"Novak je postupio pravilno, nema tu ništa skandalozno"

Samo dan pošto je svoje mišljenje o situaciji u Melburnu izneo Rafael Nadal, oglasio se još jedan španski teniser, Pablo Karenjo Busta.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Pročitajte još:

* Nadal zamerio Novaku: Neko voli da objavi šta čini za druge

* Kirjos "promenio ploču": Đoković je naš Lebron

Teniser koji je profitirao u Njujorku diskvalifikacijom Novaka Đokovića, nije na liniji Nadala koji je indirektno zamerio Novaku Đokoviću što se oglasio pismom Kregu Tajliju.

Nadal je rekao kako je on jedan od onih koji ne žele da se, kada nekom pomogne, širi priča o tome, ali očigledno je da je ovog puta promašio poentu.

Mnogi teniseriu koji su u karantinu u Melburnu i koji nisu mogli da treniraju, ocenili su Novakov potez kao veliku stvar, jer je kao lider svetskog tenisa rešio da stane u njihovu odbranu, tražeći da im se pomogne.

I mnogi španski igrači su se o tome izrazili pohvalno, a jedan od njih je i Pablo Karenjo Busta. On smatra da je pre svega ATP, čiji je član, trebalo da reaguje i pomogne.

"Treniram unutra, imam slabe uslove u teretani i praktično nemam dovoljno opreme. Oni koji su uj totalnoj izolaciji neće biti u dobroj poziciji na Australijan openu. Nobak Đoković je pokuđao da pomogne ostalima, onima čiji se glas ne čuje. Na osnovu komentara ostalih igrača, prikupio je informacije i poslao pismo sa nekoliko sugestija. Možda je to trebalo da uradi ATP, koji bi trebalo da nas predstavlja i pomaže više u ovakvim situacijama", kaže Karenjo Busta.

Španski teniser dodaje i da su kritike uglavnom došle od strane Vlade Australije i pojedinih građana.

"Razumem da su uznemireni jer mnogi nisu bili u prilici da se vide sa porodicama zbog restriktivnih mera, ali to nije naš problem. Ovde smo došli jer je Tenis Australija insistirala na održavanju turnira, a mi moramo da zahtevamo maksimalno dobre uslove da bismo svoj posao uradili dobro. Novak je samo tražio da i ostali igrači imaju iste uslove za pripreme, što je nešto sasvim razumljivo. Ne vidim tu ništa skandalozno", podvukao je Karenjo Busta.

Teniser iz Hihona je i pre dolaska bio svestan da u Melburnu neće biti lako.

"Znali smo od početka da će ovde da bude veoma teško, australijske vlasti su propisale striktna pravila tokom pandemije i toga moramo da se držimo. Teniski savez je uložio velike napore kako bi organizovao turnir, iako uslovi nisu baš najbolji. Najveći problem je nedostatak informacija. Često ne znamo šta se dešava ili informacije do nas dolaze suviše kasno. Mnogi neće spremni dočekati početak turnira. Mada je još teže onima koji su dobili pozitivne rezultate i nisu uopšte mogli da doputuju. Uslovi nisu jednostavni, ali uvek će biti neko ko je u težoj situaciji od vas“, zaključio je Karenjo Busta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.