Nova vest
Tenis

Subota, 04.01.2020.

08:15

Troicki i Ćaćić briljirali – maksimalna pobeda Srbije na startu ATP kupa!

Teniska reprezantacija Srbije pobedila je maksimalnim rezultatom (3-0) Južnu Afriku u prvom kolu ATP kupa.

Izvor: LN/PT

Autor: LN/PT

Troicki i Ćaćić briljirali – maksimalna pobeda Srbije na startu ATP kupa!
Photo by Jono Searle/Getty Images

Naša reprezentacija odigrala je susretu u grupi A u kojoj je ranije Francuska pobedila Čile 2-1.

Prvi bod Srbiji je doneo Dušan Lajović koji je za protivnika imao Lojda Herisa, od kojeg je izgubio jedan jedini međusobni duel do ovog, prošle godine u Čengduu (2-0).

Srpski teniser je loše ušao u meč i na samom startu pretrpeo brejk. U nastavku seta nije igrao dobro, pa je Heris uspeo duplim brejkom da dođe do prednosti od 1-0.

U drugom setu Lajović je zaigrao mnogo bolje, ali nije iskoristio nijednu od četiri šanse za brejk. Otišlo se u taj-brejk i tu je Dušan odmah preuzeo inicijativu, a onda zasluženo došao do izjednačenja, pa se otišlo u treći set.

U trećoj deonici meča Lajović je prvi napravio brejk i poveo sa 3:1, ali je Heris uspeo da se vrati i izjednači. Ipak, bolja fizička sprema je presudila, Srbin je ponovo napravio brejk i onda rutinski priveo meč kraju – 3:6, 7:6(4), 6:3.

Opširnije: Preokret Lajovića za vođstvo Srbije!

U drugom meču međusobnog okršaja Novak Đoković se sastao sa Kevinom Andersonom.

Novak i Kevin su se sastali 11. put u karijeri i srpski teniser je upisao devetu pobedu posle skoro dva i po sata tenisa.

Prvi set počeo je brejkom Đokovića, ali i ribrejkom Andersona. Srbin je imao nekoliko prilika da mnogo ranije završi prvu deonicu meča, ali je morao da sačeka taj-brejk i tu dođe do 1-0.

U drugom setu Anderson je bio znatno bolji nego u prvom. U pojedinim trenucima igrao je kao u transu, ali opet nije imao odgovor protiv "gospodara taj-brejkova", pa je na semaforu pisala pobeda Đokovića – 7:6(5), 7:6(6).

Opširnije:Đoković pobedom u dva taj-brejka otvorio novu sezonu

Srbija je posle dva singla pobedila Južnoafrikance, a konačan rezultat postavili su Troicki i Ćaćić koji su lako savladali Klasena i Rolofsea (6:3, 6:2). Naši odigrali su sjajan duel, a pogotovo je briljirao Troicki.

Sjajno je igrao i Ćaćić, međutim Viktor je igrao kao jedan od najboljih dubl igrača na svetu i bio je pravi lider na terenu. Ćaćić ga je samo pratio i Srbija je na kraju lako došla do pobede.

Naredni rival naše reprezentacije je Francuska (ponedeljak, 08.30).

Sve mečeve mogli ste da pratite uživo uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu