Nova vest
Tenis

Subota, 04.01.2020.

11:08

Preokret Lajovića za vođstvo Srbije!

Teniseri Srbije poveli su protiv Južne Afrike 1-0 u prvom kolu ATP Kupa.

Izvor: AK

Autor: AK

Preokret Lajovića za vođstvo Srbije!
Photo by Jono Searle/Getty Images

Vođstvo "Orlovima" doneo je Dušan Lajović preokretom protiv Lojda Herisa za 3:6, 7:6(4), 6:3.

U drugom meču sastaće se Novak Đoković i Kevin Anderson, a njegov tok možete pratiti u LIVE BLOGU B92.

Lajović je izuzetno loše ušao u meč, izgubio je servis već u prvom gemu, nakon čega nije uspevao da ugrozi servis rivala.

Heris je bez mnogo problema osvajao svoje servis-gemove, strpljivo čekajući šansu da "overi" prvi set, što se dogodilo na 5:3 isporistivši pad koncentracije Lajovića za drugi brejk.

Usledila je žestoka borba u drugom setu, Lajović je podigao nivo igre, konstantno pritiskao servis rivala, ali je Heris odolevao i spasao po dve brejk lopte u dva uzastopna servis-gema.

S druge strane, Srbin je bio siguran na svoj servis pa je usledio taj-brejk. Lajović je odmah napravio mini-brejk, Heris je uzvratio, Srbin opet poveo, a Južnoafrikanac opet odgovorio.

Ipak, naš teniser pokazuje da je na višem nivou od rivala i u prelomnim trenucima pravi još jedan mini-brejk i dolazi do izjednačenja u setovima.

Lajović je nastavio da dobro servira, da bi konačno u četvrtom gemu trećeg seta uspeo da probije otpor rivala. Koristi šestu brejk priliku i prvi put oduzima servis Herisu.

Međutim, pada mu koncentracija pa Južnoafrikanac odmah uzvraća i dovodi meč u novi egal. Lajović nastavlja u istom ritmu, ne koristi brejk priliku na 3:2, ali ne popušta, pa konačno "slama" Herisa u osmom gemu kada pravi drugi brejk koji ovaj put potvrđuje i donosi vođstvo Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu