Nova vest
Tenis

Subota, 17.09.2022.

21:00

Srbiji potrebno "korejsko" čudo

Teniseri Srbije nalaze se pred eliminacijom iz Dejvis kupa i za prolaz u četvrtfinale će im biti potrebno pravo čudo,

Izvor:

Autor:

Srbiji potrebno
EPA/BIEL ALINO

Srbija je u grupnoj fazi ubeležila poraz protiv Španije i pobedu proti Južne Koreje pred duel sa Kanadom. Računica je bila jasna – treba nam pobeda u sva tri meča ili od 2:1 u kom slučaju azijska selekcija mora da pobedi Špance.

Dogodio se upravo drugi scenario. Laslo Ðere je doneo Srbiji vođstvo od 1:0 pobedom nad Gabrijelom Dijaloom (6:2, 6:2), ali je izjednačenje Kanadi pobedom nad Kecmanovićem doneo Ože-Alijasim.

Srbiju je u dublu trebalo da predstavlja Miomir Kecanović i Filip Krajinović protiv Vaseka Pospišila i Feliksa Ožea-Alijasima, ali je kanadski duo predao zbog povrede na samom startu Pospišila pri rezultatu 2:1 za naše tenisere. Kanada bi pobedom u tom duelu završila zagarantovano kao prvoplasirana.

Tako da, sada je Srbiji potrebna pobeda Koreje protiv Španije, što je izuzetno teško izvodljiv scenario ravan čudu.

Završni turnir Dejvis kupa (četvrtfinale, polufinale i finale) igraće se u Malagi od 24. do 27. novembra, a na njemu će učestvovati po dve najbolje rangirane selekcije iz svake od četiri grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu