Nova vest
Tenis

Utorak, 05.03.2024.

08:30

Marija Šarapova otpustila oca – mejlom

Proslavljena ruska teniserka Marija Šarapova većinu svojih trofeja u bogatoj karijeri osvojila je sa ocem Jurijem, koji joj je bio trener.

Izvor: B92

Autor:B92

Marija Šarapova otpustila oca – mejlom
Foto: Profimedia

Međutim, uprkos ogromnoj ljubavi između tate i ćerke, u jednom trenutku je Marija odlučila da otpusti čoveka koji je ceo život posvetio njenom odlasku u SAD i stvaranju teniske šampionke.

"U jednom trenutku sam morala da mu kažem da više neće biti moj trener. Videla sam da taj momenat dolazi, ali nisam znala kako to da uradim", počela je Šarapova priču u jednom američkom podkastu.

Ta odluka bila je bolna za oboje.

"Za oca koji je toliko bio umešan u sport, pogotovo tenis, ko je sa svojom ćerkom osvojio gren slemove, tako nešto je veoma teško. Međutim, on je već na neki način bio spreman. Najveći poklon koji mi je dao je bilo prihvatanje da će jednog dana morati da se udalji od moje karijere".

Uradila je to početkom 2008, posle trijumfa na Australijskom openu protiv Ane Ivanović u finalu.

I to – putem mejla

"Odlučila sam da je to najbolje da učinim mejlom. Tako ću najbolje izraziti svoje misli i biće mi najjednostavnije. Tata je znao da će se tako nešto dogoditi ali verovatno nije očekivao da ću to uraditi odmah posle osvajanja svoje treće gren slem titule. Nisam mogla da mu pogledam u lice".

Šarapova je tada imala 21 godinu.

Karijeru je završila sa 36 trofeja, srebrom na OI u Londonu 2012. i kao jedna od najboljih ruskih teniserki u istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu