Nova vest
Tenis

Petak, 18.10.2019.

23:05

Tipsarević spasao devet meč lopti, pa ispao sa poslednjeg turnira u karijeri

Srpski teniser Janko Tipsarević poražen je od Juičija Sugite u četvrtini finala turnira u Stokholmu.

Izvor: MT

Autor: MT

Tipsarević spasao devet meč lopti, pa ispao sa poslednjeg turnira u karijeri
Photo by Kiyoshi Ota/Getty Images

Nakon velike borbe i više od tri sata igre, Japanac je uspeo da posle tri seta (6:2, 4:6, 7:6) savlada našeg igrača i plasira se u polufinale.

Tipsareviću je ovo bio poslednji turnir u singl konkurenciji u karijeri, a zvanično će se od tenisa oprostiti na Dejvis kupu, koji se od 18. do 24. novembra igra u Madridu.

Nakon ubedljivog trijumfa nad Fonjinijem u prethodnoj rundi, naš teniser nije ušao baš najbolje u meč, a to je Sugita znao da iskoristi – napravi dva brejka i rutinski stigne do prvog seta.

U drugom setu, Tipsarević je odigrao dosta sigurnije, a obojica igrača su čuvala svoje servise, sve do devetog gema, kada je Japanac poklekao i pretrpeo brejk, koji je automatski značio i gubitak seta.

Slična situacija viđena je i u trećem, odlučujućem setu, kada se Tipsarević suočavao sa čak devet meč lopti, koje je uspeo da spasi.

Ušlo se u taj-brejk, srpski teniser je odlično startovao, poveo sa 2:0, ali potom Japanac veže pet poena zaredom i dolazi nadomak trijumfa.

Tipsarević je uspeo da vrati mini-brejk i priđe Sugiti, ali to je bilo sve. Japanac je uspeo da odbije poslednji nalet srpskog tenisera i plasira se u polufinale, u kom će se sastati sa Denisom Šapovalovim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d