Nova vest
Tenis 47

21.5.2024.

17:52

Alkaras: "Želim da budem GOAT"

Španski teniser Karlos Alkaras rekao je da mu je cilj da jednog dana bude najbolji teniser u istoriji ove igre.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Svestan je, naravno, 21-godišnji Španac da će to biti najteži izazov jer je Novak Đoković postavio standarde u tom smislu, mnogima nedokučive, ali je Alkaras napravio dobar temelj da se tako nešto jednog dana dogodi. 

"Za pojasom" već ima dva Grend Slema i već je bio na čelu liste najboljih tensiera sveta.

Na pitanje novinara BBC-a Rasela Fulera da li i dalje cilja da premaši Đokovićeve 24 Grend Slem titule, Alkaras je bez zadrške odgovorio:

"Da, naravno, ja sam ambiciozan momak".

Nadovezao se, svestan je da će to biti pakleno težak posao.

"Znam da je gotovo nemoguće da se obori Novakov rekord ali tenis igram zbog sebe, iz zadovoljstva, i želim da postignem velike stvari. Želim da budem deo teniske istorije".

Pred njim je novi izazov na Rolan Garosu, Nadal više nije onaj Nadal, Đoković će biti prisutan, a Alkaras će biti u vrhu favorita i zbog činjenice da igra na podlozi na kojoj je odrastao.

O Alkarasovom talentu uoči Rolan Garosa BBC je razgovarao sa njegovim trenerom Huanom Karlosom Fererom.

"Ono što najviše volim kod njega je što razmišlja o vellikim dostignućima, ne o malim. Ako želite da budete najveći, morate tako i da razmišljate", kaže Ferero.

Svestan je i Ferero koliko će biti teško da Alkaras, i bilo ko, sruši Novakov rekord u budućnosti.

"Biće to zaista teško, ali tu smo i pokušaćemo koliko možemo".
 

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Alkarasov prvi trener iz vremena kada je Karlitos pravio prve tensike korake u Mursiji, Kiko Navaro, kaže za svog pulena da je uvek bio poseban igrač.

Hesus Garsija Pardo je možda najbolje upoznat sa Alkarasovim kvalitetom, jer sa njim redovno sparinguje. Još od kada je Karlitos imao 10 godina njih dvojica treniraju jedan uz drugog. Stariji Pardo mu pomaže sve ovo vreme.

"Svi njegovi udarci su dobri. Igra bez straha, bez obzira na to ko je sa drueg strane mreže. To mu je i pomoglo da dođe do vrha".

O kvalitetu Alkarasa svedoči činejnica da je sa samo 19 godina osvojio prvi Grend Slem u karijeri. Prošle godine je prekinuo Novakovu dominaciju na Vimbldonu pobedom u finalu.

"Mislim da mu sada najviše odgovara tvrda podloga", kaže Alkarasov trener Ferero.

"Napredovao je toj vrsti podloge ali ne smemo zanemariti da je zemlja teren na kojem je odrastao. Mislim da će makar jednom u karijeri osvojiti Rolan Garos - on ima igru za takav rezultat".
 

Podeli:

Komentari 47

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 47

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

I AMD "konja za trku" ima

Kalifornijska kompanija AMD (Advanced Micro Devices) predstavila je danas na konferenciji Kompjuteks (Computex) u Tajpeju nove AI čipove, što znači da će firme Intel i Nvidia uskoro dobiti novu konkurenciju na tržištu.

Tanjug

11:27

3 h

Novo Sport Video Menu