Nova vest
Tenis

Utorak, 21.07.2020.

10:45

Kritikovala Đokovića, prekršila Kovid protokole i izbačena sa turnira

Američka teniserka Danijela Kolins diskvalifikovana je sa turnira "World TeamTennis" u Zapadnoj Virdžiniji jer je prekršila Kovid protokole.

Izvor: PT

Autor: PT

Kritikovala Đokovića, prekršila Kovid protokole i izbačena sa turnira
Photo by Michael Reaves/Getty Images

Kolins, koja je 51. teniserka sveta, u žižu javnosti je dospela pre nekoliko nedelja kada je oštro kritikovala Novaka Đokovića.

Ona je tada osudila Đokovićev komentar povodom održavanja US opena.

"Novače ovo je veoma kontradiktorno u odnosu na vaš prethodni komentar, onaj kako bi teniseri koji su u top 100 trebalo da doniraju novac onim slabije plasiranim. Niko nije zaradio nikakav novac od februara. Sada imamo sjajnu šansu na US openu, čiji čelni ljudi žele da se turnir održi sa nekim striktnim bezbednosnim predostrožnostima kako bismo se svi osećali bezbedno", napisala je Kolins na Instagramu i dodala:

"Ovo je ogromna šansa za igrače da krenu da zarađuju novac, a sada imamo tenisere iz vrha koji govore kako je dovođenje jednog člana stručnog štaba sa sobom teško jer neće biti u mogućnosti da dovedu kompletnu pratnju. Ako je tako bezbedno i ako USTA, WTA i ATP urade sve kako bi zaštitili zdravlje tenisera, onda mislim da bi trebalo da ih podržimo. Lako je nekome ko je zaradio skoro 150 miliona dolara od turnira u karijeri da kaže drugima šta da rade sa svojim novcem, a onda odbije da igra US open".

Kolins je podržala stroge mere US opena, međutim pitanje je koliko će moći da ih ispoštuje kada to nije bila u stanju da uradi u Zapadnoj Virdžiniji.

"Diskvalifikovali smo Kolins nakon što je prekršila Kovid protokole i napustila kompleks. Protokoli su napravljeni kako bi se zdravlje i bezbednost tenisera stavilo na prvo mesto", rekao je prvi čovek turnira Karlos Silva.

Organizatori nisu saopštili detalje prekršaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve