Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.10.2019.

14:50

Krajinović propustio šansu, Šapovalovu titula u Stokholmu

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da osvoji prvu titulu u karijeri.

Izvor: LN

Autor: LN

Krajinović propustio šansu, Šapovalovu titula u Stokholmu
EPA-EFE/Claudio Bresciani/TT SWEDEN OUT

Od njega je u finalu turnira Serije 250 u Stokholmu bio bolji Kanađanin Denis Šapovalov u dva seta, 6:4, 6:4, a meč je trajao ukupno 84 minuta.

Šapovalov je u meč ušao kao četvrti nosilac turnira, a na putu do prve titule u karijeri nije ispustio nijedan set ove nedelje.

Filip je prethodno gubio u dva finala na ATP Turu – 2017. od Džeka Soka u finalu Mastersa u Parizu, dok je ove godine poražen od Matea Beretinija u finalu Budimpešte. Sada je tom nizu pridodao i Stokholm.

Ovo je bio prvi međusobni okršaj Srbina i Kanađanina.

Očekivalo se da će Krajinović imati težak posao protiv Šapovalova, koji je tokom cele nedelje igrao zaista dobar tenis. Ispostavilo se da je Denisov servis bio nerešiva enigma, o čemu svedoči podatak da je Filip u meču imao svega jednu brejk priliku i to sredinom drugog seta.

Nije je iskoristio i to se na kraju ispostavilo kao ključno, jer je Kanađanin uspeo da u svakom setu napravi po brejk što mu je bilo dovoljno za uspeh.

U početnom setu, Kanađanin je brejk napravio u trećem gemu, a potom je pri svakom Filipovom servisu imao šanse da napravi novi. Nije u tome uspeo, ali mu je i taj brejk bio dovoljan da osvoji početni set, 6:4.

U drugom setu, Filip je dobro krenuo, poveo sa 2:1, da bi potom u narednom gemu stigao do jedine brejk lopte u meču, ali nije uspeo da je iskoristi.

Šapovalov je pojačao ritam u finišu seta, pritisnuo je Krajinovića i konačno u devetom gemu uspeo je da napravi ključni brek posle čega je odservirao za trijumf.

Kanađanin je osim 250 poena dobio i nagradni ček u iznosu od 109.590 evra.

Što se tiče Krajinovića, očekuje ga skok sa 60. na 46. mesto ATP liste, dok je Šapovalov napredovao za sedam mesta i sa 34. skočiće na 27. poziciju.

Meč ste mogli da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d