Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 20.03.2023.

08:28

"Nema ‘ali‘, Alkaras je zasluženo broj 1"

Ruski teniser Danil Medvedev govorio je o borbi za vrh ATP liste nakon poraza u finalu Indijan Velsa protiv Karlosa Alkarasa.

Izvor:

Autor:

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Mladi Španac je bio bolji rezultatom 6:3, 6:2 i na taj način osvojio osmi trofej u karijeri i preskočio Novaka Đokovića na prvom mestu.

Medvedev smatra da su okolnosti oko srpskog tenisera nesrećne, ali da je Alkaras bez obzira na to zasluženo prvi.

"Mislim da Alkaras jeste (pravi broj 1). Nesrećno je to što Novak ne može da igra na svim turnirima, siguran sam da bi svi želeli da igra jer je uvek dobro videti ga na terenu. Ali tako je kako je. Ako se povrediš, isto je…", rekao je Medvedev i potom zašao u potencijalne scenarije:

"Možemo i da kažemo: ’Da se Rafa nije povredio, možda bi bio broj jedan’. Ne znamo, jer je bio povređen. Isto je i sa Novakom. Da je mogao da igra sve turnire ove i prošle godine, moguće je da bi lista bila drugačija. Ali… Ali… Ne bi trebalo da bude ’ali’, Karlos je zasluženo broj 1 jer je osvojio više bodova od ostalih prethodne 52 nedelje, tako sistem funkcioniše.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d