"Đoković i Nadal su jeftiniji, ali ne pune stadione kao Federer"

Teniski stručnjaci i eksperti televizije "Eurosport" otkrili su koliko novca za učešće na turnirima traže Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Scott Barbour/Getty Images
Photo by Scott Barbour/Getty Images

Arno di Paskval i Benoa Majlin pričali su o tome koliko "velika trojka" traži od organizatora kako bi se pojavila na njihovim turnirima.

Turniri koji su u pitanju su egzibicionog karaktera, ili oni manji, na nivou ATP 500 ili 250.

"Federer traži milion evra. Prošle godine je igrao Štutgart i Bazel, a ove se obavezao na igranje u Dubaiju. Federer je 2018. igrao u Roterdamu bez finansijske naknade jer je najavio učešće dva dana pred početak turnira", naveli su analitičari poznate televizije.

Paskval i Majlin su naveli da su Đoković i Nadal "jeftiniji" od Federera, to jest da zahtevaju manje novca kako bi nastupili na turnirima.

"Nadal i Đoković traže oko 800.000 evra. Nadal je jefitniji, Đoković je jeftiniji (od Federera). Ali, Nadal i Đoković ne pune stadione, a Federer to radi. Kada imate Federera, imate i rasprodat turnir".

Direktor turnira u Štutgartu je nedavno izjavio kako nema dovoljno novca u budžetu da priušti igranje i Rodžera i Nemca Aleksandera Zvereva. Opširnije o tome OVDE.