Nova vest
Tenis

Subota, 19.12.2020.

10:01

WTA sezona kreće od turnira u Abu Dabiju

Čelnici WTA su objavili kalendar za prvih sedam nedelja u narednoj sezoni.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

WTA sezona kreće od turnira u Abu Dabiju
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Sezona za teniserke počeće takmičenjem u Abu Dabiju, na turniru kategorije 500 i taj turnir biće održan od 5. do 13. januara na Zajedn Sport siti" kompleksu.

Od 10. do 13. januara u Dubaiju slede kvalifikacije za Australijan open, odakle će igračice koje se kvalifikuju imati direktne čarter letove za Melburn, čije troškove pokrivaju organizatori grend slema u Australiji.

Po dolasku u Australiju od 15. januara, igračice će biti u obeveznom dvonedeljnom karantinu.

Po zaključenju istog, biće održana dva WTA turnira u Melburn parku i to u periodu od 31. januara do 7. februara.

Australijan open je po planu od 8. do 21. februara.

Još jedan turnir serije WTA 250 biće održan tokom druge nedelje Australijan opena, što će omogućiti igračicama koje ostanu u Melburnu, tri nedelje takmičenja.

"Oduševljeni smo što imamo priliku da predstavimo prvih nekoliko nedelja takmičenja u WTA sezoni, koja će se održati u sigurnom biološkom i zdravstvenom okruženju. Želimo da se zahvalimo svima na saradnji, kako ključnim sardnicima i organizacijama, tako lokalnim zdravstvenim vlastima koji su bili od italnog značaja da dođemo do dogovora. Naporan rad će se nastaviti kako bismo obezbedili dobar kalendar i u nastavku 2021. godine", rekao je prvi čovek WTA, Stiv Sajmon.

Zbog restrikcija u vezi sa putovanjima i obaveznog karantina, WTA turniru Serije 250 u Ouklendu i Šenženu neće se održati u 2021. godini i vratiće se u kalendar godinu dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu