Još dva pozitivna slučaja na testiranju u Melburnu

Vlasti u državi Viktorija potvrdili su da su poslednji testovi pokazali da je dvoje tenisera po dolasku u Melburn zaraženo koronavirusom.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Odsek za zdravstvo i stanovništvo je izdao saopštenje u kome se kaže da su dva lica, povezana sa Australijan openom, imala pozitivan test, ali ne otkrivaju o kome se radi.

"Novi slučaji pozitivnih na Australijan openu uključuju dvoje takmičara i jedno lice koje ne učestvuje u takmičenju", rekao je šef Zdravstvenog odseka, Bret Saton.

Zna se samo da je u pitanju teniserka u dvadesetim godinama i dvojica muškaraca u tridesetim, svi su u karantinu.

Poznato je i da je jedan slučaj bio pozitivan u nedelju, dok je u utorak potvrđeno da je četvrti slučaj vezan za osobu koja se vraćala u zemlju i koja je u tridesetim godinama života.

To lice nema veze sa turnirom. Zanimljivo je da je direktor turnira Kreg Tajli dao nešto drugačiji odgovor kasnije na obraćanju medijima.

"Odsek za zdravstvo prijavljuje slučajeve koji su već akutni. Ono što mi imamo od toga je da se radi o ljudima koji su u medicinskom hotelu i reč je o šestoro koji nisu teniseri", rekao je Tajli.

Zdravstveni organi imaju pune ruke posla jer pokušavaju da utvrde da li među onima koji su imali pozitivne testove ima onih lica koja su preležali infekciju od ranije, kako bi se prema njima primenile drugačije mere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.