Nova vest
Tenis

Nedelja, 01.08.2021.

20:10

"Niko neće pitati je li Novak najveći ako osvoji US Open"

Novak Đoković će svu energiju sada usmeriti na oporavak pre poslednjeg grend slema, US Opena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta ima veliku šansu da osvoji sva četiri slema u jednoj kalendarskoj godini što nije uspelo nikom posle Roda Lejvera 1969.

Novak će tako morati što pre da zaboravi poraze od Aleksandera Zvereva i Pabla Karenja Buste u Tokiju i usmeri svu pažnju na Njujork.

Poznati teniski stručnjak, Daren Kejhil, inače trener Simone Halep, uveren je da se niko neće pitati da li je Novak najveći igrač svih vremena ako osvoji i US Open.

"Ako Novak zaista osvoji i US Open i objedini kalendarski grend slem, niko više neće reći 'ali'. Barem ne oni koji znaju nešto o tenisu. Novak pokušava da učini nešto što nijedan muški teniser nije još od Roda Lejvera 1969. godine. Bio bi to ogroman uspeh. Zbog toga Novak Đoković mora sve snage da usmeri na osvajanje Njujorka", izjavio je Kejhil.

Turnir u Njujorku na programu je od 30. avgusta do 12. septembra.

Đoković je prethodno prijavljen da igra na Mastersu u Sinsinatiju od 15. do 22. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d