Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.01.2021.

20:35

Nadal zamerio Novaku: Neko voli da objavi šta čini za druge

Posle nedelju dana ćutanja, Rafael Nadal se konačno oglasio povodom pitanja o karantinu u Melburnu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nadal zamerio Novaku: Neko voli da objavi šta čini za druge
Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Šampion Rolan Garosa, koji se sa grupom najboljih tenisera nalazi u Adelejdu, izneo je svoje viđenje situacije u kojoj su se našli igrači i igračice pred Australijan open.

Poznato je da su se mnogi od njih žalili na uslove i nedostatak komunikacije, te da im nije rečeno da će biti sprečeni da treniraju ukoliko neko na letu kojim su došli, bude imao pozitivan test.

Novak Đoković je reagovao tako što je poslao mejl direktoru Tenis Australija Kregu Tajliju, koje je u javnosti protumačeno sasvim pogrešno.

Novak je bio meta napada u brojnim australijskim i svetskim medijima, iako nije tražio ništa za sebe.

Kasnije je i Tajli rekao kako to nije bio spisak zahteva, već obične sugestije kako da se pomogne.

Nadal sada kaže da je i on dao sve od sebe da se pomogne kolegama i koleginicama, ali da to nije uradio javno.

"Ne možemo da se žalimo u ovim okolnostima. Razumljivo, neko će pomenuti naše privilegovane pozicije ovde u Adelejdu i to poštujem. Gde je ta linija privilegija? Imam drugačije viđenje. Znam da su naši uslovi ovde bili bolje od onih koje većina ima u Melburnu", kaže Nadal.

Španac je dodao i sledeće:

"Ipak, neki u Melburnu imaju veće sobe gde mogu da obavljaju fizičke aktivnosti, neki opet imaju manje sobe gde ne mogu da imaju kontakt sa trenerom ili fizioterapeutom. Gde je ta linija? To je etička stvar, svako ima mišljenje. Uvek ćete se žaliti kada ste u neravnopravnoj poziciji. Nekima je potrebno da objave šta sve čine za druge, neki od nas to rade privatnije, bez da se sve obelodani u javnosti", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d