Lajović doktorski protiv Hačanova za vođstvo Srbije!

Dušan Lajović je doneo prvi poen timu Srbije u polufinalu ATP kupa u Sidneju protiv Rusije.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Mark Metcalfe/Getty Images
Photo by Mark Metcalfe/Getty Images

Lajović je posle sjajnog tenisa u meču koji je trajao 108 minuta pobedio Karena Hačanova sa 7:5, 7:6 (1).

Tako je nastavio sa fantastičnim igrama na ovom premijernom takmičenju pokazavši da se nalazi u izvrsnoj formi na startu sezone.

Sve je u igri tenisera iz Stare Pazove, koji će napraviti značajan skok na ATP listi, funkcionisalo savršeno.

Odličan i pouzdan servis, izuzetno siguran forhend kojim je lako dolazio do vinera, precizan jednoručni bekhend. Silno je bio motivisan, kao i u prethodnim mečevima, igrao je kao u magnovenju i rezultat, jednostavno, nije mogao da izostane.

Bila je to treća Dušanova pobeda nad Karenom u isto toliko mečeva, ali prva na tvrdoj podlozi. Prethodne dve ostvario je 2016. i 2018. u Kicbilu i Madridu, a protiv Rusa još nije izgubio ni set.

U prvom setu je svako od igrača dobijao svoj servis, nisu dozvoljavali jedan drugom da dođu do brejk prilike, a onda je u 12. gemu posle jedine takve prilike u meču, Lajović uspeo da osvoji ključni poen i dobije set sa 7:5.

Hačanov je u naletu besa polomio reket i zaradio opomenu, a onda zaighrao još odlučnije. Slao je prave projektile u polje Lajovića, ali to nije poremetilo koncentraciju srpskog tenisera koji je nastavio da briljira.

Strpljivo je držao svoj servis i čekao priliku i konačno, dočekao je u taj-brejku.

Furioznom serijom poena stigao je do nedostižnih 6:0, da bi Hačanov osvojio utešni poen, ali kraj je bio tu. Lajović je poslao neodbranjivu forhend dijagonalu za kraj i veliki trijumf posle kog je Srbija povela u meču sa 1:0.