Krajinović – Šapovalov 4:6, 4:6

Srpski teniser Filip Krajinović poražen je u finalu turnira u Stokholmu od Kanađanina Denisa Šapovalova, 4:6, 4:6.

   4:6, 4:6  
Finale SET GEM
KRA 0 4
ŠAP 2 6
Kraj, Šapovalov je šampion u Stokholmu
Dobar servis mnogo znači, a Šapovalov je u ovom gemu odservirao 15. as u meču. Lako je došao do 40:0, tri meč lopte.Greška Krajinovića na kraju, Kanađanin je tako stigao do prve titule u profesionalnoj karijeri. Apsolutno zasluženo, jer na putu do pehara nije izgubio nijedan set ove nedelje.
Brejk! Šapovalov servira za pobedu
Lepo igraju i jedan i drugi. Odlični poeni, nadmudrivanje sa mreže i osnovne linije. Šapovalov je uspeo posle izjednačenja da dođe do nove brejk prilike, ovog puta, Filip je poslao bekhend u mrežu i Kanađanin sada ima veliku prililku da stigne do pobede - 4:5.
Lagan gem za Denisa
Servis, to je za sada najjače oružje Kanađanina. I u ovom gemu je demonstrirao koliko je siguran u ovom meču kod početnog udarca, Filipu jednostavno nije dao šansu, 4:4
Krajinović siguran na servisu
Posle 40:15, usledila su dva poena za Kanađanina. Ritern Šapovalova je potom završio u autu, a onda je usledio novi odličan servis Krajinovića na T liniju - 4:3
Ravnoteža u drugom setu
Relativno lagan servis gem za Kanađanina koji drži ravnotežu u drugom setu. Izgubio je samo jedan poen, 3:3.
Filip sada spasao brejk loptu
Posle 0:30, usledio je dobar servis tenisera iz Sombora.Onda i sjajan bekhend Kanađanina za dve brejk lopte. Prvu nije iskoristio, ali ni drugu kada je Filip dobio nešto dužu razmenu udaraca.

Krajinović je kratkom bekhend dijagonalom dobio naredni poen, ali potom i napravio grešku pri pokušaju izlaska na mrežu. Usledio je lep volej srpskog tenisera za novu prednost koju nije iskoristio, Šapovalov ga je prosto konstrukcijom poena isterao sa terena, a onda lako plasirao u nebranjeni deo igrališta.

Do nove brejk lopte, sedme u meču, došao je Kanađanin odličnim volej udarcem, ali srećom, Kanađanin je izbacio lopticu u aut. Dobio je Filip promenom ritma dva naredna poena - 3:2.
Krajinović ne koristi brejk loptu
Uspeo je Krajinović u ovom gemu da volej udarcem izlaskom na mrežu dođe do 30:40 i prve brejk lopte u meču.Probao mje bekhend paralelom, promašio je za malo. Potom je Kanađanin pogodio servis viner, a onda je usledilo novo izjednačenje.

Nije uspeo pritisak Krajinovića, Denis je dobio dva poena u nizu i izjednačipo na 2:2
Šapovalov i dalje dominira na servisu
Ne može Filip da pročita nijedan servis Denisa, koji početnim udarcem ili pravi nenadoknadivu razliku ili beleži direktne poene - 1:1.
Festival servis voleja Filipa Krajinovića
Krajinović dolazi do 40:30 servis vinerom, onda pokušava da servis-volejem završi gem, ali Šapovalov prolazi ritern viner slajsom. Maltene u svakom poenu ovog gema Krajinović je pokušavao da igra servis volej, a na sreću po njega najčešće je prolazio - 1:0.
Krajinović izgubio prvi set
Ekspresno Šapovalov rešava poslednji gem prvog seta i osvaja ga rezultatom 6:4.
Spasena set lopta
Opet je pritisak izvršio Šapovalov, ali Krajinović spasava set loptu, vezuje tri poena i smanjuje zaostatak na 4:5.
Šapovalov na gem od prvog seta
Gem sa nulom za minut. Nova tri asa, treći put do sada da u jednom gemu ima toliki broj neuzvraćenih servisa. Kanađanin vodi 5:3, servira Krajinović.
Šapovalov ponovo bio blizu brejka
Ne popušta Šapovalov, ni na trenutak. Ponovo je lako došao do svog gema i, za divno čudo, nije upisao nijedan as. Ponovo je izvršio pritisak i agresivnim riternima, a pomogao mu je i Filip sa duplom greškom.

I sada je Denis propustio da iskoristi brejk loptu, pa je Krajinović smanjio zaostatak - 3:4.
Krajinović spasao brejk loptu!
Šapovalov nastavlja da igra veoma, veoma agresivno. Dolazi do nove brejk lopte, ali uz neke svoje greške i nešto bolju igru Krajinovića ne uspeva da napravi dupli brejk - 2:3.
Nestvarni servisi Kanađanina
Krajinović je otvorio ritern gem poenom, ali to je bilo sve što smo videli od njega. Još tri asa Kanađanina, koji ih u prva dva gema ima šest... – 1:3.
Air-Shapo
Brejk Šapovalova
Odlični riterni Šapovalova na koje Krajinović nije imao odgovor. Kanađanin lako dolazi do brejka i vodi - 1:2.
Tri asa u prvom gemu za Šapovalova
Pripretio je Filip iako je Šapovalov dobro servirao na startu. Došao je do 30:30, ali nije mogao da se odbrani od snažnih prvih servisa Kanađanina, koji već ima tri asa - 1:1.
Dobar početak Krajinovića
Srpski teniser odlično servira na početku meča, pogađa tri od četiri prva servisa i ne gubi nijedan poen - 1:0.
Krajinović prvi servira
Meč počinje oko 15.10
Izveštaj Filipovog polufinalnog meča:
Opširnije OVDE.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: