Nadal: Nisam bio spreman za Novaka

Rafael Nadal, drugi teniser sveta, pohvalio je Novaka Đokovića za odigran duel u finalu Australijan opena.

LNIzvor: B92
Podeli
(Photo by Julian Finney/Getty Images)
(Photo by Julian Finney/Getty Images)

Đoković je razbio Nadala u finalu Melburna pobedom od 3-0 u setovima, znatno lakše nego što je to bio slučaj 2012. godine kada su njih dvojica oborili rekord odigravši 5 časova i 53 minuta tenisa.

Nadal je uporedio taj duel sa ovogodišnjim.

"Da budem iskren, zadovoljan sam jer znam da tada nisam mogao da dam više od sebe. Mislim da je bolje izgubiti ovako (u tri seta), jer u suprotnom moje telo ne bi izdržalo. Ove godine sam došao u finale bez plana B. Nisam bio fizički spreman i finale nije došlo u pravom momentu za mene", rekao je Nadal u intervjuu za "Banco Sabadell".

Španac je istakao da nije zadovoljan porazom u finalu i još jedanput je čestitao Novaku.

"Nisam zadovoljan, ali uspeh je to što sam ostvario posle nekoliko teških meseci. Pobedio sam na šest mečeva igrajući agresivnije nego ikada. Đoković je bio bolji i kada se to desi moram da mu čestitam, rukujem se sa njim i nastavim sa radom", dodaje Nadal.

"Bik sa Majorke" pričao je i o svojih rekordnih 11 titula na Rolan Garosu, gde ga najverovatnije očekuje još jedan duel sa Đokovićem.

"To nije normalno jer niko pre mene to nije uradio, ali ja se osećam kao obična osoba. Ako sam ja uspeo (to da uradim), mislim da će neko to i ponoviti. To bi bilo lepo. Tenis je bitan deo mog života, ali jedan od ključeva uspeha za mene je bio taj da uživam u svemu u čemu sam mogao da uživam kao mladić", zaključio je Rafa.