Nova vest
Tenis

Nedelja, 07.01.2024.

10:10

Nadal odustao od Australijan opena!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati na Australijan openu.

Izvor: MT

Autor: MT

Nadal odustao od Australijan opena!
EPA-EFE/JONO SEARLE

"Bik sa Majorke" se vratio na turniru u Brizbejnu posle godinu dana pauze, pobedio Dominika Tima i Džejsona Kublera, a izgubio od Džordana Tompsona.

Na tom četvrtfinalnom susretu je doživeo povredu u predelu kuka, ali na njegovu sreću, nije u pitanju deo koji ga je mučio i zbog kojeg je propustio maltene čitavu prošlu sezonu.

Ipak, Nadal je odlučio da ne rizikuje i da se vrati u Španiju, gde će se lečiti i oporavljati, kako bi se vratio i bio spreman za sezonu na šljaci, koja mu je prioritet.

"Zdravo svima, tokom mog poslednjeg meča u Brizbejnu imao sam mali problem sa mišićem koji me je, kao što znate, zabrinuo. Kad sam stigao u Melburn, imao sam priliku da uradim magnetnu rezonancu i mikro posekotinu na mišiću, ne na istom delu gde sam imao povredu i to je dobra vest. Trenutno nisam spreman da se takmičim na najvišem nivou u mečevima na tri dobijena seta. Letim nazad u Španiju, da se lečim i odmorim", napisao je Nadal na društvenim mrežama i dodao:

"Naporno sam radio tokom godine za ovaj povratak i kao što sam uvek spominjao moj cilj je da za tri meseca budem na svom najboljem nivou. U okviru ovih tužnih vesti za mene što nisam u mogućnosti da igram pred neverovatnom publikom u Melburnu, ovo nije toliko loša vest i svi ostajemo pozitivni u pogledu evolucije u ovoj sezoni. Zaista sam želeo da igram ovde u Australiji i imao sam priliku da odigram nekoliko mečeva koji su me učinili srećnim i pozitivnim. Hvala svima na podršci i vidimo se uskoro".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve