Nova vest
Tenis

Utorak, 28.09.2021.

18:30

"Ako radi ovako kao kod Novaka i Janka – šanse su male"

Bogdan Obradović, nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, nije optimista kada je u pitanju budućnost belog sporta kod nas.

Izvor: B92

Autor:B92

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Ističe da osim Novaka Đokovića, prave rezultate ne pravi niko.

"Novak ima sjajne rezultate ove godine, tri grend slema plus finale, ostali poprilično mršavo. Trenutno stanje ženskog tenisa je jad i beda. Novak ima sjajne rezultate ove godine, tri grend slema plus finale, ostali poprilično mršavo. Trenutno stanje ženskog tenisa je jad i beda", rekao je Obradović za "Nova.rs".

Poslednjih godinu-dve, od mladih tenisera najviše se spominjao Hamad Međedović, koji još uvek ne uspeva da napravi iskorak u karijeri.

Obradović zna zašto je to tako.

"U prvih 100 bi mogli da budu Marko Miladinović i Hamad Međedović. Godinama sam radio sa Međedovićem. Hamad je prvo bio kod Janka Tipsarevića, pa je posle otišao kod Novaka i sada je tamo. Poslednje dve godine nije sa mnom, a reći ću to kroz pesmu Đorđa Balaševića koji u stihu kaže: ‘Nedostaješ mi ti, ljubav moja mila’. Znači ja njemu nedostajem, ako Hamad bude uz mene ima šansu da bude u prvih 100 na svetu. Ako bude ovo što radi kod Novaka i što je radio kod Janka, vrlo su male šanse. Miladinovića nikada nisam gledao, pratim te rezultate po internetu, pa pretpostavljam da ima potencijal da bude u 100 na svetu", istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve