Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.04.2019.

17:42

Federer se oglasio povodom "privilegovanog tretmana"

Posle komentara Stefanosa Cicipasa o privilegovanom tretmanu koji dobijaju Rodžer Federer i ostali najpoznatiji teniseri, oglasio se i sam Švajcarac.

Izvor: LN

Autor: LN

Federer se oglasio povodom
Photo by Julian Finney/Getty Images

Federer je negirao Cicipasove navode i dao svoje mišljenje na temu o tome kako se sudije ophode prema teniserima.

"To je teško pitanje. Ono što ja mislim je da su (sudije) nekada, ne samo vezano za privilegovan tretman, na spoljašnjim terenima 'čvršći' što se tiče pravila. Uradite nešto – bum, upozorenje. Sa njima nema zezanja", rekao je Federer za "AFP".

On je uporedio tretman koji ostvareniji teniseri dobijaju na manje "bitnim" terenima sa onim koji dobijaju na najvećim, centralnim igralištima.

"Mislim da sudije na glavnim terenima poznaju igrače, poznaju njihove probleme i znaju kako se ponašaju i kako će reagovati na određene stvari. Oni znaju šta je za (te tenisere) normalno, a šta glupo ili vickasto. Tako da, sa te tačke gledišta, mislim da je sudijama lakše da obuzdaju poznatog tenisera nego nekog ko se još nije probio, kao što je Cicipas. Ipak, takve stvari se nekada 'izgube u prevodu', pa može doći i do grešaka".

Nekadašni prvi "reket" sveta ne misli da mu sudije daju privilegije.

"Ja ne vidim da iko dobija privilegovan tretman... To ne bi trebalo da postoji. Normalno je da ja dobijem upozorenje, kao što sam nedavno i dobio. Odluke bi trebalo da se donose vezano za dešavanja i stvarno mislim da sudije to tako i gledaju. Žao mi je što se Stefanos (Cicipas) tako oseća", zaključio je Rodžer.

Detaljno o povezanim vestima pročitajte ovde:

* Cicipas ogorčen: Zašto im daješ privilegije kao Federeru?

* "Nije Federer kriv što ga sudije štite"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve