Nova vest
Tenis

Sreda, 01.12.2021.

15:00

Srbija na Novakov pogon zakazala okršaj sa Hrvatskom!

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Dejvis kupa, gde će igrati protiv Hrvatske, u petak.

Izvor: MT

Autor: MT

Srbija na Novakov pogon zakazala okršaj sa Hrvatskom!
Foto: Profimedia

Izabranici Viktora Troickog su savladali Kazahstan posle preokreta u Madridu sa 2-1 u pobedama.

Ključni poen doneo je dubl u sastavu Novak Đoković-Nikola Ćaćić, koji je bio bolji od kombinacije Andrej Golubjev-Aleksandr Nedovjesov rezultatom 6:2, 2:6, 6:3.

Ranije danas, prvi na teren izašli su Miomir Kecmanović i Mihail Kukuškin, a posle velike drame i više od tri sata spektakularnog tenisa slavio je iskusniji od dvojice igrača, 7:6(5), 4:6, 7:6(11).

Nakon njih snage su po prvi put odmerili Novak Đoković i Aleksander Bublik, a pobedu je odneo srpski as rezultatom 6:3, 6:4.

Što se tiče dubla, naš par je dominantan bio u prvom setu, kada je rivalu oduzet servis bio u dva navrata.

Ipak, u drugom periodu došlo je do pada u igri pre svega Ćaćića, pa su Kazahstanci, sa dva brejka na njegovom servisu, uzvratili istom merom i uveli duel u odlučujući set.

Novak je zadržao stabilnost i smirenost, pokrenuo naš dubl odličnim riternima, a nagrada, u vidu brejka, stigla je u petom gemu trećeg seta.

Nastavili su naši u istom ritmu, u devetom gemu stigli novih brejk lopti, ujedno i meč, iskoristili treću i plasirali se u polufinale.

U drugom polufinalu igraće Nemačka i pobednik duela Rusija – Švedska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

290 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d