Nova vest
Tenis

Subota, 09.11.2019.

12:05

Federer objasnio zašto "pauzira" do Australijan opena

Švajcarski teniser Rodžer Federer objasnio je odustajanje od zvaničnihi mečeva naredne sezone sve do Australijan opena.

Izvor: LN

Autor: LN

Federer objasnio zašto
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Federer je trebalo da bude deo tima Švajcarske na ATP Kupu početkom 2020, ali se odlučio da odustane od novog takmičenja na teniskom kalendaru.

Rodžer će se za Melburn pripremiti putem egzibicionih turnira – posle Završnog mastersa igraće u Kini, Južnoj Americi i, posle AO, u Južnoj Africi.

"Posle mnogo diskusije sa svojim timom o narednoj godini odlučio sam da će mi dodatne dve nedelje biti potrebne, što za mene što za porodicu što za tenis. Žao mi je što moram da odustanem od uzbudljivog novog takmičenja (ATP Kup), ali mislim da je ovo prava odluka kako bih bio spreman za dugu ATP sezonu", istakao je Federer.

On je zatim objasnio odluku da odustane od ATP Kupa, na kojem će se takmičiti maltene svi vrhunski teniseri.

"Za ATP Kup smo morali da se prijavimo odmah posle Vimbldona i za mene je bilo logično da igram te nedelje. Egzibicija u Južnoj Americi se dugo planirala i to sam već neko vreme hteo da uradim. Nisam mogao zbog dece i kolena nekoliko godina zaredom jer bi mi to bilo previše. To mi je sada bio prioritet. ATP Kup se takođe igra tada, ali kada sam video da Sten (Vavrinka) neće igrati, da porodica ne želi da putuje u Sidnej, odlučio sam da ostanem kod kuće sa porodicom, lagano treniram i pripremim se za Australijan open", jasan je bio Rodžer.

Federer će posle Australijan opena igrati egzibicioni meč sa Nadalom u Južnoj Africi, baš kao što je nedavno uradio Đoković u Kazahstanu.

"Imam meč iz snova sa Rafom 7. februara. Već dve-tri godine pokušavam da zakažem sastanak sa Rafom, to je takođe bio prioritet za mene. Jednostavno, nešto je moralo da 'trpi, a to je bio ATP Kup. Mislim da bih bio zadovoljan igrajući na tom turniru, ali on jednostavno nije imao toliki značaj za mene", zaključio je 38-godišnji Švajcarac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve