Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.04.2020.

12:49

Tim odbio Novakov predlog: Oni se tako ponašaju, a ja da im dajem novac?

Austrijski teniser Dominik Tim jedan je od bolje rangiranih igrača koji neće davati novac onim manje uspešnim.

Izvor: LN

Autor: LN

Tim odbio Novakov predlog: Oni se tako ponašaju, a ja da im dajem novac?
Photo by Morgan Hancock/Getty Images

To je indirektno potvrdio u intervjuu za austrijski "Kronen Zeitung".

Trenutno treći teniser planete je istakao "neprofesionalnost" određenih slabije rangiranih igrača kao razlog svoje odluke.

"Niko od slabije rangiranih igrača ne mora da se bori za život. Video sam igrače na ITF turu koji nisu posvećeni ovom sportu 100 odsto. Mnogi od njih su poprilično neprofesionalni. Ne vidim razlog zbog kojeg bih im dao svoj novac", rekao je Tim.

Predlog da se slabije rangiranim igračima pomogne pokrenuo je Novak Đoković, u saradnji sa Rafaelom Nadalom, Rodžerom Federerom i ostalim članovima Saveta igrača.

Plan je bio da igrači u Top 100 finansijski pomognu određenim svotama onima koje će suspenzija sezone zbog pandemije koronavirusa najteže pogoditi.

"Radije bih donirao novac ljudima i ustanovama kojima je to stvarno potrebno. Ne postoji ni jedan profesija na svetu gde su vam velika primanja i uspeh garantovani na početku karijere. Niko od najbolje rangiranih igrača ništa nije uzeo 'zdravo za gotovo'. Svi smo morali da se borimo kako bismo bili u gde jesmo", dodao je Tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

223 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve