Danilović: Titula u Taškentu ima posebnu težinu

Srpska teniserka Olga Danilović rekla je da osvajanje titule u dublu na turniru u Taškentu za nju ima posebnu težinu, jer je imala smrtni slučaj u porodici.

MLJIzvor: B92, Beta
Podeli
Getty images
Getty images

"U ovoj nedelji koja je bila teška i tužna za moju porodicu, ostali smo bez voljenog dede Milana Danilovića, a ja sam bila daleko, uz pomoć porodice skupila sam snagu i uspela da završim posao u Taškentu onako kako sam i želela kada sam kretala put dalekog Uzbekistana. Vraćam se sa titulom, ovaj put u dublu, a velika zahvalnost ide i mojoj partnerki Tamari koja je bila fenomenalna i koja me je vukla da idemo do kraja, do pobede. Uspele smo da pobedimo mnogo bolje i iskusnije igračice, dubl timove od nas", rekla je Danilovićeva posle osvajanja titule u finalu u Taškentu.

Danilovićeva je u subotu osvojilia svoju prvu titulu u dubulu sa slovenačkom teniserkom Tamarom Zidanšek, pošto su pobedile rumunsku kombinaciju Irinu Begu i Raluka-Joana Olaru sa 7:5 i 6:3.

Sa Danilovićevom je na WTA turniru u Taškentu bio trener Dejan Vraneš. Do kraja sezone odmora, Danilovićeva koja će od ponedeljka biti nova članica top 100 kluba na WTA listi, odigraće još tri WTA turnira.

"Nakon tih takmičenja odlazim na odmor, zatim pripreme za sezonu 2019, koju ću započeti možda u Kini ili Australiji. Ono što je važno i što me jako raduje je da ću prvi Grend slem u sledećoj sezoni, Australijan open početi u glavnom turniru, bez kvalifikacija i biće to moj prvi profi GS u Melburnu, prvi u glavnom žrebu", zaključila je Danilovićeva.