Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 27.07.2020.

10:55

Dimitrov "potonuo" posle Adrija tura: Dođe mi da ne radim ništa

Bugarski teniser Gregor Dimitrov govorio je o događajima posle Adrija Tura u Beogradu i Zadru.

Izvor: MS

Autor: MS

Dimitrov
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Dimitrov je učestvovao na dve stanice turneje koju je planirao i inicirao Novak Đoković i zarazio se koronavirusom, što je otkriveno u Hrvatskoj.

Pročitajte još Slučaj Dimitrov: Ko, kako i zašto?

Upravo je ta vest doprinala da se momentalno prekine turnir u Hrvatskoj, a Dimitrov se u međuvremenu oporavio bar za normalno funkcionisanje. Ipak, kaže da mu nije bilo lako.

"Nisam spreman da se takmičim na najvišem nivou. Stvari se poboljšavaju, kao i sve ostalo oko nas, ali oporavak je vrlo težak. Bio sam kod kuće oko mesec dana zbog koronavirusa. Simptomi su bili jako loši, bio sam veoma uznemiren, nisam osećao mirise i ukuse, ali i sve što može da se zamisli. Ipak, bilo je lepo na terenu", rekao je Dimitrov za "Tennis Major".

Bugarin je podsetio koliko je bitna mentalna snaga.

"Radim koliko god mogu i pokušavam da se oporavim. Postoje dani kada se osećam dobro i puno treniram, ali i drugi gde je sve što želim da odmorim i ne radim ništa. To su teški dani za mene, sve mi prolazi kroz pamet", rekao je Dimitrov i dodao:

"Jedna od najvećih poruka je da ne bi trebalo potcenjivati snagu uma. Teška su vremena i moramo raditi na umu, ne samo telu", zaključio je trenutno 19. igrač planete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu