Nova vest
Tenis

Subota, 01.10.2022.

09:55

Paklen žreb za Novaka u Astani

Novak Đoković će naredne nedelje u Astani imati veoma težak zadatak.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Paklen žreb za Novaka u Astani
Foto: Profimedia

Sedmi teniser sveta, koji ove nedelje igra na turniru u Tel Avivu, biće četvrti nosilac na turniru u Kazahstanu čiji je nagradni fond 2,05 miliona dolara.

Vodeći nosilac je prvi teniser sveta, Karlos Alkaras koji na startu igra protiv Holgera Runea.

Drugi nosilac je Danil Medvedev, a treći Stefanos Cicipas. Đoković je u donjoj polovini žreba, protivnik u prvom kolu mu je Čileanac Kristijan Garin.

U drugoj rundi Novak ide na boljeg iz susreta domaćeg igrača, Beibita Zukajeva i Holanđanina Botika van de Zandšulpa.

Najverovatniji protovnik u četvrtfinalu mogao bi da bude Janik Siner, šesti nosilac, mada su tu i Maksim Kresi i Karen Hačanov.

U polufinalu, Novak bi išao na Danila Medvedeva ili Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima koji ga je relativno lako dobio nedavno na Lejver kupu.

U finalu, protivnik bi mogao da bude Karlos Alkaras ili neko iz te polovine u kojoj su Cicipas, Andrej Rubljov i Hubert Hurkač.

U svakom slučaju, reklo bi se da Novak ima žreb težine grend slema, tako da je jasno da će morati da igra maksimalno dobro ako želi da osvoji titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d