Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 20.05.2019.

23:05

Novak govorio o Nadalu – ni reči o Federeru

Novak Đoković će na predstojećem Rolan Garosu pokušati po drugi put da načini podvig i veže sve četiri Grend slem titule zaredom.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak govorio o Nadalu – ni reči o Federeru
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Srpskom teniseru je to pošlo za rukom 2015. i 2016. godine kada je vladao suvereno od Vimbldona do Rolan Garosa, a sada je u istoj poziciji.

Ipak, očekuje ga težak zadatak da bude bolji od vlasnika 11 pehara iz Pariza, Španca Rafaela Nadala, koji je i dalje, pa i po samom Đokoviću, prvi favorit za titulu.

Novak je po završetku Mastersa u Rimu, gde je u finalu izgubio upravo od Nadala, analizirao situaciju uoči seobe najboljih svetskih igrača u Pariz i Bulonjsku šumu.

"Nadal je favorit broj jedan, bez sumnje. Potom dolaze ostali. Mišljenja sam da će to biti veoma dobar turnir", rekao je Novak.

Đoković, koji je u Parizu pobedio 2016. godine, kaže da ima još dosta igrača koji mogu da ugroze primat Španca.

"I Dominik Tim igra zaista dobar tenis, on može da pobedi bilo koga, posebno na šljaci. Fabio Fonjini takođe igra dobro, pokazao je protiv Nadala u Monte Karlu zašta je sposoban", dodao je Novak.

Osvojiti Grend slem je izuzetno teško jer je za pobedu potrebno dobiti tri seta, a mečevi na šljaci mogu baš da potraju, jer je u pitanju najsporija podloga.

"Imate mečeve na tri dobijena seta i samo dan između odmora. Igrači imaju dovoljno vremena da uđu u najbolju formu. Svi pokušavaju da natempiraju vrhunac forme za Rolan Garos. Tako je i sa mnom, sve misli su mi usmerene ka turniru", poručio je svetski broj jedan.

Novaka su mnogi pitali šta misli i o tome kako se pravi raspored igranja mečevima, posebno jer je to bio problem i u Rimu.

"Uvek je pitanje želite li ili ne da pričate o tome. Uvek sam se trudio da poštujem pobedu svojih protivnika. Ne volim mnogo da pričam o tome, ali mislim da se raspoređivanje mečeva može poboljšati", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d