Nova vest
Tenis

Sreda, 27.12.2023.

09:12

Spektakl za početak – Đoković protiv Alkarasa

Novak Đoković i Karlos Alkaras u Rijadu na spektakularan način najaviće novu tenisku sezonu.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images
EPA-EFE/Daniel Pérez

Njih dvojica sastaće se u Saudijskoj Arabiji (sreda, 16.00), u okviru egzibicije, koju su u utorak otvorile Arina Sabalenka i Ons Žaber.

Biće to njihov novi duel, a trenutno sa 3-2 u pobedama vodi srpski as, koji je slavio u poslednjem okršaju u polufinalu Torina.

Karlitos je dobio prvi međusobni duel u Madridu 2022, da bi ga grčevi i sjajni Novak koštali poraza na Rolan Garosu ove godine.

Usledio je okršaj u finalu Vimbldona, koji je pripao Špancu, da bi pre spomenutog meča na Završnom mastersu, Đoković slavio u finalu Sinsinatija.

Novi susret biće igran u Kraljevskoj areni u Rijadu, gde je pre nekoliko dana organizovan bokserski spektakl sa Entonijem Džošuom i drugim svetski poznatim borcima.

"Prvi put sam ovde, ima tako mnogo toga da se nauči o ovoj zemlji. Znate, velika stvar za Saudijsku Arabiju je što će organizovati Svetski Ekspo 2030. To simbolizuje rast zemlje i njeno globalno prisustvo. Uzbuđen sam što vidim da je Saudijska Arabija otvorila vrata svetu sporta, zabave i lidera u biznisu", rekao je Novak.

Pojavljivanje Novaka i Karlosa u Saudijskoj Arabiji važno je za tenis, a postoji debata da li poznati sportisti treba da dolaze u ovu zemlju.

Priča se o ljudskim pravima, ali i novac tamošnjih milijardera već je uveliko ušao u boks, golf, Formulu 1...

Organizovaće Svetsko prvenstvo u fudbalu 2034, dok su u tenisu zaduženi za organizovanje NextGen turnira, a najverovatnije će od naredne sezone ugostiti i najbolje teniserke na WTA Završnom turniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu