnu medalju", rekao je Siner.

Na tom putu će mu, nadamo se svi, glavni rival biti Novak Đoković, koji je trenutno u procesu oporavka od operacije kolena.

Međutim, Siner smatra da će se Đoković vratiti mnogo pre Olimpijskih igara u Parizu.

"Očekujem Đoković igra na Vimbldonu – ističe Italijan, mada su procene lekara da je to veoma malo verovatno.- Njegov cilj je da se vrati na teren što je brže moguće i da će uspeti to da ostvari već u Londonu. Bio bi veliki gubitak ne videti ga tamo".

Sledeći cilj biće mu opstanak na vrhu ATP liste što je duže moguće.

"Želim da vidim koliko mogu da bude gore, da vidim u kojim segmentima mogu da se popravim, da vidim kako ću igrati na travi, jer sam proše godine prošao kroz probleme – podseća da je u Den Bošu izugubio od Finca Rusuvuorija, pa se u Haleu predao Aleksandru Bubliku, da bi na Vimbldonu stigao do polufinala gde ga je Đoković savladao u tri seta.- Kada se popneš na jednu planinu, pojavi se sledeća na horizontu. Zato treba ići korak po korak".

"Moji protivnici više neće imati šta da izgube protiv mene, dok ću ja imati sve da izgubim. To je emotivan deo statusa prvog na svetu i to mi se dopada. Moraću još više da radim kako bih imao nova rešenja na terenu i to će biti moj sledeći korak. Želim da postanem nepredvidljiv u igri", zaključio je Janik Siner.

Podeli:

Komentari 24

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 24

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu